sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kesän tuoksu

Aamulla aikaisin aivan mahtava herätys, lintukonsertti makkarin ikkunan takana. Olipas välillä ihana herätä sirkutukseen, kuin aina ärsyttävään herätyskelloon pirinään. Ajattelin silloin että päivästä täytyy tulla hyvä, kun alkoi niin kauniisti.
Sitten siinä pesasin kolme koneellista pyykkiä ja ulos tietty kuivamaan. Aivan mahtava kuivausilma, aurinko lämmittää ja käy pieni tuulahdus. Niin ihana tuoksu puhtaista pyyhkeistä, että vaatehuonekin saa kevätpiristyksen.

Ronja kaverinsa kanssa on ollut aamupäivästä asti ulkona. Mieheni komennettiin laittamaan trampoliini talviteloilta ja siinä on sitten melskattu ja naurettu. Poikakin kavereineen siinä hetken viihtyi, mutta sitten lähtivät pelaamaan naapuriin jalkkista tai jotain muuta ulkopeliä, ei niistä noi teinit aina kerro... 
Kevään ensimmäisiä hyppyjä, iloa ja riemua täynnä!
Meidän tontin reunasta alkaa peltoaukea jossa kasvaa kesäisin jotain viljaa, viimeksi oli kauraa. Peltojen keskelle tulee keväällä aina isohko lampi jossa linnutkin viihtyvät. Useimmiten siinä näkee sorsapariskuntia tai parvia. Ihan tuosta omalta terassilta voi niitä seurata. Tänään siihen lehahti joutsenpariskunta. Tytöt olivat ulkona ja tulivat kertomaan niistä, tiesivät että tykkään kuvailla lintuja siinä. "Nyt äkkiä mummi ulos, joutsenia lammessa!" Ja eikun kamera käteen ja terassille, uskalsin mennä hiukan lähemmäksikin lampea, eivät pelänneet. Lammessa oli myös sorsapari, mutta joutsenet ei niistä välittäneet, antoivat olla rauhassa. Ja vaikka naapurissa on nuori susikoira joka ilmeisesti juoksi vapaana pihassa, eivät pelänneet senkään kovaa haukkumista.
Tässä muutama kuva niistä:
Unohdin eiliseen postaukseen laittaa kuvan näistä kivoista murokulhoista jotka kirpparilta löysin, laitetaan siis nyt, eikö ole hauskoja, vain 1.20/kpl. Piristävät lasten aamuja :)
Laittelin Hämeenkyrön facebook kirpparille meidän muovisen ulko-liukumäen, annetaan-palstalle. Se meni alle puolen tunnin! Senkin jälkeen tuli vielä viisi varausta, jos jo varannut/varanneet peruisivat, mutta kyllä se nyt meni. Todella nopsasti! On ostettu joskus pojalle, joten ei nyt enää niin hyväkuntoinen, mutta ihan ehjä, varmasti vielä pikkulapset voivat lasketella moneen kertaan. Ronjalle jo liian kapea ja matala. Keinut ovat kuitenkin yhä pihassa, niistä ei ihan tällähetkellä luovuta ja leikkimökki tottakai, kyllä tytöt siellä vielä kotia tai kahvilaa leikkivät. Se teetettiin Ronjalle kun muutti meille.
Nyt tytöt juoksivat taas innoissaan sisälle: "Mummi, mummi, äkkiä, nyt ne joutsenet lentelee pellon ympärillä. Ne lensi ihan meiän läheltä ja matalalla, tosi hienon näköstä!" No, juoksin ulos taas kameran kanssa, olivat ehtineet jo lähteä. Mutta tytöt saivat hienon kokemuksen kun isot linnut lehahtivat lentoon ja kohti uusia vesiä.

Voi miten mieli on tänään niiiiin hyvä, jo aamusta asti. Kyllä se on niin että jos aamu on huono, koko päivä on pilalla. 

Aurinkoakin otin hetken, porkkanaöljyä nassuun ja nenä kohti taivasta.

Miten sinä olet tätä sunnuntaita viettänyt? Olisi kiva kuulla kommenteissa, tai jos sinulla on jotain muuta kerrottavaa tai kommentoitavaa, niin rohkeasti vaan kirjoittamaan!

Voimahalit kaikille uuteen viikkoon!


1 kommentti:

  1. Ihanat murokupit,kaikee kivaa sitä löytää kirppareilta.Lämpömittari näyttää +10 astetta Helsingissä,olin kävelyllä,kuuntelin lintujen laulua ja mietin miten hyvin kuitenkin asiani ovat,vaikka tämä viimeinen vuosi on ollutkin kovin raskas,henkisesti.
    Samalla kävin ostamassa jäätelön kaupasta,ihana kevät !!! :)
    Hyvää Sunnuntaita ja ihanaa kun piristät mun päivää aina blogillasi ... :)

    - Aikuinen nainen

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)