torstai 23. toukokuuta 2013

Lohtua ja iloa

Eilinen päivä jäi nyt ilman postausta. 
Aamulla oli vielä ihan ok olotila, mutta iltapäivällä näin henkilöitä joiden takia päivä meni pilalle, olen aina ihmetellyt miksi ei anneta asioiden olla, miksi pitää kysyä asioista jotka satuttaa. Olen kertonut teille etten pysty käymään äitiäni katsomassa tai isäni haudalla, en vaan pysty! Ja sitten niitä kysellään ja paheksutaan kun en tee niin "kuinka minun kuuluisi", "enkö kunnioita vanhempiani". Kun ei ihmiset tiedä...tapaamisen jälkeen istuin autoon ja itkin, olin taas se syyllinen pikkutyttö. Ajoin kotiin ja käperryin kuoreeni. Lepäsin hetken, ennenkuin lapset tuli koulusta. Sitten oli pakko alkaa ruoan laittoon. Tunteet oli niin pinnassa, että yö meni huonosti, mutta onneksi tänään uusi aamu oli jo parempi. Oli vielä kyllä jotenkin outo tunne ja niinkuin olisi ollut "hiukan sekaisin", johtui varmaan yön valvomisesta. Piti oikein hetki istahtaa ja miettiä että mitäs tässä nyt pitäisi tehdä seuraavaksi, aamurutiinit ei oikein onnistuneet. Mutta pikkuhiljaa kun sain lapset vietyä kouluun ja join rauhassa aamukaffit, samalla runoja lukien, alkoi päivä taas paistaa.
Mutta tämän takia en eilen siis jaksanut kirjoitella! 
Yksi vanha ystäväni, olemme tunteneet jo 10-11 vuotiaasta, hän on myös facebook kaverini, hän oli huolissaan kun olin niin allapäin. Kertoi että oli etsinyt 1.5 tuntia tänään jotain minua piristävää. Oli sitten löytänyt youtubesta Irwinin biisin jonka jakoi minun seinälleni.
Ihan liikutuin, kiitos vielä kerran Kaijalle! Aivan ihanat sanat tässä..klikkaa nimestä niin pääset kuuntelemaan Maailma on kaunis
Niinkuin jo kerroin aiemmin, ihana naapurini toi lauantaina meille kukanalkuja, olikohan vuorenkilpi nimeltään, että saan istuttaa niitä pihalammen ympäri. No, en jaksanut itse kaivaa sen ympäri kuoppaa johon taimet voisi laittaa, miehelläkin oli niin kiireitä että ehti tehdä sen vasta eilen. Tänään vihdoin sain ne istutettua. Loppuivat vaan kesken, mutta ei se mitään, naapuri oli jo etukäteen sanonut että hänellä alkuja riittää ja voisin tulla hakemaan jos tarvitsen lisää. Minä siis menin ämpäri kädessä kerjuulle, hän lupasi tuoda niitä lisää. Parikymmentä jo istutin, samanverran vielä tarvitaan. Tulee varmaan ihan kiva. Ajattelin ensin laittaa lammen yli kevyen sillan, mutta sitten se ajatus jäi, toistaiseksi. Jos siitä tehtäisiin kevytsilta jossa ei voisi kävellä, niin jospa joku lapsenlapsista siihen kuitenkin menisi, romahtaisi koko hökötys ja lapsi putoaisi lampeen. Siellä on kuitenkin pari metriä vettä, siksi jätin silta ajatuksen. Katselen nyt jos jostain löytyisi joku tummanruskea, esim. vanhan kaivon näköinen koriste josta vesi juoksisi kiviä pitkin lampeen. En ole vielä etsinyt, mutta varmaan niitä netistäkin löytää. 
Löysin muuten kirppikseltä ja torista aivan ihania suomalaisten runoilijoiden teoksia, ostin niitä yhteensä 17 kpl, mutta rahaa meni vain 20 euroa. Siis niin halpoja! Niitä ahmin jo eilenkin sängyssä, niistä saa lohtua tai iloa melkein joka tilanteeseen. Kun en oikein jaksa vielä keskittyä mihinkään romaaniin, nämä ovat kevyttä ja nopeaa luettavaa ja kaikissa on joku ajatus sisällytettynä. Joitain ihanimpia ja koskettavimpia luen moneen, moneen kertaankin. Tänäänkin varailin facebookin kirppikseltä kolme kirjaa, nekin 2-3 euroa/kpl.
Esim. Matti J. Miettisen runoista tykkään. Ne on niin kauniita.
Tänään en ole käynyt missään, on niin kiva olla välillä ihan yksin ja vain kotosalla, rauhoittelin mieltäni ja istuttelin taimia kiireettömästi. Kauppaan on mentävä taas huomenna, mutta välillä täytyy pitää rauhoittumispäiviä, vielä en ole niin kunnossa että jaksaisin joka päivä samanlailla. Väsyttämispäivinä vaan oleskelen ja mietiskelen tai luen/kirjoittelen runoja.

Pitääkin taas laittaa yhden päivän postaus jossa on uusimpia, omia runojani. Nyt olen uskaltanut niitä jo julkaista, kun on tullut positiivistakin palautetta. Ymmärrän ettei kaikki tykkää, eikä tarvitsekaan, mutta jos tulee yksikin kaunis palaute, se lämmittää sydäntä2 kommenttia:

  1. Tulostin pari runolainaustasi tästä seinälle! Löysin juuri sivusi. Aivan mahtavaa nähdä jonkun avautuvan tällä tavalla masennuksestaan. Uskon että voit auttaa monia. Kunpa minulla olisi ollut tämä lähde silloin kun olin itse samantapaisessa tilanteessa. Vieläkin koskettaa. Tänne aion palata. Valonpilkahduksia päivääsi!

    VastaaPoista
  2. Hei anonyymi! Kiitos kovasti. On upeaa jos voi auttaa muita ja samallahan kirjoittaminen on terapiaa itselle. Facebookkiin teen runokuvasivustoa Elämän kiehtova taika ja sieltä sekä PuNainen sivustolta löytyvät elämäntarinani, jos haluat käydä vilkaisemassa.

    Aurinkoisin terkuin Elina

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)