keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Tampereelta nääs

Huamenta vaa..ste nääs aamukahaveeta mukillinen etee ja voileipä ja tiatokone, em mää muuta tartte juur ny..mukulat ku o viäty kouluu ni ny saan ste alottaa vihiroin nää mun omat hommani. Fasepuukki höpötykset tuli ste jo tehtyä ja kavereitten tekemiset tykättyä ja niihi kirjotettua nääs toi oma miälipiteensä, se o meinaan aina hianoo ;)))
Tampereelta nääs oon ste kotosi, vaikka ny meinaa asunki täälä maaseurulla ;)
On se ste meinaan upeeta ku Elämän kiehtova taika-sivulla käyny jo yli 1400 tykkääjää! Osaakkos eres aatella, on siinä kylä mahtava määrä ihania ihimisiä..en tiärä enää millä sanoilla ste sanosin ku oon nii maharottoman kiitolline kaikille<3. Jokos sää kävit siä kattomas? Paina tosta linkistä, pääset meinaa helepoite, mutta sulla täytyy kylä olla profiili fases, ku se vaatii nääs kirjautumisen sisää.

Ny o ste keväppäiväntasaus, torella hianoo ku suvee kohti täs mennää ste maar kovaa vauhtia. Tänää o meinaa melekosen jäätävä tuuli, mutta muutek kylä ste aikas messevän olonen ilima..vaikka en kylä oikeen tiärä viittiskö sitä tonne pihalle lähtee..katotaa ny ste mitä täs tekis..
Miäs pesi eilen mun auton ja on ste ny niiiin kiiltävä että, iha meinaa häikii ku aurinko siihen paistaa. On se ste niin ihana, rakas ihimine, tää meirän miäs! Korin ikkunatki sais olla kylä yhtä puhtaat, täs kotona oleilus ja valos ja auringos on vaa se vika että ste meinaan kaikki pölypallot ja likaset ikkunat näkyy, sillon ku oot vaan aamu- ja iltahämäris kotona, ei nääs niihin kiinnitä  nii palijo huamioo. Klasipöytä on sitte maar vihoviimene huanekalu, olohuonees o meinaa semmone ja siihen kun päivä paistaa nii näyttää ku sitä ei oltas ikinään pyyhkästy, ste siinä näkyy kaikki soromenjäljet. Jokaikinen  meirän perheestä syä tai jua joskus telkkarin ääres, sillon jää lasista tai mukista semmonen kiva "rantu" pöyrän pintaa. Juu, on meillä lasinalustoita, mutta eipä niitä ste tu aina kummiska käytettyä. Ste meinaa seuraava pöytä sinne on eherottomasti puinen. Miätin vaa meinaa joskus klasipöytää tähä ruakailuerkkeriinki jossa mää nääs kirijottelen, onneks miäs tuli väliin ja ste ostettiin puine, mää oon hälle siittä meinaan ikusesti kylä kiitolline. Onneks en o viä saanu mun uusia, maalimaa kirkastavia, silimälasejani, meinaa näillä vanhoilla ku viälä kattelee, ei tuu niin tressi tosta siivouksesta..
Täss on ste yks mun oma kirijottamani..en ny ste tiä mitä tykkäätte..mää ku oo vaan tämmöne pöytälaatikkoon kirijottelija..
Uskotteks mää sain ku sainki poijjan rippikutsut eilen tehtyä, nyt sitte vaan ne postii. Tuli kylä aikas kiva, vaikka itte sen sanonki, siis kun mää en oo mikää askartelija. Tiimarista sain ste meinaa kaikki tarpeet. Onneks meillä on täälä semmone. Mää oli joskus siä itte myymälänhoitajana yhyreksän vuatta, vuasina -94 - -03, mää alotin siä sillon ku Tiimari tänne meillepäin tuli ja lährin pois kun rupesin meinaa yrittäjäks (oli ste mun elämän huanoin päätös!)
Mää laitan kutsusta kuvaa ste ku nää juhulat on enste ollu..tää blogi ku o meinaa julukine nii vois pian tulla jotai ei-toivottuja viaraita jos tiätäsivät aijan ja paikan ;);)
Kirijastosta kävin eile hakemas kolome Marleena Ansion kirijaa, ettette ste meinaa ihimettele ku niitä runoja ny viljelen näihi mun kuviini. Ne o ste meinaa niin ihania, kamalan positiivisia ja koskettavia. Löyty myäs Eeva Kilpee ja Maaria Leinosta. Ronjalla oli koulus käyny, sen omien sanojen mukaa "joku nainen kirijastosta" esittelemäss erimoisia lasten kirijoja. Ne oli saanu oikeen listan kirijoista ja plikka oli ste siittä ympäröiny kaikki semmoset jokka kiinnostaa. Niitä meirän ny pitäs ste tänää mennä kyseleen kirijastosta, jos ne olis meinaa vapaana. Hiano juttu ku se tykkää lukee ja viä runojaki välillä. Plikka jos löytää jostai semmosen kivan runonpätkän, se  kirijottaa sem muistii ja tua mulle luettavaks, ku se tiätää nääs että määki tykkään niistä. On se vaa meinaa nii hiano plikka, ei muuta voi sanoo!
Pitäskös stä teherä muutaki ku istua koneen ääres..varmaa ruakaa tarttis ostaa..ja käyrä postis..elikokki tua ääntelee, tarttisivat vissii jotai sapuskaa nenänsä etee..tiärä häntä..mutta kais se o ny noustava ja tehtävä päivän tyät..nysse sitte o loppu..meinaa tää kirjotus..

Kiitosta vaak ku kävit lukemas..kais sää ste tuut toisenkik kerra..muista ste kans kommentoira..emmää muute, mutta olisha niitä nääs mukava lukee..1 kommentti:

  1. Ihana lukee sun tekstia tampereen plikka :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)