maanantai 6. toukokuuta 2013

Energiat hukassa

Viime yönä ollut pakkasta, aamulla seitsemältä vain +1..pihalampi hileessä..nurmikko huurassa..mutta päivää kohti lämpiää reilusti. Nyt kun kello näyttää yksitoista on lämpötila kohonnut +9 (varjossa). Kun äsken kävin kävelyllä, tuli jo ihan lämmin, olin vähän liikaa pukenut päälle. Meidän pihassa tallusteli tälläinen aamulenkkeilijä :)
Sammakkokin löytyi kvaakkumaan taas pihalammen reunalle, kun joku kulkee ohi, se rääkäisee, varikset ja harakat pelkäävät sitä. Tuohon kivikasan päälle,(joka talviaikana hiukan levinnyt, pitää näköjään latoa uudelleen) tulee vielä kesämmällä jokin ruukkukasvi, minkä nyt keksin, sammakon kaveriksi. Huomatkaa kukat jotka kivikasan ympärillä, ainoat mitä mulla on pihassa, sain viime kesänä naapurilta..itse asiassa en edes muista niiden nimeä, kaippa ne siitä pikkuhiljaa leviävät..hmmm..pitäiskös niitä jotenkin lannoittaa tai antaako vain olla.
Mies on ehtinyt jo pilkkomaan pienen puukasan ja kerännyt siihen jotain risujakin pihasta..onneksi hän viitsii hoitaa meidän pihaa..jihuu..ihan kiva sitä on kauniina katsella, mutta kun minulla ei vaan ole kiinnostusta eikä energiaa sen hoitoon..vaikka kait mun pitää loput pensaat leikata, kun lupasin. Saahan siinä samalla aurinkoa nassuun!
Pari orvokkiamppelia ostin Koskelasta Ikaalisista..en ole koskaan aiemmin näin aikaisin mitään amppeleita laittanut, nyt ajattelin kokeilla..kesäksi sitten jotain muuta. En ole oikein orvokkien ystävä, mutta onhan ne siinä kauniit väriläiskät!
Perheen ulkoilukenkiä :))) Siis tämähän oli tärkeä teidän tietää..hehheh..pitihän eteisessäkin kuva ottaa!
Pitäisi alkaa siivomaan eilisiä jälkiä! Tiskipöydän vuori täytyisi jaksaa latoa tiskikoneeseen, mutta energiat on nyt hukassa. Siksi tulinkin tähän koneelle ensin hetkeksi laiskottelemaan, jos sitten jaksaisi. Tältä meidän tiskipöytä nyt näyttää, voi ei..mutta kirjoittelen kyllä ensin ja käyn katsastamassa kavereiden fb-päivityksiä..eipä ne astiat tuosta mihinkään karkaa. Vai mitä? Onko sinulla koskaan tämän näköistä?
Tämän kauniin ruusun sain eilen ystävältäni Seijalta. Hän toi sen kun tuli kutsuille. Voi kun nyt vaan osaisin kukkaa hoitaa, ettei heti kuolisi.
Energiaa pitäisi säästää vielä illaksi kun on Ronjan tanssikoulun kevätnäytös, Tampereella Sampolassa. Heillä on huomenna uskonnonkoe ja siihen on nyt sitten luettu viime viikolla ja viikonloppuna, kun tänään ei ehdi. Tanssit ja muutkin harrastukset loppuvatkin sitten kesäksi..niin, ajattele, neljä viikkoa ja alkaa koululaisten kesäloma! Positiivista: saa nukkua pitkään joka aamu ja olla enemmän lasten kanssa, negatiivista: aamupäivien hiljaisuus ja rauha omalta osalta loppuu kolmen kuukauden ajaksi! ;)

Ah ja voi..nyt on mentävä tiskivuoren kimppuun! Ja marsuillekkin pitää laittaa jotain purtavaa, sitten vielä kauppareissu, näin maanantaisin on jääkaapissa suurinpiirtein vain valo.

Aurinkoista ja lämmintä päivän jatkoa!
Naatitaan ihkusta kesäisestä ilmasta.

Kuullaan taas huomenissa.

3 kommenttia:

 1. Tiskivuoreen kommentoisin, että harva sepäivä näyttää tuolta...eli ei hätää, tiskiä syntyy muillekin. ja siihen ruusuun, näyttäis saman tapaiselta kuin äitienpäiväruusut, nakkaa se pihan kukkapenkkiin niin siitä on iloa moneksi vuodeksi.
  - serkku

  VastaaPoista
 2. Anonyymi sen kertoi,ruusu pihalle kun tarpeeksi olet ihaillut sitä sisällä,kaikki mikä ehkä tuntuu vähän pahalta,niinku tiskit ovat elämän ihania riesoja,mut millaista olisi,jos kaikki olisi putipuhtosta,tylsää olisi.Vaan nyt ei sellaista sanaa käytetä kun kesä tekee tuloaan vauhdilla,outoa yön viileys ja päivän melkein helle jo,täällä lounaassa.Se ainainen vaatetus aamulla ja sitte vähennys pitkin päivää,mutta iloa mieleen teille ja aurinko-energiaa!

  VastaaPoista
 3. Näkyy sun kukkasi olevan Vuorenkilpi, joka on aika vähään tyytyväinen ja leviää ja kukkii alkukesästä. Kiitollinen näin myös vähemmän viherpeukalolle, kuten minä...
  Olenkin monasti ihmetellyt, kun fb-ystävien kuvat ovat aina tiptop ja siistit paikat, niin totuus on varmasti juurikin kuvasi kaltainen ja monin verroin kaaosmaisempi - sinulla on aika hyvä järjestys jopa tiskeissä...näkisit joskus touhujen jälkeen oman köökkini kunnon...Olen kyllä aina toivonut keittiössäsi olevaa ikkunaa juurikin tiskipöydän takana, näkisi ulos luontoon - itse olen selin ikkunaan. Jaksamisia sinnepäin!
  - maija-liisa -

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)