lauantai 22. kesäkuuta 2013

Aaton juhlintaa

Juhannusaaton ilma olikin todella upea, loppujenlopuksi. Aamulla näytti hiukan harmaalta, mutta illalla mitä aurinkoisin sää ja lämpötilakin nousi heti hellelukemiin, kun pilvet kaikkosivat. Meidän juhlinta meni hienosti. Kun on mukava porukka, aurinkoa, hyvää ruokaa ja sauna lämmin, mitä sitä muuta tarvitaan. Tytöilläkin oli keskenään hauskaa..saunaan-uimaan-saunaan-uimaan..en edes tiedä kuinka monta kertaa saunoivat..välillä kyllä muutakin kivaa.. 
Pojat kokeilivat onkimista virvelillä ja mato-ongella, muutaman kerran kävivät vuorotellen veneelläkin järvellä, mutta ei tällä kertaa onnistunut, viime juhannuksena saivat pari haukea jotka grillattiin ja syötiin heti. Aloittivat sitten grillauksen vaahtokarkeilla, kun ekaksi oli naisten saunavuoro. Minä en mennyt, saunominen on kielletty multa vielä tämän viikonlopun, tikkejä yhä kiinni. 
Otin muutamia kuvia sillä välin kun naiset saunoivat, tässäpä niitä otoksiani:
                                        - Juhannuskokko kasattu valmiiksi -
                       - Parasta Suomen kesässä, järvimaisema ja keskikesän juhla -
Kaikkien saunomisten jälkeen oli grilli kuumana ja juomat kylmiä. Maistui kyllä niiiin hyvälle hauskassa seurassa ja ulkona syödessä. Makkaraa, lihaa, maissia, juustoa ja jokainen meistä naisista oli tehnyt jotain salaattia, eli niitä oli kolmea erilaista, minä tein kreikkalaisen. Kertakäyttöastiat, niin ei tullut stressiä tiskistäkään. Upeeta!! Minä olin kuskina, joten otin vain pienen tilkan valkoviiniä, seuran vuoksi. Tikkakisa piti tietty käydä myös, kun kerran on kesä, jonkun hyvä tulos jäänyt tauluun.
Mökin isäntä sytytti kokon ja se syttyikin ihan parissa minuutissa, kuivia risuja. Komeat liekit löivät monen metrin korkeuteen nopeasti. Kyllä tulella on mahtava voima!
Tytöt soutelivat järvelle katselemaan kokkotulta. Pelastusliivit tiukasti päällä, tottakai.
Pojat seurasivat tapahtumia rannalta. Pieni kisakin oli menossa, HotRod-sipsejä heittämällä suuhun..pellolla olikin niitä sitten varmaan puoli pussillista! Pojat on poikia :)  
Rannassa kävi kääntymässä myös vieraita, samasta kylästä naapureita oli juhannusajelulla laivallaan nimeltä Kiiski. Puksuttelee hiljakseen eteenpäin, mutta pillissä oli kova ääni kun sillä viheltelivät. Ajelivat kokkoa katsomassa myös viime juhannuksena, joten voisikos sanoa jo perinteeksi!
Pojat lähtivät kimpassa koteihin jo aiemmin, he olivat tulleet polkupyörillä, matka kun ei ole pitkä, vain vajaa pari kilometriä. Ronja pystytti kaverinsa kanssa teltan ja ajattelivat yöpyä siellä. Se vuorattiin peitoilla ja patjoilla, lisäksi oli makuupussit ja kummallakin lämpöisesti vaatetta päällä. Me aikuisvieraat olimme autolla liikenteessä, minä siis kuskina. Toisen naapurimme koira oli yhtäkkiä sairastunut, pojat soittelivat siitä äidilleen kun pääsivät kotiin. Pakkasimme siis naapurin naisen kanssa kamppeemme kasaan ja lähdimme melkein heti poikien jälkeen pois mökiltä, jotta hän pääsi siivoamaan koiran jätöksiä kotoa. Minä jäin samalla reissulla kotiin myös, en enää jaksanut lähteä takaisin, kun kello oli jo yli yksi. Miehet sieltä sitten joskus aamuyön tunteina kävelivät kumpikin kotiin. Kuitenkin ennen ukkosmyrskyä.

Heräsin aamulla n. seitsemän aikaan mahtavaan jyrinään, ukkonen ihan päällä. Nousin nopsasti ylös ja vetelin kaikki sähköjohdot irti seinistä. Meillä on kaksi kertaa ukkosella hajonnut telkkari, vahingosta viisastuu.

Tytöt olivat siirtyneet teltasta sisätiloihin kun ukkonen ja sade aamulla alkoivat, kaverin äiti toi heidät sieltä autolla heille. Ronja tuli yhdentoista aikaan kotiin, makuupussia ja laukkua raahaten. Olikin aikas väsynyt ja nukahti vielä uudelleen, mieskin oli kyllä melko väsynyt, heräsi vasta kolmen aikaan iltapäivällä!

Kokko jäi mökin rantaan vielä palamaan, kun me vieraat yöllä lähdimme. Isäntä sitä sitten pöyhi ja sammutteli aamuyöstä..yksi juhannusaatto juhlittu ja todella hauskaa oli kaikilla!
Iloista Juhannuksen jatkoa. Kuullaan taas huomenissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)