lauantai 11. toukokuuta 2013

Kesä!

KESÄ! +18 ja aurinko. Upea lauantai. Uudistin tennarini..käytiin lasten kanssa kaupoilla..mies jäi laittamaan grilliä kuntoon.
Ai että, tehtiin koko tämän päivän ateria grillissä, ensimmäisen kerran tänä keväänä. Onhan me grillattu jo makkaraa ja lihaa, mut nyt sit kaikki. No, makkaraa tänäänkin, mut lisäksi isoja herkkusieniä joihin laitoin sisälle yrttijuustoa, päälle pari siivua pekonia ja käärin koko systeemin folioon. Sitten isoja tomaatteja ja halloumijuustoa myös paisteltiin. Meillä on kaasugrilli ja siinä on sivussa kaasulevy jossa keitettiin perunoita, niiden kanssa tein kylmän maustekastikkeen kermaviilistä. Jälkkäriks suklaapaloja ja jätskiä! Namskis..oli niin hyvää..ja maistuu aina paremmalta ulkona.  Takaterassin ovi on ollut koko päivän auki, mutta sitä ei edes huomaa, paitsi kärpäsistä. Niitä on taas! 

Ronja kävi poimimassa valkovuokkoja maljakkoon, niitä on niin paljon tuossa pihan vieressä että ei haittaa jos siitä pienen nipun kerää. 
Sain vanhimman pojankin kotiin, lähtee vasta huomenna. Upeaa! Ei ole ehtinytkään käydä vähään aikaan, kun opiskeluiden takia on ollut niin paljon työtä. Sai onneksi kesäksi töitä, niitä on nykyään niin vaikea saada. Pojista on nyt paljon seuraa toisilleen, vaikka ikäeroa onkin 8 vuotta. Kummallakin on kiinnostuksen kohteena tietokoneet ja sen sellaiset laitteet, niin aika kuluu niiden parissa ja tietysti mopojuttujen.

Teinipoika menee mopokorttia ajamaan, 29.5 alkaa kurssi. Häntä harmittaa vaan se että kun täyttää 15vee vasta 7.7, ei pääse ajokokeeseen ennen sitä. Ja mikä kurjinta, se on sunnuntai ja ma 8.5 alkaa kesäloma sillä henkilöllä joka mopon ajokokeen tekee. Poika ei siis saa korttia ennenkuin ajokoe on läpäisty, ja hän voi sen ajaa vasta kun tämän henkilön loma päättyy, eli 29.7...tottakai se harmittaa. Mutta ei voi nyt mitään. Teoriatunnit ehtii käydä hyvin ja kokeenkin suorittaa kesäkuun aikana. No, voihan sitä ajella omalla pihatiellä ja pihassa, vaikka ei maanteille saakaan lähteä. Tämä mopo on kuulemma pihakäyttöön...
Niin, huomenna saakin sitten nukkua aamulla. Kahvit keitetään valmiiksi ja voileivät pöydässä, aah..ihanuutta..oikein odotan sitä. Kaikkina muina aamuina mä teen aamupalan valmiiksi, mutta yhtenä aamuna pääsen valmiiseen pöytään. Kerron sitten huomenna, mitä sain lahjaksi.

Tämän ihanan runon löysin netistä, lisäsin kuvaan ja Elämän kiehtova taika sivustolle.
Runon ja kuvan myötä toivottelen teille kaikille 

                             Onnellista Äitienpäivää

"Tahdotko nähdä ihmeen kauniin kuvan, äiti ja lapsi kun istuvat portailla tuvan.
Mitäpä lapsen äidille kuiskaavan luulen, noin kun on kirkas katse, hymyssä huulet.
Oi, hän oppinut sanan yhden on vasta, sitä ei lakkaa kyyhkynen kujertamasta.
Sanaan siihen liittyy, kaikki mi hyvää, kaikki mi maassa on kaunista, rakkautta syvää.
Äiti, oi Äiti maailman kaunein sana, se sointuu kuin sävel ihana lapsen lausumana"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)