sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivä

Toivottavasti sinulla on ollut yhtä ihana ja rentouttava äitienpäivä kuin minulla! Juhlit sitä sitten omien lastesi, omien vanhempiesi tai puolisosi kanssa. 
Meillä miehet, kaksi poikaani ja aviomies, ovat hoitaneet tämän päivän ruoan ja muut. Aamulla Ronja kävi herättämässä ja ihan ensimmäiseksi sain nämä, jotka kuvassa. Tulipunaisia ruusuja mieheltä ja lapsilta sekä Ronjan tekemän kortin, johon oli piirtänyt mummin ja itsensä. Kun hän tietää että tykkään runoista, oli vielä löytänyt siihen kauniin - Pia Perkiön kirjoittaman - runon.
Muita kortteja ja lahjakortti - niin senhän lupasin paljastaa tänään teille - intialaiseen päähierontaan (ihanaa, odotan!), odotti vielä kahvipöydässä. Perinteisen paitulinkin sain.
Iltapäivällä tuli sitten vielä lisää ruusuja, oranssin värisiä (joista vahingossa yhden katkaisin!) ja kortteja, äidille ja mummille. Sekä lapsenlapseni Enna toi mummille Fazerin sinistä..paheeni numero 1. 
Olen todella onnellinen siitä että olen ollut etuoikeutettu saamaan ison perheen! Vaikka ihan kaikki eivät päässeet tulemaankaan, tyttäreni joka asuu Porissa, hän tulee myöhemmin, onnitteluja silti satoi. Vanhin poikani on myös kotosalla, lähtee kuitenkin illalla takaisin kaupunkiin. Viemme hänet bussille ja käymme samalla vielä anopin luona kaffeilla. Ronja askarteli mummulle kortin, anoppi on mummu kun minä olen mummi, ja siihenkin korttiin piti, tytön toivomuksesta, etsiä runo netistä. Hän on saanut runokipinän minulta. Kirjoittelee niitä aina muistiin vihkoonsa jos näkee jossain omasta mielestään kivan. Hyvähän se vaan on, runot ovat kaunista luettavaa.
Päivä on mennyt ihanan leppoisissa merkeissä. Ruoan jälkeen istahdin nojatuoliin ja nukahdin, kun ei tarvinnut itse siivota astioita pois. Nukuin ihan syvässä unessa, Ronja tuli herättämään kun vieraita alkoi saapua. Eipä ole tuota tapahtunut aikoihin, en edes muista koska viimeksi. Olo vaan on jotenkin niin vapautunut tänään, ei ole stressiä mistään. 

Hauskaa tästä "työpisteestäni" katsella olohuoneen puolelle, kumpikin pojista löhöilee, vanhempi soffalla ja nuorempi lepotuolissa ja selailevat puhelimiaan, välillä jostain keskustellen. Olisi kiva laittaa heistä kuva tänne, mutta kielsivät sen. Mies siivoilee ulkona autoaan ja tyttö on yläkerrassa leikkimässä tai lukeeko jotain, en ole ihan varma, on kuitenkin melko hiljaista, vain telkkarin ääni kuuluu.

Nyt pitää alkaa pakkaamaan vanhemmalle pojalle "eväitä" mukaan. Pärjää niillä hetken, ei tarvitse heti mennä ruokakauppaan.

Ihanaa äitienpäivän iltaa kaikille. Huomenissa taas tavataan!

"Onko sinusta koskaan tuntunut kuin lempeä tuulenhenkäys kävisi lähelläsi?
Oletko tuntenut enkelin hiljaisen kosketuksen? Kun olet aivan yksin, kuuletko enkelin saapuvan huoneeseesi hiljaisin askelin? Näetkö, ystävä, enkelin lempeän katseen vuoteesi vierellä? Saatatko aavistaa: surussa enkelin siipi otsaasi koskettaa."
- Anna-Mari Kaskinen -

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Ihana päivä myös minulla...menimme lasten luokse, koska tyttären perheeseen syntyi pieni tyttövauva, joka on juurikin viikon vanha...näinpäinhän tämä kävi hienosti, olin laittanut valmiiksi lohkoperunoita, uunikasviksia, salaattia sekä mahtavat naudan sisäfilepihvit maustevoineen, jotka mies ja vävy sitten grillasivat ulkona. Toisen tyttären tekemät herkulliset leivonnaiset kahvin kera jälkkäriksi...nami, nam...
  Sain pitää suloista tyttöä sylissä melkein koko päivän. Ruusuja ja hienon merkkilaukun sain lapsilta lahjaksi. Upea päivä kaikkinensa, takaisin tullessa haudalle vielä valkovuokot ja kynttilä oman äidin muistoksi!
  Lippu liehuu juhlapäivän kunniaksi. Aamulla taas arki alkakoon, kiitos myös siitä.
  - maija-liisa -

  VastaaPoista
 2. Hei! Iso ihana perhe minullakin :) 4 lasta 3 omaa ja yksi avioliiton kautta perheeseeni tullut( aviomieheni poika) vanhin tyttäreni ja poika tänään meillä perheensä kanssa molemmilla 2 lasta, nuorin tyttäreni ja mieheni poika eivät töiden vuoksi päässeet , mutta kaikki onnittelivat on se niin ihanaa kun muistavat . Kukkia ja lahjoja sain lapsilta ja mieheltänikin ostaa aina äitienpäivänä minulle lahjan vaikka ei meillä yhteisiä lapsia olekkaan , mutta olenhan hänen lapselleen ollut 8-vuotiaasta äiti / äitipuoli nyt hän on 25-vuotias. Ihana lukea kirjoituksiasi Hyvää Äitienpäivä jatkoa sinulle:) Leila

  VastaaPoista
 3. Kiva lahja. Olen itsekin joskus jossain messuilla käynyt semmoisessa, ja oli kyllä virkistävää.
  Itsellä äitienpäivä on jo vuosia ollut samanlainen päivä kuin kaikki muutkin, samoin on isänpäivän kanssa. Mä arvostaisin enemmän sitä, että pitkin vuotta sais "huomioo" esim.kotitöissä mutta ikävä kyllä haaveet ei aina toteudu. Lahjuksiakaan en ole aina joka äitienpäivä saanut, viime vuonna erikseen pyysin lahjakortin värianalyysiin, joka oli ihan kiva juttu. Tänä vuonna on ollut rahat vähissä, ja sovittiin, että jos jotain tulee mieleen tässä myöhemmin, sen ehkä sitten voipi saada jos tilanne sen sallii.
  Terkkuja - serkku

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)