maanantai 25. maaliskuuta 2013

Malkamaanantai

Heisulivei, sano superhessu!
Mahtavaa malkamaanantaita meille!

Tänään kävin kampaajalla. Siitä tulee erittäin pirtsakka olo, kun saa kiiltävän värin ja ne "harmaat" juuret peittoon. Mira osaa todella hyvin leikata ja tehdä nuorekkaan kampauksen että ei raaskisi millään pestä sitä..ehkä huomiseen pidän tämän kuitenkin. Yön aikana meneekin jo sen verran sekaisin, että aamulla voi pestä. Käyn viiden viikon välein, se on ollut hyvä aika. Ihanaa on myös istua pari tuntia hemmoteltavana, se on sitä arkielämän luksusta. Nyt on sitten ripset ja hiukset hoidettu..
Kävin "uudistuneena" kirjastossa, hakemassa lisää runokirjoja, Helena Anhavaa ja Anna-Mari Kaskista, mutta niitä en ole vielä ehtinyt edes avaamaan, sen verran on ollut huisketta tänään. 
Pojalle tuli Hepposta tennarit, jotku U.S.A- merkkiset, nahkaiset. Hän halusi ne ehdottomasti, koska niissä on matala pohja, nykyään melkein kaikissa on n.3cm pohjakorkeus. Oli kyllä ihan hienot ja aivan sopiva koko. Olen tilannut sieltä ennenkin, eikä koskaan ole tarvinnut lähettää vaihdettavaksi ja ovat olleet juuri sellaiset kuin tuoteselosteessa kerrotaan. Hinta-laatu suhde kohdallaan. Klarnan laskulla on helppo tilata, ei tarvitse maksaa korkojakaan ja nyt heillä oli taas kampanja että saa maksaa vasta kesäkuun lopussa, ilman korkoa! Hiukan aina auttaa tällaista köyhää osa-aika-eläkeläistä ;)
Niin, sain vihdoin päätöksen kuntoutustuesta, myönnetty ihan sille ajalle, mille haettiinkin. Se on siis niinkuin osa-aikaeläke..eläke sanasta tuntee itsensä tosi vanhaksi..dääm..mutta tämä siis määräaikainen. Olin kyllä tosi, tosi onnellinen kun kirjeet tuli postissa, hiukan jännittyneenä avasin, kun mietin olisiko päätös myönteinen vaiko kielteinen. Jösses, mikä helpotus kun oli myönteinen, iso taakka putosi hartioilta. 
Ainoa asia mikä mietitytti oli se, miksi Kela ottaa maaliskuun takautuvasta maksusta 40% veroa. Minulla on siellä kuitenkin verokortti ja huhtikuun normaali maksusta menee normivero. Kysyin asiaa ja sieltä sanottiin että takautuvaa maksua varten pitää olla oma verokortti, jos ei ole, he ottavat sen 40%. Voi helkkari, en ole tollastaka ikinä kuullu, eikä kukaan ole siitä informoinut, ei varsinkaan Kela. On kuulemma laissa tällainen tieto! Oletko sinä kuullut tällaista??
Meillä tapahtui eilen pienoinen tapaturma, kun Ronjalle putosi puinen pieni naulakko päähän. Syytä en tiedä, mutta yhtäkkiä alkoi kamala huuto ja kun menin katsomaan, verta valui pitkin kasvoja ja hiuksia, pitkät hiukset ihan veressä. Sitä ehti tietty mennä myös suuhun, ennenkuin ehdin pyyhkeen kanssa tukkimaan haavaa, tyttöä alkoi oksettamaan ja muutenkin oli ihan shokissa. Itki ja tärisi niin että hampaat löi loukkua. Katseli vaan verisiä käsiään, pelästyi pahasti. Hetken siinä syliteltiin ja sitten mentiin huuhtomaan suihkulla veriä pois. Haava ei ollut iso, vain vajaan sentin pituinen ja veren tulokin lakkasi kun saatiin huuhdottua ja otin uuden pyyhkeen jolla sitä painoin. Haava meni itsestään kiinni, ei tarvittu onneksi tikkejä. Mutta tytöllä oli koko ajan paha olo ja tärisi, vaikka veren tulo loppuikin. Hän ei halunnut katsoa edes haavaa. Veimme hänet sitten nukkumaan ja nukahtikin ihan heti, vahinko vei voimia.
Onneksi selvittiin säikähdyksellä, kosketusarka kohta on tietysti, mutta tänä aamuna hän voi jo paremmin. Pidin silti hänet kotona tämän päivän tarkkailtavana, kun naulakko on aikas painava. Tyttö oli sitten anopilla sen aikaa hoidossa kun olin kampaajalla ja asioita hoitamassa. Hänelle tuli vähän parempi olo siitäkin, mummu kun aina hellittelee ja lellittelee siellä. ...kaikkee sitä vaan voi sattua... ;) 
Katsoin eilen kirpparitavarat valmiiksi ja hinnottelin. Harmitti etten tänään ehdi niitä viemään..no, siinä ne takit nyt roikkuvat henkareissa ja kengät kasalla kasseissa..
huomen aamulla sitten. Kun on "heti, kaikki, nyt"-ihminen, niin tällaiset ottaa pattiin..

Lähdemme kohta pojalle sovittelemaan pukua sinne vuokraamoon, on Kangasalalla, Olga&Axel niminen, tietääkö kukaan kyseistä paikkaa?!

Tämmössii tänään..
Kiitos lukijoille ja kommentin kirjoittaneille!

Voimahalit <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)