torstai 2. toukokuuta 2013

Tuulinen päivä

Tänään tuntui ihan maanantailta, tuo viikkovapaa sekoitti. Itsehän olen aina kotona, mutta kun mies ja lapsetkin olivat, niin ei osannut heti ajatella että nyt on siis torstai, piti oikein itselleen sitä muistutella. Huomenna alkaa siis taas uusi viikonloppu. Huhhei, aika menee todella nopeasti.
Mitähän sitä isona tekisi? Kirjoittaminen on sellainen jota haluaisin tehdä oikein työnä. Joskus ensimmäisessä elämässäni kirjoittelin paljon esim.päiväkirjaa ja runojakin, siis nuorena, mutta sitten tuli elämäni numero kaksi jolloin tein lapsia ja vain töitä, kirjoittelu jäi, nyt on elämäni numero kolme menossa, oikeastaan kaikkein parhain tähän mennessä. Vaikka en voi kieltää etteikö ihanaa aikaa ollut olla myös pienten lasten äitinä, mutta ehdottomasti ihan erilaista, sellaista johon sopeutui silloin. Nyt jos ajatteleekin että tuossa olisi vielä ihan pieni vauva itsellä, niin huhhuh, ei jaksaisi enää. Aikansa kutakin. Ja olen myös toisaalta iloinen siitä että sairaus pysäytti, jos olisin vielä samassa oravanpyörässä, en näkisi ja kokisi sitä kaikkea ihanaa ja kaunista jota ympärilläni on. Tällä kaikella on varmasti jokin tarkoitus elämässäni, en vaan ole keksinyt vielä mikä se olisi, mutta eiköhän se joskus selviä. Ainakin olen saanut paljon enemmän uskallusta ja itseluottamusta kaikesta kokemastani ja näkemästäni.
Kävin tänään hammaslääkärissä. Jotkut pelkäävät sitä kovasti, minä en. Vaikka silloin kun ensimmäisiä kertoja hampaitani hoidettiin, eka luokalla koulussa Tampereella, oli vielä poljettava pora. Lääkäri teki töitä seisten ja istuttiin ihan istuma-asennossa. Se vasta olikin kun lääkäri sitä poraa sotki, isompia reikiä ei edes paikattu, hammas otettiin vaan heti pois. Amalgaamipaikkoja laitettiin, joita minulla on vieläkin jäljellä. Joillekkin ne ovat tuoneet erilaisia oireita, minulle ei mitään, en ole ainakaan huomannut mitään vikaa, vikaa, vikaa :))) Juteltiin tänään tästä asiasta juuri lääkärin kanssa. Muovipaikat eivät kestä lainkaan niin kauaa kuin nuo ennen laitetut. Minullakin välillä tuntuu että hampaita murenee suuhun ja paikat senkun pysyy. Lohkeamia tulee kyllä helposti, ainakin minulle. Tänään paikattiin juuri yksi, melko edestä. En anna koskaan puuduttaa paikkauksessa, minusta se puudutusaineen piikin laittaminen ja aineen haihtumisen jälkeinen kipu on pahempi kuin hetken poraus. Mitä sinä olet mieltä? Pelkäätkö hammaslääkäriä, vai menetkö sinne rennoin mielin?
Onko teilläpäin ollut millainen sää? Täällä Hämeenkyrössä käy todella kova puuskittainen tuuli, mutta aurinko paistaa kauniisti. Oikea pyykinkuivausilma! Ja niitähän tietysti pesin taas pari koneellista. Lakanapyykkiä tulee aina isot kasat ja on niin ihanaa kun ne saa nyt ulos kuivamaan. Kun viiden hengen lakanat, ja yökavereitten lakanat, tyynyliinat ja pussilakanat vaihtaa, tulee, ainakin meidän kokoisella koneella, 4-5 koneellista pyykkiä.
Sitten kun ne talviaikana pitää levitellä pitkin taloa, niin se ei ole oikein mukavaa ja jäävät aika ryppyisiksi. Kesäisin säästän lakanoiden pesun aina sille päivälle kun paistaa, en kyllä viitsi silloin laittaa sisälle kuivamaan. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin kuivaaja, mutta ulkona tulee niin ihana tuoksu ja kun ne laittaa sänkyihin, on aivan upeeta hypätä sinne tuoksuvien petivaatteiden sekaan nukkumaan.
Jaahas, mieskin saapui töistä ja lämmittää itselleen ruokaa. Me muut jo syötiin. Ehkä menen keittelemään hänelle kaffit ja jutellaan päivän kuulumiset.

Lopettelen siis tähän. Kiitos kun taas käväisit sivulla, tulethan huomenna uudelleen.

Mukavaa päivän jatkoa. Torstai on toivoa täynnä!1 kommentti:

  1. Hei erilainen mummi, täällä outo mummo.
    Nauratti kun luin hammaslääkärijuttuasi, minä olen nukahtanut kesken palkkauksen. Ei siis paljon pelota. Minä en kestä, kun suu on puutunut, siksi mieluummin kestän porauksen.
    Luin punaisen juttusi, josta Sinut ja blogisi löysin. Sitä luulee olevansa yksin ongelmineen, mutta onhan sitä muillakin taakkaa kannettavanaan. Minäkin olen löytänyt luonnon ja kuvaamisen, minulla on koiria, jotka tuovat iloa elämääni ja tietenkin mahtava mies, joka tukee ja kuuntelee.
    Sinulle aurinkoisia kevätpäiviä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)