lauantai 1. kesäkuuta 2013

Juhlahumua

Onpas ollut niin ihana päivä. Vaikka ilma ei olekaan se paras mahdollinen, ainakin täällä meilläpäin on välillä harmaata ja aikas painostavaa, se ei haittaa mitään. L-O-M-A!
Koululaiset ja opiskelijat saavat ansaitun lomansa, koko pitkän talven puurtaneet.
Olen niin YLPEÄ äiti ja mummi. Ronja sai vielä tänä vuonna kirjallisen arvostelun ja kaikki oli "eh" = erittäin hyvin ja vanhimman tyttären lapset saivat kuulemma myös hyvät todistukset, niitä en ole vielä nähnyt, mutta varmasti kohta tulevat mummille näyttämään. 

Teinipojastani olen erityisylpeä, hän on petrannut niin hienosti seiskaluokan syksystä, kun numerot laskivat melkoisesti kutosen jälkeen. Mutta seiskan keväällä oli jo keskiarvo 8.5 ja nyt tänä keväänä, kasilta päästyään, se oli 8.3. Eikä ole kertaakaan pyytänyt ketään auttamaan tehtävissä, itse on kaikki huolehtinut. Hän haluaa lukioon ja kun juttelimme asiasta seiskan syksyn jälkeen, me vanhemmat sanoimme että numeroita pitää varmaan hiukan petrata jos sinne ysin jälkeen haluaa ja niin hän kyllä on tehnyt. Kaikki kielet, ruotsi, englanti ja venäjä, ovat ysejä, seiskaa huonompaa ei hänellä ollut koko tokarissa. Upeeta!! Mahtava poika, samaten oli kyllä vanhempikin poika joskus ja on edelleenkin, opiskelu on tärkeä asia hänelle.
Olin alakoulun juhlassa, se oli taas niin liikuttava. Se on oikeastaan enemmän kutosten ja ykkösten juhlaa. Kutosluokkalaiset kun lähtevät sieltä pois. Aivan ihania yhteislauluja. Ekaluokkalaiset lauloivat pois lähteville koulukummeilleen ja liikuttavan laulun lauloivat vitosluokkalaiset näille samoille koulua muuttaville. Ihan itku tuli, niin kaunista. Pienet ykkösen luokan tytöt olivat kuin keijuja, hienoissa mekoissaan. Ja se suvivirsi tietysti kruunaa kaiken.
Juhlan jälkeen oli luokissa todistusten jako ja opettaja piti pienen puheen. Tässä Ronja on juuri saanut todistuksena, kamera vaan on niin huono ja vanha, että ottaa kuvan hetken sen jälkeen kun napista on painanut..tilanne meni niin nopeasti.
Sitten kirmataan kesälaitumille!
Tehtiin tänään ruoaksi tortilloja, joten sekin meni helposti. Kuljetin Ronjaa ja kaveria uimassa, nyt sitten saa vain laiskotella. Avasin valkoviinipullon juhlan kunniaksi ja kaadoin itselleni ja miehelle lasillisen, Hollantilaisia mansikoita sekaan...namskis ja kippis...
Oikein ihanaa loman alkua kaikille koululaisille, opiskelijoille, vastavalmistuneille, ylioppilaille, kesäloman aloittaville/jo oleville työssä käyville ja ihan, IHAN kaikille!!

Tässä vielä TT:n runoista se joka koskettaa minua eniten! Aivan upeata juhlahumuista lauantaita kaikille. Kuullaan taas huomenissa :)
                             


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)