keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tunteet runoiksi

Muutama yö tullut huonosti nukuttua, viime yönä kuljeskelin ympäriinsä ja yritin siirtyä sohvalle..en oikein tiedä mikä nyt ahdistaa, on vaan jotenkin niin levoton olo sisällä. Tänään ei ole taas se paras päivä ja väsyttää. Mutta sitten otan rennosti ja lepään. Ei stressiä..pitää tää oikein kirjoittaa tännekkin, että itsekin sen uskon. Aamulla meditoin, hiljennyin, hengittelin rauhallisesti ja keskityin vain kynttilän liekkiin, yritin poistaa kaikki levottomat tunteet, mutta silti huomaan että välillä puren hampaita yhteen..vaikka en osaa nyt yhdistää sitä mihinkään tapahtumaan..onneksi perjantaina on terapia, sieltä varmaan saan apua asiaan. Mikä sisällä myllertää? Johtuuko masennuksesta vai..mulla on nukahtamislääkkeitä, mutta otan niitä vain viime hädässä, olen huomannut heti riippuvuuden. Jos otan parina-kolmena yönä, se seuraava onkin sitten jo uneton. Jostakin luin että myös ikä tekee tehtävänsä, eli menopaussin aikaan voi tulla unettomuutta ja levottomuutta. Yöhikoilut tai -palelut on jo tuttuja. Onko sinulla ollut samoja kokemuksia?
Luin tuossa omia runojani, niitä on pöytälaatikossa muutama, kirjoittelen aina silloin tällöin. Vanhimmat ovat aikas synkkiä, silloin kun olin ihan "syvissä vesissä". Tässä sellainen jonka raapustin noin reilu 1½ vuotta sitten kun olin aikas huonossa kunnossa, itkeskelin ja mietiskelin kaikkea mennyttä.  
Tässä vielä muutama oma jotka olen jo julkaissut, Elämän kiehtova taika- sivustolla. Älä kritisoi kovalla kädellä..on ihan mun omia syvimpiä tuntoja..amatöörin raapustuksia. Joissain voi olla yhteneväisyyksiä joidenkin runoilijoiden mietteisiin, nappailen välillä jotain pieniä ihania juttuja ja sanoja omieni sekaan, luen niin paljon kaikenlaisia.
Kirjoittaminen on hyvää terapiaa! Nämä kirjoitin mun "tuhlaajatyttärelle". Ensimmäinen joskus joulun aikoihin ja toinen on jo aiemmin tehty.
Sellaisia on tullut tehtyä. Nyt on runojen kirjoittelu hiukan jäänyt, kun kirjoitan tätä blogia, mutta kyllä niitä välillä aina sitten putkahtaakin, kun tulee sellainen fiilis. Tänne saa nyt purkaa tunteitaan ja ajatuksiaan. Toivon sitä samaa mielen purkausta myös kommenteissa, juuri Sinulta!

Eilen otin kirjastosta pari uuttakin kirjaa. Maaria Leinosen "Sanat kuin ystävän käsi" - runoja ja sitten tarttui käteeni myös  teos "Yhtäkkiä yksin", leskeksi jääneet. Se liittyy eläkeliitto r.y:n projektiin ja kirjoituskilpailun satoon. Lainasin sen, koska tarinat ovat niin kauniita, liikuttaviakin ja sieltä löytyy myös muutama aivan upea runo. Tässä yksi! Mitä olet mieltä?

"Ystävä kantaa sydämellään.
Kysyy varovasti
Mitä tänään kuuluu
Miten jaksat surun keskellä
kun sydän itkee
äärillään luopumisen kipua.

Tässä opettelen uutta läksyä,
aakkosia tunnustelen.
Niin vaikeita.

Jos laskisi ilot.
Vaihteeksi vain sen
mikä on hyvää
tässä elämänosassa.
Huolet kutistuisivat
ja pieni onni kasvaisi
Jumalanlahjaksi.
Sydämessä alkaisi soida
kiitos ja rukous"

- Aili Luostarinen -

Näihin kauniisiin sanoihin lopettelen tämän päivän postauksen. Toivotaan huomisesta parempaa..lepäillään ja rauhoitutaan..ja että yökin menisi nukkuessa. 

Enkeleitä päivääsi!3 kommenttia:

 1. Ihania,runoja,mummi,kirjoittelen niitä itsekkin ja haavenani on joku päivä kirjoittaa kirja,olen haaveillut siitä koko ikäni.Kaikkea hyvää siulle,minäkin valvon öisin kipjeni takia ,ja tiedän mitä se on.

  - Aikuinen nainen

  VastaaPoista
 2. Aikuinen nainen: Ihana kuulla haaveestasi, ehdottomasti jos siltä tuntuu laita runot eteenpäin, tee unelmastasi totta! Olisi kiva kuulla joskus jotain runojasi..onko mahdollista että kirjoittaisit niitä näihin kommentteihin tai jos olet facebookissa, siellä Elämän kiehtova taika sivustollani voi julkaista omia runoja myös. Kiitos kauniista kommentistasi!

  VastaaPoista
 3. Voi kun ihania runoja, itsellänikin nousi tunteet pintaan, itkuhan siinä tuli kun näitä luki. Kiitos Elina <3 samat tunteet jyllää.Jatka vaan näitä omia runojasi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)