sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Helteinen helluntai

Niinhän se kävi, taas Suomi siellä häntäpäässä euroviisuissa. Kristan biisi tuntui niin euroviisumaiselta, et jotenkin luulin että voisi menestyäkin, toisin kävi. Ihan hyvä oli kyllä Tanskan voittobiisikin, keijumaisen herkkä laulaja. Vai mitä olet mieltä?

Joka päivä säätiedoitteissa on uhattu sateella ja ukkoskuuroilla. Eipä vaan ole niitä näkynyt. Vaikka hienompaa se on näin päin, kuin että luvattais aurinkoista ja sitten sataisi kaatamalla. Ei olisi kiva. Onko teilläpäin sadellut vai paistanut?

Aivan upea sää ollut täällä tänäänkin ja kuuma! Aurinko paistoi melkein koko päivän kirkkaalta taivaalta!
Minä tietty pesin pyykkiä narut täyteen ja sen jälkeen lepotuoliin, nassu kohtia aurinkoa! Eihän sitä koskaan tiedä kauanko näitä kelejä kestää..pyhäpäivä ja löffäily, P_A_R_A_S_T_A!
                                                   <3 Kesävarpaat <3
Ronjalle tuli kuuma leikeissä ja istahti hetkeksi varjon alle vilvottelemaan.
No, eihän siinä mikään auttanut, kun tytöllä tuli kuuma, lähdettiin kokeilemaan uimarannan veden lämpöä. Sanoin hänelle ettei tarvitse mennä jos tuntuu kylmältä, mutta hän vakuutti menevänsä ja niin sitten kävi. Kastoi talviturkin läheisellä rannalla, meiltä sinne noin kilometrin matka. On iso hiekkaranta ja laiturit, siellä käy kesäisin aina paljon väkeä ja nuoriso joskus iltaisin. Minä en mene uimaan ennenkuin on +25 veden lämpö, eli en edes joka kesä. Nyt oli kuulemma +17, mutta en tiedä mistä olivat saaneet sen tiedon. Tuntui ainakin ihan jäiseltä, olisin sanonut että joku +14, mutta rohkeasti tyttö sinne meni. Yksi tytön kaverikin oli siellä, mutta hän ei uskaltanut kastaa. 
Nappasin jotain kuvia siinä tyttöä odotellessa, on niin ihanan vehreää ja mahtavat järvimaisemat. Rannassa on myös joidenkin yksityisten veneitä. Jotkut käyvät kalastamassa hiukan kauempana rannasta. Hyvän saaliin oli ainakin yksi mies saanut, näin kun tuli kalojensa kanssa veneellä rantaan. Teki mieli ensin kysyä saisinko kuvata, mutta ajattelin että vanha mies voi pitää sitä vähän outona, jos selittäisin että laittaisin kuvan nettiin..
Uidessa alkoi tulla kylmä, rannan saunaa ei oltu vielä lämmitetty, joten lähdimme pois. Melkein tunti oltiinkin ja taivaalle oli jo jonkin verran tullut pilviäkin, tosin ihan poutapilviä.
Olimme autolla liikkeellä, sillätavoin ei tarvitse ottaa muita vaatteita mukaan kuin uikkarit. Ja kivahan se on lämpimään autoon istahtaa, kun on uinut jääkylmässä vedessä. Kotiin tultua huomasin että "joku" oli alkanut ajaa nurmikkoa, ensimmäistä kertaa tänä keväänä, siitä se sitten taas alkaa..samoin kuin ne märät uikkarit ja hiekkaset pyyhkeet terassilla :)
Iltapäivällä on käynyt kirppisostajia hakemassa varaamiaan tuotteita. Melkein kaikki on jo haettu, ihanaa kun saa ne nurkista pois. Pojan vaatteet teki parhaiten kauppansa, hän sai sitten itse niistä rahat. On oikein säästäväinen poika, ei osta mitään turhia. Säästää nyt omaan tietsikkaan, olisi jo kerättynä halvempiin malleihin, mutta ne ei kuulemma käy, vaan haluaa jonkin tietyn, pikkuisen on vielä kirittävä.

Mies lähti pojan kanssa äitinsä luo, perunamaan vakoja vetämään. Sille tielle ovat jääneet, varmaan jäivät katsomaan Suomen jääkiekkopeliä. Mullakin on telkkari tossa auki, mutta ei kyllä havaintoa mikä siellä on tilanne. Ai, nyt ne tuleekin..juoksujalkaa sisälle autosta..ilmeisesti olivat kuunnelleet radiosta peliä matkalla ja oli tullut maali Suomelle..pitihän se nyt tietysti nähdä omin silmin miten se tuli. Pronssipeli kuulemma.
Nyt tässä kirjoitellessa peli jo päättyikin ja Suomi neljäs, no se ei minua paljon hetkauta,
en seuraa jääkiekkoa enkä oikeastaan mitään urheilua kovasti, joskus yleisurheilukisoja on tullut katsottua. Hyvä Suomi silti! 
Ai niin, olen unohtanut kertoa miten nauroin sydämeni pohjasta yhtenä iltana. Löysin kirjastosta kirjan "Facebook mokat 2", ja voi että miten hauskoja juttuja siellä oli. Luin sitä illalla sängyssä ja nauroin ihan ääneen, niin että vedet tuli silmistä, enkä meinannut millään pystyä lopettamaan nauramista. Mun mies katteli vähä oudosti ja kyseli mitä luen, näytin, mutta hän ei oikein tajunnut niitä, kun ei itse ole facebookissa. Ajatteli varmaan et nyt toi eukko on ihan lopullisesti seonnut. En muista koska olen viimeksi nauranut niin sydämestä ja kauan. Tuli oikein ihana olo siitä ja sai paremmin nukuttuakin. Nauru saa ihmeitä aikaan!
                                   <3 Mahtavan upeeta helluntaipäivän jatkoa <3

                                                          Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)