torstai 18. huhtikuuta 2013

PuNainen

Naiset ja miksei miehetkin! Olettehan kuulleet että huomenna perjantaina 19.4, KAIKKIEN naisten tulisi pukeutua punaiseen, naisten terveyden puolesta. Tai ainakin jotain punaista, niinkuin mulla, asusteita. Tänään jo laitoin fb:n kuvan itsestäni, punaiset huulet, punainen huivi ja panta. Huomenna vielä lisäksi korkkarit ja kynnet! Päivän tavoite on lisätä tietoisuutta naisten sydän- ja hengityssairauksista ja tehdä tutuksi punainen mekko naisen terveyden tunnuksena. Lisää tietoa asiasta löytyy PuNainen sivustolta facebookista ja Radio Novan sivulta, he myös osallistuvat siihen. (klikkaa nimilinkistä, pääset sivulle)

Kaikki siis mukaan! Tärkeän asian puolesta!
Tänään mietin taas sitä masennukseen tai uupumukseen sairastuneiden vertaistuki auttamista, se on koko ajan mielessä. Olen itse niin paljon käynyt läpi vaikeita asioita ja nyt kun alkaa elämä pikkuhiljaa voittaa, niin tuntuu koko ajan sydämessä että juuri sitä haluaisin tehdä, vapaaehtoistyötä. Yhden ystäväni, Aijan, kanssa juttelin tänään. Hän pitää HyvänOlonKeskusta Hämeenkyrössä ja suunnittelimme että jos saisin porukkaa koolle, siellä voisi järjestää iltoja. Heillä on myös tarjoilua jos niin halutaan, kahvia ja jotain sen kanssa, sekä voisi olla jotain teemailtoja esim. tuoksujen tekemistä tms. Hinnaksi ajattelimme 10 euroa/nenä/kerta. Tuntuuko kalliilta? Jos tapaaminen olisi esim. kerran kuukaudessa, vai pitäisikö kaksi kertaa? Sinne voisi tulla myös sellaiset jotka eivät ole Mtt:n asiakkaita, vaan ovat muuten ja itsekseen uupuneet ja tuntuu että mikään ei enää tunnu hyvältä ja väsyttää, itkettää ja haluaisivat keskustella siitä muiden, saman kokeneiden kanssa. Miltäs tämä kuulostaa?
Itse innostuin kovasti tästä. Se vaan on ongelma mistä ne ihmiset löytäisi. Mikä olisi sellainen kanava josta saisi ihmisille tietoa asiasta. Minähän en ole mikään mielenterveyden hoitoalan ammattilainen, mutta voisin olla kokoonkutsujana ja sitten järkkäisin tarjoilut ja teemat. Muuten vapaata seurustelua ja yhdessä olemista. Ajattelin myös että jokainen voisi aluksi kertoa itsestään jos haluaa ja sen verran kuin haluaa, ei olisi pakko mihinkään, kaikki vapaaehtoista. Pääasia että kaikilla olisi kivaa, mukavaa ja rentouttavaa tapaamisissa.
Tätä asiaa pitää nyt miettiä todella. Huomenna minulla itsellä on viikottainen terapia käyntini, juttelen siellä asiasta. Hänellä voisi olla jotain ehdotuksia ja voisi tietää kanavia mistä ihmisiä tavoittaa. Vaitiolovelvollisuushan edellyttää että kenenkään yksittäisiä nimiä ei saa antaa, mutta jos olisi joku yleinen kanava tms. Katsotaan..

Muistuttelen vielä että Perjantaina Punaista Päälle! Kerrohan kommenttiosiossa mitä aiot laittaa, onko se huivi, korvikset, kengät vai joku vaate! Olisi kiva kuulla!

Enkeleitä päivääsi!

Kuullaan taas huomenissa.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Kuulostaa hyvältä ajatukselta! JOs ja kun alkuun pääsee tapaamisissa, niin halukkaita kyllä löytyy - eihän kovin suuri porukka taas innosta arempia ihmisiä kokoontumaan...ja voisihan sitten jakaantua eri porukoihin...
  Uskoisin, että aika moni lukee sun blogia ja ottaisi yhteyttä sinuun,jos siihen suostut!
  Mukavaa, kun asia etenee!
  Ja huomenna laitan punaisen huivin, Marimekon punainen lempparikassi ja korvikset ja tietenkin huulipunaa, miehen tuomaa kirkkaanpunaista...
  Takki on myös punainen, mutta jos sataa ei raaski villakangastakkia laittaa kastumaan! Jos hyvin käy ja löydän punaiset kengät, niin ostan ne...
  Upeeta, kun on tälläisiä kampanjoita tärkeiden asioiden puolesta! Punainen antaa myös pirteän mielen!!! Maija-Liisa

  VastaaPoista
 2. Punaiset korvikset taisan laittaa,koska punainen on muutenkin mun lempivärini :)
  Minäkin olen käynnyt terapiassa,mutta en saanut siitä mitään,koska minun siellä vain piti kertoa,miltä tuntuu ja terapeutti oli ihan hiljaa koko ajan.
  Mutta nyt on masennus helpottanut,kun kaikea kivaa ,jota on odotettu kauan ,alkaa tapahtumaan,.
  Mukavaa päivää sinulle :)

  .Aikuinen nainen

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)