torstai 28. maaliskuuta 2013

Kiirastorstai

Kauniin kirkasta kiirastorstaita kaikille. Pieni noitanainen minussa, tykkää tästä runosta!


Leikkasin tänään ohria ja rairuohoja 5cm ja sain marsuille ison kasan tuoretta mussutettavaksi..olivatkin siitä ihan innoissaan..nuuhkuttelivat ensin..mutta sitten kaikki katosi äkkiä parempiin suihin..
Ihanaa olla taas takaisin kotona! Asioilla ja kaupassa vierähti aikaa. Ihmisiä oli todella paljon liikkeellä ja kaikilla ostoskärryt täynnä pääsiäisen herkkuja..huh..huh.. 
Kävin myös järkkäämässä kirpparipöydän..voi jösses mikä sekasotku siellä oli..kaksi, tai oikeastaan puolitoista päivää ja hyvin oli kaikki vaan heitetty hyllyyn takaisin.
Henkarivaatteitahan ei siis tietenkään voi sovituksen jälkeen laittaa takaisin henkariin vaan heittää hyllyyn kenkien päälle..tapa, tai sitten eivät vaan välitä.

No, onneks mä oon tottunut tuohon, silloin kun oli oma liike. Jotenkin sitä vaan tulee itse sitten sellaiseksi, ettei koskaan, missään liikkeessä heitä tavaroita takaisin, vaan käärin vaatteet tai laitan nätisti henkariin. Se ei ole iso vaiva, mutta pitää liikkeen siistinä. Joskus jopa ihan huomaamatta alan järjestellä hyllyä tai vaatekasaa jos ne ovat oikein ryppyyn pengottuja. Se asia on vaan niin "selkärangassa" kun koko työiän on ollut palveluammateissa. Joskus vahingossa saatan vastata, jossain pikkuvaateputiikissa tms., sisääntulevalle asiakkaalle päivää. Sitten huomaan että hupsis..noloa..ja hipsin vaan sivuun paikalta..
Opin kaikenlaista kaupan alasta jo 14 vuotiaana kun olin kesätöissä Voimalla. Siellä oli todella tiukka työnantaja. Mutta hyvin opit meni sitten perille, hyllyt siistinä, kaikki rahat samoinpäin lippaassa ja asiakkaalle pitää hymyillä sekä huomata kun tulee kauppaan ja tietenkin muu hyvä palvelu, silloin oli asiakas aina oikeassa. Näitä olen yrittänyt soveltaa eri työpaikoissa. Joskus myöhemmin olen kyllä ajatellut että mitenhän tämä nainen minut valitsi töihin, ei mitään kokemusta, siniseksi lakatut kynnet ja monta kerrosta mustaa kakkuripsaria. Myin myös lihaa lihatiskistä, silloin ei ollut mitään pakattua ja myös juustot olivat kaikki irtomyynnissä. En tiennyt lihoista tuon taivaallista, en kyllä mistään muustakaan kaupan alalla, mutta opin sitten kuitenkin ehkä jotain. Olen päätellyt että ehkä hän valitsi minut siksi että olin todella kiltti ja ujo tyttö, ankaran kasvatuksen tulos. Sen jälkeen en ole ruokakaupassa ollutkaan, vaan kahviossa, Tiimarissa ja vaatealalla. Enkä usko että olisinkaan "ruokakaupan" myyjä, ehkä ei niin kiinnostava puoli, vaateala on kyllä se mun oma juttuni.

Mutta, hei, nyt alkaa vapaat ja saa mässätä mämmiä ja maalata munia ja..niin mitä muuta..kerroppa sinä se minulle ja muillekkin kommenttiosiossa tuossa alapuolella!!

Tässä vielä hauska pääsiäisvitsi:
"Mummo oli tavaratalon hississä, sinne tuli hyväntuoksuinen rouva. Mummo nuuhkaisi kuuluvasti, johon rouva: Dior 379 euroa. Hissiin tuli hetken kuluttua toinenkin hyväntuoksuinen rouva, jolloin mummo taas nuuhkaisi kuuluvasti, johon rouva: Chanel 450 euroa. Mummon kerros tuli ja hän jäi pois hissistä, ennen lähtöään hän pieraisi ja huikkasi: Mämmi 2 euroa. Hauskaa ja munarikasta pääsiäistä"

Huomiseen, kuullaan!


2 kommenttia:

  1. Mukavaa Pääsiäistä:)
    Ihanaa Aurinkoista ulkoilukeliä , vapaata töistä ja yhdessäoloa ei siihen muuta tarvita!
    Leila

    VastaaPoista
  2. Ihania nuo marsut :) munkin tekis niin mieli ottaa taas sellainen veijari, on ollut joskus aikoinaan koko pesuekin, persoonallisia kavereita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)