torstai 25. huhtikuuta 2013

Krääsän kerääjä

Pitää teille myöntää että olen oikea tilpehöörin kerääjä! Kun käyn kirppareilla, aina tarttuu jotain kivaa koristetta tai kippoa mukaan, siis niitä ilman ei voi olla ja kun saa halvalla. Kun olin vuosina 94-03 Tiimarilla myymälänhoitajana, sieltä tuli hankittua paljon kaikenlaista, niitä on vieläkin jäljellä, osa on rikkunut. Aina pölyjen pyyhkimisen aikaan niitä kiroaa, mutta kummiskin uuttakin ostan, omasta mielestä niin ihania. Mies aluksi sanoi jotain, että onkohan toi nyt ihan tarpeellinen, mutta kun huomasi sen turhaksi, ei ole enää sanonut mitään.
Kulmahyllyn alaosassa on lastenlapsille kirjoja, että jättävät mun krääsät rauhaan ;) 
Kaapit ovat täynnä lasitavaraa, ostan välillä vaikka vaan yhdenkin pikarin jos se on ihana. Jossain vaiheessa keräsin vain punaista ja vihreää lasia, joten niitäkin on...
Kirjahyllyyn sain sentään mahtumaan kuviakin, vaikka paljon sielläkin on muuta..
Makuuhuoneen lasivitriinien päällä on pari korutelinettä jotka ostin joskus liikkeeseen, nyt
niissä roikkuu osa lyhyistä kaulakoruista ja rannekoruja. Harmaa "pariskunta"-patsas on kirpparilöytö. Istuva posliininainen Tiimari-ajoilta.
Tämä metallihylly on oikeasti Ikean kylppärimallistoa. Hankin sen nettikirppiksestä 20 eurolla, omistaja ei ollut sitä koskaan seinään asti saanut, oli vielä paketissa. Siis ihan heräteostos. Kun näin kuvan siellä, tiesin heti mihin sen laittaisin. Ja siinä se nyt nököttää, olkkarissa seinällä, kuvissa on omia lapsia ja lapsenlapsia. Sivussa roikkuu pojan rippiruusuja kuivumassa. Seinäenkelit ovat paikallisesta lahjatavaraliikkeestä, olleet seinällä samassa paikassa koko ajan kun asuttu tässä, eli 13 vuotta. 
Joskus aikaisemmassa postauksessa kerroin että ostan myös huonekaluja kirppikseltä ja tori.fi:stä. Sohvapöytä on torista, 10€. Valkoinen kangassohva, ihana kun irrotettavat ja koneessa pestävät päälliset, maksoi 60€ ja kaksi mustaa keinonahkatuolia jossa toisessa oli mukana jalkarahikin, kaikki yhteensä 70€. Haettiin tuolit Lahdesta, mutta samalla vein sinne yhden vaaterekin, oli mulla liikkeessä, myin sen 90€:lla ja se asiakas maksoi bensakulut, kun ei halunnut että lähetän matkahuollon kautta tai postitse, olisi tullut niin kalliiksi. Lupasin että tuodaan se hänelle. Että hyvin siinä sitten kävi, vielä jäi pikkasen voittoa. Puna-valkoinen nahkarahi on miehen vanha, tuotu hänen lapsuuden kodistaan. On käytössä meillä koko ajan. Musta-valkoiset tyynyn päälliset ja samanlaiset verhot, naapurin rouva ompeli mulle vanhoista sovituskopin verhoista, pöydän kaksi liinaa on Löytötavaratalon poistolaatikosta, 1.50/kpl. 
Kynttilät ja kyntteliköt ovat kanssa sellaisia joita hankin "silloin tällöin". Kynttilät palavat meillä läpi vuoden, eniten kuitenkin pimeään aikaan, mutta kesällä myös ulkona. Muutamia kynttelikköjä olen ostanut Party Litelta, ovat vaan niin helkkarin kalliita vaikka kyllä hienoja, sitten osan hankkinu taas kirpparilta ja tietty Tiimarista niitä aina tarttuu mukaan, varsinkin joulun jälkeen alennusmyynnistä. 
Tämän kattokynttelikön ostin paikallisesta halpakaupan alennusmyynnistä, noin 13 vuotta sitten, ja tykkään siitä edelleen. Lasikipot hankin erikseen, mutta en nyt muista heti mistä..Laitoin koristeeksi Tiimarista ostettua lasipallo-nauhaa ja lasisen kuusenkoristeen, joka ei kyllä näytä siltä, mutta sopi tähän. 
Valkoisia lampetteja on kaksi, erkkerin kummallakin reunalla, sen jossa "työskentelen", myös kirpparilöytöjä...

Sipulilamppu joskus tarttui hihaan kirpparikäynnillä ja valaisee yläkerrassa, kaksi elefanttilamppua on meillä yöpöydillä makkarissa. Ne ovat sellaiset joihin en kyllästy, hiukan erilaiset, on hankittu kymmenisen vuotta sitten yhden lamppuliikkeen lopetuksen yhteydessä, 10€/kpl. Ovat aikas painavat, eivät helposti kaadu, vaikka pituutta onkin.
Vielä olisi muutama muukin tavara jotka kirpparilöytöjä tai torista, mutta ehkä jo kyllästyt lukemaan niistä, kun taas itse innostuin niin kovasti että tekstiä tulisi loputtomiin! 
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kirppareita kantsii koluta ja myös hyödyntää alennusmyynnit, vaikka esim. juuri kynttilät ja kyntteliköt ostaa keväällä, saa paljon halvemmalla kuin sitten taas syksyllä. Joulukoristeitakin hankin aina niin, esim. Tokmanni aloittaa -50% myynnin aina aatonaattona..

Tästä vielä pitää kertoa..kirahvin sain lahjaksi, sitä itse toivoin! Korkea lasivaasi, hiekat ja tekokukat Tiimarista, rottinkialusta kirpparilta. Ruskeat oksat sain yhdestä kukkiksesta ilmaiseksi, niitä oli oven pielessä iso kasa ja kun kysyin mitä ne maksaa, kauppias sanoi ettei mitään, ovat menossa roskiin. Minähän nappasin heti muutaman, harmitti jälkeenpäin kun en ottanut enempää..
No nyt se on loppu, tämä postaus nimittäin! Hyvää illan jatkoa.

Kiitos kun taas kävit sivustolla, tulehan huomenna uudelleen!


1 kommentti:

  1. Oletpa tosiaan kaikkea ihanaa ja kivaa noilta kirppiksiltä löytänyt. Kaunista pikkutavaraa, mutta myös isoa Tuota sohvaakin ihaillen katselin, enkä olisi uskonut miten edullinen on ollut. Kyllä kannattaa kierrellä kirppareilla. Itse myös käyn, mutta en ole mitään isompaa koskaan löytänyt. Isommalla paikkakunnalla on varmasti paremmin tavaraa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)