sunnuntai 26. toukokuuta 2013

"Hyvyys tekee ihmisestä hyvän"


Yhteisymmärrystä voi olla jonkun kanssa, vaikka ei olla edes koskaan tavattu, mutta on silti samanlaisia kokemuksia niin silloin ymmärtää toista paljon paremmin kuin joku joka on ollut tuttavasi vuosia. Hiukan ehkä epäselvästi sanottu, mutta selvennän asiaa. Minulle itselle on käynyt niin. Facebookin kautta, kun siellä jokin aika sitten avauduin omasta sairastumisestani, aloin tehdä kuvasivustoa ja kirjoittaa tätä blogia. Viimeisin PuNainen sivustolla oleva elämäntarinani. Niiden kautta tuli paljon yhteydenottoja joissa kerrottiin että on joko kokenut ihan samanlaisia asioita, jotkut sanoi että on "kuin minun elämästäni kirjoittaisit". Monella on ollut masennusta tai rankka lapsuus tms. Ihan kaikenlaista, mutta eivät ole asiasta julkisesti puhuneet. Mikä hienointa he rohkenivat tehdä aloitteen ja kertoa itsestään minulle, se tuntuu niin hyvältä omassa sydämessä! Sitten muutama laittoi kaveripyynnön fb:n kautta ja sitä kautta on vaihdettu ajatuksia, puolin ja toisin ja tuntuu että olisi tunnettu jo vaikka kuinka kauan, vaikka ei olla koskaan tavattukaan. Niin upeeta ja miten mahtavaa vertaistukea meille kaikille!
Erään Hämeenkyröläisen naisen tapasin myös fb:ssa, hänelläkin ollut rankka elämä, nyt jo tosin paljon paremmin kaikki asiat. Hänet olin joskus nähnyt, mutta en tuntenut sen paremmin. Nyt on paljon juteltu ja tänään nähtiin ensimmäisen kerran, kun ostin häneltä kolme runokirjaa fb kirpparin kautta. 

Näiden henkilöiden kanssa on ihanaa vaihtaa tunteita ja jutella omista asioistaan. Voi kirjoitella viestiä fb:n kautta ja siten purkaa omaa pahaa tai hyvää oloaan. Tietää että toinen ymmärtää jo puolesta sanasta, ei tarvitse selitellä mitään. 
Tässä uusia runokirjojani, 3kpl:
Upea ilma ollut taas täällä. 
Aurinko paistaa ja on lämmintä! Millainen ilma teilläpäin? 
Tässä kuva meidän takapihalta, ihkun vihreää. En ole mikään puutarhuri, enkä varsinkaan "kukkapenkki-ihminen" joten meillä on vaan pensaita, puita ja amppeleissa mansikoita ja tomaatteja.
Ja etupihalta, koivun takana häämöttää hiukan meidän pihalampi, joka siis vielä keskeneräinen kasvillisuuden suhteen. Nyt mies lupasi väsätä siihen pienen kaarisillankin, kun olen siitä "vihjaillut" pari kesää. Ei varmaan jaksanut enää kuunnella...mut sitten pitää vielä saada se vanhan kaivon muotoinen suihkulähde..onko kenelläkään tietoa mistä sellaisen saisi halvalla?
Eilen kerroin, että tytölle tuli kaveri yöksi. Ihan hyvin meni kaikki, hyvin nukkuivat ja melkein sinne kahteentoista jaksoivat valvoakin. Kikatusta kyllä oli jo aamusta ja huone olikin sitten tämän näköinen kun lähtivät ulos trampoliinille. Kun siitä hiukan huomautin, Ronja katsoi silmiin ja kysyi "Voitkos sä mummi petata?" No, ei voi vastustaa noin kaunista pyyntöä, mummi siivoaa. Mitä? Lellin liikaa vai..ei kait..
Ja meikkailtukin oli taas..siihen on nyt niin kova vimma..kotona saa meikkailla ja leikkiä, mutta muualle en anna mennä. Joskus tyttö kysyikin, kun asiasta hiukan väännettiin kotona että "Miks sä saat meikata, mut en mää?" Vastasin että "Ihan yksinkertaisesti siksi et mä oon 54 vuotias ja sä kahdeksan, sen kummempaa syytä ei tarvita" Silloin tuhahtaen meni omaan huoneeseensa. Joskus sitten kyseli minkä ikäisenä hän saa alkaa meikkamaan, siihen sanoin että sitten kun menet yläkouluun, jos silloin vielä haluat niin tehdä, katsotaan sitten. Tähän vastaukseen oli tyytyväinen..
Sissin ja Sirun häkki siivottiin myös. 
Neidit sai mennä siivouksen ajaksi yläkerran parvekkeelle ulkoilemaan, on ne nyt jo muutaman kerran siellä olleetkin, pihaan heti kun saadaan häkki valmiiksi. Siitä tuleekin paljon isompi kuin tämä sisähäkki. Pohjaa ei laiteta niin saa siirtää aina paikasta toiseen ja saavat mussuttaa ruohoa.
Yläkerrassa on kylppäri jonka ammeessa häkin muovinen pohja on helppo aina pestä, fairylla ja tiskiharjalla jynssään puhtaaksi, kerran viikossa. Samalla putsataan ja harjataan marsujen turkit ja niiden korvat sekä rasvataan jalkojen pohjat ja noin kerran-pari kuukaudessa leikataan kynnet. 
Siinä sitten taas siivottu häkki, mökki ja muut kamat sisään ja neidit pääsee puhtaille puruille.
Nyt menen vielä hetkeksi ulkoilemaan ja keräämään kuivat, tuoksuvat lakanat pyykkinaruilta. On siellä muutakin pyykkiä. Näin on hyvä pestä esim. pojan collegevaatteita, huppareita ja housuja, kuivuvat tuulessa ihan hetkessä, eikä tarvii silitellä. 

Tässä vielä päivän ajatus:
"Ilman ystävyyttä ei elämä ole mitään."
- Cicero -

Kiitos kovasti kun kävit taas lukemassa. Kuullaan huomenissa!
Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa ja mukavaa alkavaa viikkoa.

1 kommentti:

  1. Hei!
    Musta tuntuu, että mekin tunnetaan vanhoilta ajoilta siis Tampereella asuessani...tuli nimittäin voimakas tunne tuosta jäätelöiden myynnistä Linkosuon Jussin kahvilassa. Olen ollut myös noin 40 vuotta sitten kahvilanhoitajana tyttönä ollessa...
    ja muutenkin tuntuu, että meillä on paljon yhteisiä asioita, masennusta ja runoja myöten...nyt olen taas suuren elämänmuutoksen edessä, jota yritän tässä sulatella ja järjestellä. Siihen päätökseen on auttanut useat runosi siitä, että ei tarvitse alistua eikä olla kokoajan peloissaan. - maija-liisa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)