perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantai

Mahtavan ihanaa vapaapäivää kaikille teille joilla se vapaa on. Heille joilla pitkäperjantai on työpäivä, toivottelen mukavaa ja energistä työpäivää.

Ronja tuossa herätessään äsken kyseli että onko tänään oikeasti vasta perjantai, tuntuu kuulemma ihan lauantailta, kun on vapaata. Koulussa on ope heille kertonut mitä kaikki hiljaisen viikon päivät tarkoittavat ja niitä on nyt sitten kertailtu. Hieno juttu! 

Ennen virpomissunnuntaita he tekivät koulussa "vitsan" ja opettaja oli kertonut että sellainen paju jossa ei ollut kissoja, oli "koivuniemen herra" ja mitä tarkoitusta sillä ennen oli. Sitähän Ronja sitten uteliaana kyseli minulta kun tuli koulusta, ei heti muistanut nimeä, sanoi että ope oli kertonut jostain herrasta joka on oksa, minä sitten viisasin hänelle miten asia on. Kerroin että minunkin lapsuudessani sellainen herra oli oven päällä ja sillä räväytettiin paljaille reisille tai takamukselle jos ei ollut kiltti. Hänen mielestään aikas kauheeta ja olihan se kamalaa..siksi varmaan jotkut mun ikäiset, myös minä, kärsivät edelleen "kiltin lapsen syndroomasta".
Tässä hyvä blogi kiltteydestä, kannattaa ehdottomasti lukea: "Kiltteys on pahasta"
Vaikka onkin pyhäpäivä, laitoin lakanapyykkiä pyörimään. Niinkuin aiemmin kerroin, meidän pyykkiteline on edelleen lumihangessa ja lumi siinä ympärillä aika raskasta ja kovaksi jäätynyt, pyysin miestä avaamaan sen ja tänään hän nyt ehtii, joten heti vaan lakanat ulos. Tulee niiiin ihana tuoksu niihin..kyllä se vaan on kiva kun tulee taas kesä.
Vaikka en niin niistä helteistä välitä, mutta tämä kevät ja alkukesä on todella kaunista kun kaikki kasvillisuus puhkeaa kukkaan ja vihreys leviää ympäristöön. Silti olen myös syysihminen. Tykkään silloin kun sade ropisee kattoon, on pimeää, poltan kynttilöitä joka puolella, laitan takkaan tulen ja kääriydyn vilttiin sohvalle. Sekin on ihanan nautinnollista ja rauhoittavaa.
Tämä aamu on meillä todella rauhallinen. Mies keitteli aamukahvit, kun äsken tuossa heräili, Ronja pelailee yläkerrassa tietsikalla Moviestarplanetissa ja teinipoika nukkuu vielä.
Ei kiirettä minnekkään eikä mitään pakollista tehtävää, mennään fiiliksen mukaan ja pidetään rentouttava päivä, ehkä hiukan ulkoillaan koko perheen voimin.
Huomenna alkaakin sitten isompi homma, kun tyhjennämme lasten huoneiden seiniltä kaikki  tavarat ja kuvat ja siirrämme huonekalut, tapetointia varten. Sunnuntaina sitten tapettia seinään. Mutta siitä lisää parin päivän päästä.

Vietä sinäkin rento päivä läheistesi tai ystävien seurassa tai vaikka ihan itseksesi, tee niinkuin juuri itsestä hyvältä tuntuu. Se on sitä parasta mitä elämässä voi kuvitella, tehdä juuri sitä mitä haluaa. Ainakin minä koen niin, kaikki pakollinen tekeminen ahdistaa nykyään, ennenkin varmaan, mutta sitä ei vaan ajatellut, meni kuin robotti. Elämä vilahti ohi, nyt kun uskalsi hypätä pois oravanpyörästä, osaa nauttia ja arvostaa pieniäkin asioita ja hetkiä. Niinkuin esim. juuri nyt tätä rauhallista aamua. Usein ne hetket ovat ihan ilmaisia, ei onnellisuus tarvitse rahaa, se kyllä rauhoittaa, mutta onnellisuutta sillä ei voi ostaa. 
Näihin syvällisiin ajatuksiin päätän tämän perjantain postauksen!

Aurinkoista päivänjatkoa, kommentit olisi kivoja ja/tai voit kirjautua myös lukijaksi.

Huomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)