perjantai 28. kesäkuuta 2013

Höpinää ja hulluttelua

Meillä asuu pieni pälpättäjä joka aloittaa puhumisen kun herää ja se loppuu kun hän painaa silmät illalla kiinni. Mummiin tullut vai..hmm..ehkäpä. Samanlaisia höpöttäjiä kumpikin. Mutta tytöllä on kyllä huomattavasti enemmän energiaa touhuta. Tänään alkoi aamulla höpinät sillä että hän olisi jo yhdeksältä halunnut lähteä uimaan. Minä kielsin, ettei ihan vielä, eikä ehkä ole hyvä siihen aikaan soitella kavereillekkaan, jotkut voi vielä nukkua. No, sitä kyselyä, "koska voin ja joko voin lähteä" kesti pari tuntia, jolloin loppujen lopuksi kyllästyin kuuntelemaan ja sanoin että mene sitten. Innoissaan lähti heti pyöräilemään kaverille ja sitten takas kotiin vaihtamaan biksut, pyyhe pyöräntarakalle ja menoksi. Nopeita käänteitä! Huhhei..mut se hyvä puoli siinä oli, että mä sain pienen rauhallisen hetken ihan itsekseni kun teinipoikakin vielä nukkui.
Viikkosiivouspäivä...dääm.. Imurointia, pölyjen pyyhintää ja vessojen pesua. "Ei vois vähempää kiinnostaa"! Onneksi on omasta takaa tuota lapsityövoimaa, käytin sitä pölyjen pyyhinnässä, muuten yritin tehdä itse, vaikka välillä kävin aina roikkumassa facebookissa tai keksin jotain muuta yhtä järkevää, ettei tarvitsisi siivota, mutta pakkohan se on, ei ne villakoirat lähde minnekkään sänkyjen alta ellei niitä sieltä imuroida. 

Kaupassakin piti poiketa, perustavaroita, maitoa, leipää ja oivariinia. Samalla kävin kirjastossa kysymässä niitä Valtavaaran kiltteydestä kertovia kirjoja, kaksi löytyi heti ja yhden laitoin varaukseen. Upeeta! Ehkäpä tänään jo aloitan niistä toisen lukemisen. Uuden runokirjankin sain tai siis ostin, kirpparilta, Gummeruksen Suuri Runokirja, maksoi vitosen.
Tänään ei ole satanut ja on ollut oikeastaan ihan mukava sää, parikympin paikkeilla lämpötila. Eilen vettä tulikin kuin Esterin sieltä, vaikka tässä meidän kohdalla ei mitään supersalamoita näkynyt, vaikka olin kameran kanssa valmiudessa ottamaan niistä ihmeistä kuvia. Pari salamaa näin ja syöksyin heti ulos terassille katsomaan, että nyt se alkaa, mutta siihen se sitten päättyikin, jostain kaukaa kuului jyrinä. Vähän olin kyllä ehkä pettynytkin ja manasin säätieteilijät maanrakoon, mutta olihan se hyvä kun ei ukkonen täällä tehnyt tuhojaan. Muualla kyllä oli ollut aikas ilmat. Juostiin lämpöisessä sateessa tytön kanssa, tässä on minusta kuva, oli kivaa..jaa että kuinkas vanha olenkaan..hei..hullutteluissa ei ole ikärajaa!
..pienet omenan alut olivat kauniilla pisaroilla ja mansikka-amppeleitakaan ei tarvinnut kastella illalla..joten tästä yhteenvetona, sadepäivätkin voivat olla upeita!
Huomenna on kiva ilta, lähdetään murun kanssa kahdestaan meidän kavereille, grillaamaan, höpöttelemään ja nauttimaan..lapset ei nyt tule mukaan..taitaa muuten olla aikas tasan vuosi siitä kun viimeksi kaksin ollaan missään käyty.
Nyt mä lopettelen kun sauna alkaa olla lämmin, huutelen tytön mukaan, on naapurissa leikkimässä, kuulen meille kun leikkivät ulkona pistettä. Välillä kamala huutometakka tai porukalla nauramista, hauskaa ainakin!

Öitä ystäväiset, kuullaan taas huomenissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)