perjantai 12. huhtikuuta 2013

Nauti elämästä

Hello, hello, hello..muistaako joku sen nimisen englannin kielen opetusohjelman, tuli joskus vuosia sitten telkkarista, kun oltiin nuoria ja nättejä. 
Nyt sellaisia ei enää tule, kielet opitaan koulussa ja aika moni jo nettipeleistä yms..Meidän pojat on kumpikin ihan kielineroja, nuorempi ei juuri koskaan lue englannin kielen kokeeseen, ruotsiin ja venäjään pitää kyllä vähän enemmän panostaa, mutta kymppejä olivat kaikki kielet todistuksessa. Tässä alkuun pieni ylpeä kehaisu äidiltä!
Ihanaa, eilen tuli paljon kivoja kommentteja, niitä on mukava lukea. Kiitos kovasti! Nyt pistän mietintämyssyn toimintaan ja keskustelen mun terapeutinkin kanssa, miten voisin ihan maallikkona autella vertaistukena muita. Se olisi niin mielenkiintoista ja samalla auttaisi itseäkin. Ihan innostuin asiasta. Olen aikas impulsiivinen tyyppi sekä tunneihminen ja saan omasta mielestä hyviä ideoita välillä, mutta sitten jos ei "heti-mulle-nyt" toimikaan, asiat usein lässähtää. Täytyy pitää asia esillä ja mielessä, eikä kertoa heti miehelle. Mieheni on enemmän järki-ihmisiä, kuin miehet useimmiten, niin sieltä varmaan tulisi tähän ideaani taas joku ihana kommentti. Joskus kun hän on väsynyt  tullessaan töistä ja minä pälätän kaikesta mitä olen ajatellut ja suunnitellut, hän kyllä saattaa vaan kuunnella ja sanoa "varmaan voisi toimia", mutta luulen että sanoo vain siksi, että pääsee musta eroon. Yleensä jos hän sanoo mielipiteensä, mä alan jankuttaa että perustele ja sano nyt sitten miten muuten voisi tehdä, haluan tietty sen oman mielipiteeni läpi, minähän olen aina oikeassa ja ideat toteutus kelpoisia ;))) Kiltti mies!
Tein aamulla facebookissa luonnetestin. Siellä on paljon erilaisia testejä, olen niitä tehnyt ihan leikkimielellä, mutta tämä vastaus kolahti kyllä, juuri tuollainenhan olen! Kopioin sen tähän teillekkin luettavaksi:
"Olet rauhallinen, luova ja huomaavainen henkilö. Saatat usein vaikuttaa ujolta, varautuneelta tai viileältä. Sinulla on harvinainen kyky omistautua syvästi sekä ihmisille että asioille. Ihmistyyppisi ohjaa käyttäytymistään vahvoilla sisäisillä arvoilla, eikä niinkään logiikalla tai järkisyillä. Jos sinut pakotetaan toimimaan faktojen ja logiikan tasolla, sinusta styntyy vaikutelma toiselta planeetalta tulleesta olennosta. Sovellut ammatteihin, joissa voi ihmisten kanssa soveltaa empatiaa ja keskustelua. Kaltaisesi ihmiset ovat usein uskonnollisia, hengellisiä tai filosofisia, ja näkevätkin oman elämänsä matkana tai tehtävänä. Järkeiluun taipuvaiset ihmiset saattavat pitää sinua mystikkona tai haihattelijana. Ihmistyyyppisi elämää leimaa usein puolison, "sielunkumppanin" etsintä. Etsit kaiken aikaa tasapainoa, koska kaipaat yhtä aikaa rauhaa ja yksinäisyyttä, sekä kontaktia toisiin ihmisiin. Tästä syystä sinulla on taipumus vaipua alakuloisuuteen."
Vein äsken Kirpukka kirpparille lisää vaatteita. Kolme vaaleata paitapuseroa (38-40) ja yhden aivan ihanan farkkujakun, ranskalainen, vaalean beigen värinen. Ensin ajattelin että säästän sen, on niin kiva, mutta sitten kuului järjen ääni "et sovi siihen enää". Harmi, ihanaa joustavaa farkkupuuvillaa, mutta koko 40, auttamattomasti liian pieni. Omille tytöille taas liian iso, he kun ovat kaikki 34-36 kokoisia! Ihmeen paljon pöydästämme oli mennyt tavaraa, ihan niitä kalleimpiakin, tosin ovathan ne erittäin hyväkuntoisia. Vielä siellä olisi se ihana Serpentiinin neuletakki, uusi! Mahtuu noin 40 kokoiselle. Jos liikut sielläpäin, käyppä sovittamassa! Ja pari kertaa käytettyjä saapikkaitakin löytyy, koko 38.
Muista pöytä 37 :)) 

Ja mikä parasta, ajattele, tulin Kirpukan kahvion ohi ostamatta herkkuja, mikä vahvuus...no ei vaiskaan, pitää myöntää...jäi rahapussi kotiin, siks en ostanut :) Hain sen kotoa ja menin sitten vasta kauppaan..sama pää kesät talvet, sitä se on!
Ihanaa kun tänään ei tarvitse tehdä mitään isoa siivoa, nyt on onneksi paikat vielä juhlien siivouksen jäljiltä melko järjestyksessä, kunhan pyyhin isommat pölyt ja isäntä imuroi. Paitsi, niinkuin joskus jo sanoinkin, saniteettitilat pitää pestä vähintään joka viikko, ne täytyy olla aina puhtaat!

Jepulis, nyt Ronjan taksi ajelee kohta pihaan. Yksi kouluviikko taas takana. Kyllä sitä viikkomäärää, paljonko on kesäloman alkuun aikaa, jo on laskettukin moneen kertaan.

Ilma on vähän harmaa, mutta jospa sieltä ripottelisi vettä niin saataisiin lumet sulamaan ja luonto heräämään. Sitä odotellessa, mukavaa perjantaita, kuulemisiin huomenna!

4 kommenttia:

 1. Itse aina silloin tällöin ostan kirpparilta juttuja jos sopivaa löytyy ja heti kiinnittyi huomio saapikkaisiin jotka numeroa 38. Harmi vaan, että ne eivät ole tässä lähellä.
  Joskus myös innostun tekemään noita luonnetestejä, kun sattuu silmääni ja aika hyvin myös joskus paikkansa pitää. Omista vastauksistahan se riippuu.
  Kiva oli lukea blogiasi.

  VastaaPoista
 2. Voitteko uskoa,ettei päälläni oo yhtään oma hankkimaa uutta vaatetta,anteeksi yksi kpl on, saatuja,kirpparilta mistä vaan kun ei vaan itse tarvii mennä vaateostoksille,ne yleensä epäonnistuneet ja kirpparilta saa niin hyvää tavaraa,että kyllä kelpaa.Eikä harmita jos pian kyllästyy,laitetaan kiertoon jos kunto kestää.Toistan Ritulaisen sanoja,on mukavaa lueskella täällä.Eihän koko nimeni näy täällä,etunimi on tarpeeksi,eikö.

  VastaaPoista
 3. Aila: Koko nimesi näkyy, mutta haittaaks se?
  Kirppareilla on aina se oma tunnelmansa, siellä käy ihmisiä joka "kastista". Mutta niinkuin sanoin kengät meillä ostetaan aina uutena, pitää vaan osata käydä oikeissa kaupoissa ja niinkuin esim. juuri Citymarketissa on tuo löytöpiste, pari kolme paria kun on kenkiä jäänyt, siirtävät sinne. Voi olla lähtöhinnaltaan tosi kalliitakin. Pojalle meillä ostetaan ehkä ne kaikkein kalleimmat kengät, hän haluaa aina jotain urheilumerkkejä.

  Tykkään ite myös kierrellä kirpputoreja. Vanhimmalle pojalleni joka opiskelee, olemme kaikki huonekalut ostaneet kirpparilta tai torista. Telkkarikin löytyi sieltä, ihan hyvä, 100e, joku vaan vaihtoi isompaan. Sohva löytyi Lielahden kirpparilta, 40e, hieno, ihan siisti ja ehjä, savunsininen, jne. Verhot vein mun vanhoja, sävyihin sopivia ja niin saatiin hänelle hieno kaksio kalustettua. Löytöjä tekee, mut kiertämistä se hiukan vaatii. Toristakin löytää kyllä, olen ostanut sieltä tuolit ruokailuerkkerin pöydän ympärille 6kpl/100e, kaksi sohvaa 20e ja 70e, olohuoneen pöydän 10e, tietokonepöydän 10e, kaksi mustaa nahkaista mekanismituolia olohuoneeseen, haettiin Lahdesta, yht.80e jne.jne. Selaan ihan joka päivä tori.fi sivustoa, sillee sieltä ehtii nappaan ne uudet ihkut löydöt.

  VastaaPoista
 4. Kalpenee tässä vähemmästäkin,koitan elää yksiössäni pienellä tavaramäärällä,eli en kovin usein hanki mitään,vaan nyt tekisi pienempää pöytää mieli pirttipöydän tilalle,kauheasti kaikkea mieli tekee mut onneks järkiparka rientää apuun aina kun liiaksi polttelee.Kaikki kunnia kirppiksille ja kaikelle kierrätykselle.seuraavat hankinnat menevät kukkien muodossa pihalle kukkapenkkiin ja siitä alkaa taas sen päivästä tohinaa,hurjaa vaan kun ei malta kunnolla odottaa lämpimiä päiviä ja siinä voi käydä hassusti ensimmäisten kanssa.Kevätintoa ja-mieltä kaikille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)