tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vappufiilis                                 VAPPUFIILISTÄ NÄIN AATTONA, RONJA JA MUMMI!
Vappuaatto, enää se ei tunnu samanlaiselta juhlalta kuin nuorena. Silloin mentiin aina jonnekkin tanssipaikan avajaisiin kaveriporukassa ja "simaa" oli muovisissa retkipulloissa mukana. Nyt ei enää ole moniin vuosiin jaksanut lähteä minnekkään juhlistamaan. Kotona kyllä sen verran että laitetaan jotain vappuhömppää päälle ja lapset ammuskelee paukkuserpentiinejä ulkona, tytöt puhaltelee saippuakuplia ja syödään tietty munkkeja. Ostin simaakin Lidli kaupasta, meillä kun sitä ei oikeastaan kukaan muu juo kuin minä, lapset ei tykkää, siksi en viitsi nähdä vaivaa valmistaa sitä itse. Munkit hain Koiviston kotileipomosta, sieltä saa niitä ihanan makuisia, pieniä munkkeja joissa ei ole mitään hilloa sisällä, olivat juuri niitä paistaneet. Namskis..
Kouluillakin oli vappujuhlia, tai siis sai pukeutua ja viedä vappukrääsää mukanaan. Poikaa ei kiinnostanut laittaa mitään, mutta Ronja kyllä mietti jo muutaman päivän että miten pukeutuisi. Yläkoululla aamulla katselin että tytöt ne sielläkin olivat jotain vappuvaatetta laittaneet, yhtään poikaa en siinä nähnyt joilla olisi jotain karnevaali pukeutumista ollut.
Ostimme Ronjalle Tiimarista kivan pinkin peruukin, isot pinkit lasit olivat jo ennestään. Sitten aamulla kiireessä meikattiin häntä hiukan, pinkkiä luomiväriä, poskipunaa ja huulipunaa. Vaatteiden piti olla myös pinkit, onneksi niitä löytyi kotoa. Hiukset laitettiin lettinutturalle, että saatiin pysymään ne peruukin alla. Sitten hän oli tyytyväinen ja kyllä lopputuloskin oli hyvä. Vappupallokin käytiin täyttämässä Tiimarissa, sieltä ostimme sen jo pari viikkoa sitten, sai samaan hintaan täytön.
Tässä pari kuvaa neidistä aamusella, otettiin hänen huoneessaan.
Sunnuntaina järjestän ihan ensimmäiset kotikutsut tässä talossa, jonkun toisen pitämänä.
Itse pidin niitä joskus kun esittelin Green Housen vaatteita, mutta nyt tulee esittelyä pitämään vanhimman tyttäreni ystävä Satu. Hän esittelee Linnateräs nimisen yrityksen sisustus- ja lahjatuotteita. Olen lähettänyt kutsun noin 50 henkilölle, ja pyysin vastausta tähän päivään mennessä, mutta suurinosa on varmaan unohtanut, muistuttelin fb-viestillä. Voi olla etten taas vähään aikaan mitään järjestä, kun osallistuminen tuntuu aikas laimeelta, ei ole esittelijällekään kivaa. Tiedän itse kun kuusi vuotta kiersin maata, mitä erilaisimmissa paikoissa. Silloin oli jo kiva mennä kun esim. joka vuosi sama emäntä järjesti esittelyn ja siellä oli samat ihmiset jotka odottivat innoissaan uutta mallistoa. Sellaisia paikkoja vuosien aikana tuli jo aikas monta. Yksi epäonnistunut esittelykerta on jäänyt mieleen, kun menin Hervantaan. Siellä emäntä oli kutsunut parikymmentä ja yksi tuli paikalle. Hän asui kuudennessa kerroksessa ja hissi oli tosi pieni, ei rekit kunnolla mahtuneet, sain moneen kertaan täyttää hissin ja viedä tavaraa ylös. Parkkipaikka oli noin 500m päässä joten vein auton vielä sinne. No, sehän ei todellakaan ole emännän vika jos vieraita ei tule, hän on nähnyt saman vaivan, on vieraita paikalla sitten yksi tai kymmenen. Pidin ihan tavallisen esittelyn näille kahdelle. Myin sen illan aikana kahdet farkut! Ja taas sama hissiruljanssi kun lähdin pois. Silloin pisti kyllä miettimään että olisikohan jotain muuta, helpompaa tapaa tienata elanto. Hmm..mutta jottei mene ihan synkäksi valitukseksi tämä aatto, tässä vielä Mummoa piristykseksi..vapun fiiliksissä hänkin :)
Klikkaa kuvaa, niin saat isommaksi!

Nyt ei muuta kuin pitäkäähän mukava Vappu! Mies tuossa juuri totesi että säätiedotuksessa oli lupailtu lämpenevää loppuviikoksi. No, niinhän se yleensä onkin että vappuna räntää ja sitten lämpenee.

Huomiseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)