tiistai 21. toukokuuta 2013

Mopokuume

Hyvää tiistaita kaikille ja todella tarkoitan sillä HYVÄÄ, tänään on hyvä päivä!
Nukuin koko viime yön..siis koko yön, illasta aamuun, pitkästä aikaa ilman yhtään heräämistä, ilman nukahtamislääkettä.
Olin niin iloisella mielellä eilen koko päivän, varmasti vaikutti myös unenlaatuun ja määrään, kyllä tuo pääkoppa on kumma kapistus. Kun ahdistaa ei uni tule ja kun on jotain mistä iloita ja olla onnellinen, uni tulee herkemmin.

La-su yön valvoin kun oli sappikohtaus, selvisin siitä Litalginilla. Oma vika kun söin hyvin maustettuja kanansiipiä päivällä, mutta kun ne on niin hyviä. Onneksi on operointiaika jo tiedossa, se on 13.6. Jännittää aika lailla, mutta suuri usko on että se auttaa. 
Nostin meidän marsuneitien häkin päiväksi yläkerran parvekkeelle, pääsivät totuttelemaan ulkoilmaan ja ulkona kuuluviin ääniin. Ne on niin säikkyjä eläimiä. Aluksi olivat mökissä piilossa, varmaan noin puoli tuntia, mutta sitten tulivat nenät pitkällä haistelemaan ja kun juttelin niille rauhallisesti, uskaltautuivat mökistä uloskin, kuljeskelemaan. Mutta kun naapurin koira alkoi kovaäänisen haukkumisen, kumpikin juoksi takaisin mökkiin. Muutaman tunnin kuluttua olivat jo tottuneet siihenkin ja uskalsivat tepastella häkissä. Hieno juttu kun saavat hiukan olla raittiissa ilmassa, eikä parvekkeella ole kuuma, se on etupihan puolella ja melkein koko päivän varjossa, vain aamuaurinko ja ilta-aurinko paistavat. Tykkäävät kesästä varmaan yhtä paljon kuin emäntäkin, ja sekin on yhteistä, että kaikille on tullut talven aikana lisäkiloja, herkuteltu ja laiskoteltu.

Vaihdoin heille välillä mökkiä, kun ajattelin että pesen sen vakkarin. Mutta..mutta..Siru juoksi heti uuteen mökkiin, tai ei se mikään uusi ole, oli niillä jo syksyllä..no Siru tosiaan juoksi sinne, mutta ei mahtunutkaan sisälle, vain etupää mahtui ja takapää jäi ulkopuolelle..potki takajaloilla villisti tyhjää kun yritti ängetä sisälle..voi vitsi, en voinu kuin nauraa. Nostin mökin pois, että tyttö pääsi vapaaksi. Siru on kuvassa oikealla!
Tänään se sitten ilmestyi meidän pihaan ja nyt sitä on käynyt jo monta pojan kaveriakin kattomassa, nimittäin mopo! Tai olihan siellä autotallissa jo pari raatoa, mutta niitä ei kait laiteta katukäyttöön, tämä uusi on nyt sitten SE. Poika kävi eilen isänsä kanssa sitä katsomassa ja olihan se sitten saatava, se on se mopokuume nyt. Mopokurssi alkaa 29.5 joten aikas odotteleminen on vielä että pääsee tielle ajelemaan. Pihassa ja pellolla vaan.
Nyt alkaa taas se kamalalta haisevien vaatteiden pesu ja missä niitä pitää, siitä onkin jo kahdeksan vuotta kun vanhempi poika sai kortin, ja viisi vuotta siitä kun hän sai ajokortin ja luopui moposta. Taas joutuu pelkäämään kun tuo kuopus lähtee liikenteeseen, ei muuta kuin toivoa parasta, että kaikki menee hyvin.

Tuossa autotallin edessä seisoo nyt kaksi ajopeliä, taaimmainen musta on "peltomopo" ja tämä edessä oleva valkoinen se uusi, tai uusvanha, olikohan 2007 vuoden malli. 
Poika kyllä hehkui onnea ja varmaan sen takia tänä aamuna nousikin reippaasti ylös, ei tarvinnut herätellä kuin pari kertaa, yleensä on tarvinnut 4-5 kertaa :)
Isänsä oli varmaan ihan yhtä innostunut, on nyt testannut sitä ja kiristellyt sieltä täältä. Onpahan hänellä taas mielenkiintoista tekemistä. Meillä käy tutut laitattamassa autojaan tai vaihtamassa öljyjä tai renkaita tms. Ja aina mies on valmis auttamaan. Mutta pyydäpä tapetoimaan, maalaamaan tai jotain muuta kodinlaittoa...hmmm...saan kyllä odottaa jonon päässä, ennenkuin ehtii niitä tekemään.

Piti istuttaa tänään, naapurilta saamani kukkien alut, pihalammen reunalle, mutta en jaksanut lapioida sitä. Siinä kun on vanha nurmikko joka juurtunut syvälle, oli niin kovaa maata etten saanut edes lapiota menemään, pyysin mieheltä apua, mutta ei ole sitä nyt ehtinyt kun on tuo mopedi. Katotaan jospa huomenissa..kaippa ne alut siinä ämpärissä säilyy..

Aurinko alkaa taas laskea, Ronjakin on vielä kaverilla, pitäisi tulla ihan justsilleen, annoin luvan olla puol yheksään.

Tässä kuva yhden illan auringonlaskusta, otin meidän pihasta järvelle päin. 
Hyviä öitä, palataan huomenissa uusin jutuin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)