keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Värejä

Aurinkoiset säät vaan jatkuu! Mun mies sanoi että keskiviikolle luvattiin sadetta ja aamulla siltä hiukan näyttikin, mutta sitten pilvet katosivat ja aurinko on paistanut lämpimästi siitä asti. Upeeeta! Onneksi ei ollut tänään mitään tärkeämpää menoa, aamulla vein lapset kouluun ja kävin samalla kaupasta hakemassa perusjuttuja, leipää ja maitoa ja sitten äkkiä kotiin aamukaffille. Päivän paras hetki on aamuhetki, yksin, rauhassa, aamukaffi ja lintujen laulu. Voiko enempää toivoa!

Viime yökin meni jo paremmin, kerran heräsin johonkin uneen, oli taas painajainen, mutta nyt en muista siitä mitään, vain sen että heräsin. Mutta se ei ole haitannut päivääni. Tykkään kovasti tällaisista päivistä kun ei ole mitään aikataulua, eikä pakollista menoa, silloin mielikin on aina pirteämpi ja tietysti tuo aurinkokin vaikuttaa.
Laitoin tänään takapihan terassille vanhat korituolit ja pöydän. Ovat talven aina kuistilla ja kesäksi nostan terassille. Talviaikana takapihalla ei oleskella, mutta taas kesällä ollaan enimmäkseen siellä. Kävin Tiimarista hakemassa uudet tekstiilit, terassista tuli aika pirteän näköinen, pastellivihreää,-pinkkiä ja valkoista. Eikä olleet kalliita! Tänä kesänä tarvitsen jotenkin enemmän värejä kuin esim. pari kesää sitten, silloin laitoin terassin musta-valkoiseksi, nyt ne näyttivät nukkavieruilta ja pliisuilta. Ehkä lisävärien haluaminen elämään on hyvä asia masennuksen kannalta. 
Toisessa kuvassa on takapihakuva kauempaa. Pation ympärillä olevien pensaiden kukat eivät vielä ole ihan täydellisiä, muita kukkia ei siellä sitten olekaan. Paitsi tuolla kaari-ikkunalla on korissa tekoruusubegonioita..:)
                                 

Olen jutellut facebookissa tässä muutamana päivänä parin kaverin kanssa. Kummallakin on vaikeita asioita läpikäytävänä. On hienoa jos voi olla avuksi ja vertaistukena heille. Vaikka en osaa oikein neuvoakaan, on tärkeää että on joku joka kuuntelee ja ymmärtää mistä on kyse. Viestillä on lisäksi helppo puhua, helpompi kuin ihan silmätysten. Eri asia on tietysti ammattitaitoisen terapeutin tai psykologin luona. Itellekkin tulee aina niin hyvä mieli, kun voi toista auttaa, vaikka vaan kuuntelemallakin.
Olen lukenut näinä päivinä paljon uusia runoja ja itsellekkin tullut hetkiä kun runosuoni kukkii. Jostain saattaa tulla eteen lause tai kaunis sana josta runoa alkaa tulla. Yritän tehdä aina loppusoinnuilla, niin on mielestäni kauniimpi, mutta joskus saattaa tulla vain ns. "tarina" jossa ei sointuja. Riippuen aiheestakin. Tykkään vitsikuvistakin, mutta en itselle sellaista sivustoa tekisi, minulle sopii paremmin kauniit runot. Vitsisivustoja on facebookissa jo yllinkyllin. Vaikka Elämän kiehtova taika sivustolla ei olekaan niin paljon tykkääjiä kuin näillä ns. "vitsikuvasivustoilla", en silti muuta tyyliäni, ei kaikkien tarvitsekaan tykätä, kaikkia ei voi miellyttää. Rakastan itse kaikkea kaunista, oli kyse sitten vaatteista, sisustuksesta tai runoista.
Kaksi päivää koulua ja lauantaina kevätjuhla! Niin juhlallisen tuntuista jo tässä vaiheessa.
Ronja oli opetellut tänään koulussa suvivirttä ja jotain muita lauluja joita lauletaan yhteislauluna koululla. Menen Ronjan eli alakoulun juhlaan. Poika ei halua juhlaansa vanhempia, eikä yläkoulun puolella ole oikein tapanakaan, ellei oma lapsi nyt sitten esitä siellä jotain.

Ihanaa illanjatkoa sinulle ja kiitos kun taas käväisit blogissani.


1 kommentti:

  1. Ihana värimaailma terassilla:)itsekkin olen alkanut tykkäämääm väreistä oiskohan se tää ikä.?!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)