sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Ajelulla

Sunnuntai, lepopäivä. Nukuin aamulla melkein yhteentoista asti! Heräsin aamulla aikaisin mummutautiini eli "soijaa pukkas", potkin kuumissani peiton lattialle ja nukahdin takaisin. Yksi fb-kaverini epäili että johtuiskohan väsymys superkuusta, kun hänkin oli nukkunut tänään erityisen pitkään. Muutenkin tämä viikonloppu on mennyt "ei mitään tehdessä". Mitä nyt ruokaa laittanut ja tiskejä koneeseen. Tullut kunnolla laiskoteltua, ihan koko porukalla. Se tekee niin hyvää kaikille aina joskus, jos ei huvita tai jaksa, niin antaa itsensä vaan olla. Ehtii sitten syssymmälläkkin touhuta, jos jaksaa!  
Päivällä päätettiin lähteä ajelulle, sinne minne nokka näyttää. Lapset ei aina ole niin innoissaan tosta ajelusta, mut lähtivät kummiski mukaan. Välillä on ollut kyllä sellasta takapenkin kinaa kun on matkustettu, just autolla, mut oon ratkaissut ongelman sillä tavalla että istun Ronjan kanssa takapenkillä, poika etupenkillä, huomattavasti rauhallisempaa. Siltikin joskus vielä pikkasen sitä ärsytystä puolin ja toisin, ainakin kun mennään pidempää väliä ja kumpikin turhautuu autossa istumiseen. Sitten menee hermo kaikilla ja varsinkin mulla, ärjäsen kyllä kirkkaalla äänelläni "Nyt hiljaa", sitten mies yleensä pysäyttää auton heti seuraavalle sopivalle paikalle, kun huomaa että nyt on räjähdysherkkää. Siksikin yleensä yritetään lähteä ajoissa jos on meno esim. johonkin juhliin, että voidaan matkalla pysähdellä välillä. Mulla vaan on se paha tapa et olen myöhässä aina ja kaikesta. Vaikka kuinka yritän laittaa kaikki ajoissa kuntoon.

Mutta näin kun vaan ajellaan, silloin voi tietty pysähtyä aina kun siltä tuntuu, kun ei ole mitään aikatauluja. Se näissä pyhissä ja lomissa onkin se upein juttu: ei aikatauluja! Silloin jotenkin kaikilla on joustavampi pinnakin. Ainakin itestäni huomaan sen. 
Tänään ajeltiin ensin Kangasalle-Orivedelle-Muroleen kanavalle ja siitä Karhen kautta kotiin. Kangasalla poikettiin harjulla ottamassa kuvia Vesijärvestä, mutta ei tahtonu oikeen löytyä sopivaa paikkaa mistä järvi olisi näkynyt kunnolla, puut oli niin korkeita. Tämmöinen otos sieltä nyt tuli.
Orivedellä etittiin ruokapaikkaa, mutta ei löytynyt mitään sopivaa, jotain kebab-paikkoja oli, ainakin siinä keskustassa. Löydettiin sitten sellanen ns. vanhanajan grilli, nimikin oli "Leenan grilli". Siellä ei käynyt pankkikortti ja laskettiin ensin paljonko meillä on yhteensä käteistä mukana, niin teki monet muutkin jotka siihen poikkesivat. Saatiin me nyt jotain murkinaa vatsaan ja siitä sitten jatkettiin matkaa Ruoveden suuntaan.
Lapsilla oli kännykät tietysti mukana, Ronjallakin nyt se uusi Samsung, niillä kuluu aika kun pelailevat tai kuuntelevat musaa jos eivät jaksa maisemia katella. Se taas on mun mielestä juuri kivaa.

Pysähdeltiin matkalla, vaikka ei sillä reitillä mitään ihan kuvattavan kauniita maisemia ollutkaan. Seuraava etappi oli Muroleen kanava. Ollaan käyty siellä joka kesä, aina vaan päiväseltään ajelemassa. Nyt siellä oli jonkun veneen takaosa uponnut ja palokunta tuli sitä hinaamaan vedestä ja pumppasi vedet veneen sisältä. Hiukan tapahtumaa, ihmisiä oli kyllä katsomassakin sitä, niin ja tietysti mekin seistiin siellä uteliaina töllöttelemässä. Yritin etsiä kameralla sieltä joukosta niitä komeita, lihaksikkaita palomiehiä, mutta tällä kertaa olivat vissiin ne hiukan iäkkäämmät herrat asialla..hiukan pettynyt ;) 
Kanavan portti oli ekaks kiinni ja valo punainen, sitten sinne ajoi kaksi venettä, odottelivat veden laskua ja kun se oli laskenut, portti aukesi toiselle puolelle ja veneet hävisivät sinne. Otin niistä kuvia. Aika jännä mekanismi kyllä kieltämättä. 
Jätskitötterötkin piti sieltä ostaa, mutta sinnekkään ei käynyt kuin käteinen joten ne jäivät sitten ostamatta, kun ei lähistöllä ollut pankkiautomaattia. Kumma juttu et noin suositulla paikalla ei käy kortit, mut ei voinut mitään, lapset ja minä vähän pettyneitnä lähdettiin, oltais niin haluttu tötteröt. Poikettiin sit parissa kahvilassa takaisintulo matkalla..kummassakin kyselin että "oiskos irtojäätelöä"..kummassakin oli myymässä nuori neitonen ja kummassakin paikassa tyttönen katseli huuli pyöreenä ja vastas et onhan niitä tuolla pakkasessa..no enhän mä nyt niitä tarkoita, piti suomentaa että tarkotan tötteröitä. Millä ihmeen nimellä tota "tötteröjäätelöä" sitten sanotaan!? Enks mää ole enää lainkaan kartalla.

Tänään pitäisi näkyä täysisuperkuu..yritän jaksaa valvoa ja ottaa siitä muutamia kuvia. Juhannusaattona en sitä nähnyt, vaikka yritettiin tiirailla. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan koska olin selvinpäin, eli näkö oli kyllä kunnossa :)

Kiva kun käväisit taas sivustolla. Kuullaan huomenissa lisää!


1 kommentti:

  1. Itsekin tykkään ajeluista. Näin kesällä se on etenkin mukavaa, kun on ihania maisemia mitä katsella.

    Itse tykkään etenkin maaseutu-ajeluista. On ihana katsella taloja ja miettiä miltä tuntuisi asua niissä.
    Itse asun kerrostalossa ja haluaisin asua maaseudun rauhassa.

    -Sari-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)