maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kesäsuunnitelmia?

Se olisi kesäkuun viimeinen viikko alkanut ja näin komealla miesten nimien rivistöllä. 
Aivan ihanan lämmin oli heti aamusta. Jotkut jo varmaan aloittaneet kesälomansa tänään. Tuossa kun olen fb-kavereiden päivityksiä lukenut, usea aloittaa myös tämän viikon jälkeen. Mun miehen loma alkaa 8.pvä. Hän pitää luultavasti kolme viikkoa ja jättää sen viikon syksylle. Mitään suurempia suunnitelmia meillä ei ole tällä kertaa. Ehkäpä jossain hotellissa käydään yöpymässä ja nähtävyyksiä katselemassa, tietysti joku huvipuisto keikkakin pitää tehdä, lasten kanssa. Tai ei niinkään pojan takia, hän ei välitä niistä härveleistä, tulee huonovointiseksi, mutta Ronja kyllä menisi ihan jokaiseen. Oli pari kesää sitten todella pettynyt kun ei päässyt vuoristorataan, sinne tarvittiin 120cm pituus, viime kesänä se haave sitten toteutui. Tuo isäntä tykkää kans niistä härveleistä, mutta minäkään en mene yhteenkään, possujuna ois semmonen sopiva, mut oon sinne jo ylivanha :) Oletkos sinä jo lomilla? Entä onkos paljon suunnitelmia kesälle?
Piipahdin iltapäivällä Ikaalisissa ja poikkesin tietysti Lidli kaupassa. Siellä oli paljon väkeä, huomaa että mökkikausi on alkanut. Ostin taas muutamia ihania, vastapaistettuja pullia ja sämpylöitä. Tykkäätkös sinä niistä? Meillä tykätään jalkapallo- ja auringonkukkasämpylöistä..tosi maukkaita. Ne vaan kuluu niin nopsasti, kun tuo pussillisen, se on jo illalla melkein tyhjä. Toki ne on parhaita juuri paistettuina.
Sitten oli taas se "mitä tänään syötäisiin". Onneksi yksi mun fb-kaveri jakoi, olikohan kotikeittiön, sivun jossa oli ohje jauheliha-pannarille. En ole koskaan sellaista tehnyt, joten päätin kokeilla kun ohje oli niin helppo ja aineet sellaisia että lapsetkin sitä söisi ja voihan vitsi..tulikin hyvää..en olis kyl itestäni uskonut että osaan noin hyvää ruokaa tehdä. Kaikki tykkäsivät kovasti. 
Ronja on käynyt uimassa joka päivä - tänäänkin - lähtivät kaverin kanssa yhentoista aikaan aamulla ja siellä venähti kolme tuntia..välillä syömään ja hiukan leikkiä..sitten uudelleen viiden aikaan iltapäivällä ja puol ysin aikaan olivat takaisin kotona. Uimarannan kioski on avattu ja sauna on lämmin klo 12-20 joten eipä heillä mitään kiirettä kotiin..odottelin vaan tässä saunakaveria, mutta päästiinhän me sinne. Saunan jälkeen tyttö olikin niin väsynyt että pienen leivän söi ja maitoa lasillisen, siitä suoraan sänkyyn ja nukahti samantien. Paljon ei ehditty jutskailla päivän touhuista, mutta huomenna sitten lisää.

Mä en ole vielä uskaltautunut kastamaan talviturkkia. Koskahan sekin ihme nähtäisiin..hmm..vaikka enpä sitä sure vaikka en kävisi lainkaan, viime kesänä en käynyt kun oli niin kylmää koko ajan, vesikään ei lämmennyt - mun mieleiseksi!
Meillä on sähkösauna, jätin kiukaan vielä päälle. Mies lähti naapurin isäntää auttelemaan pellolle paalien kanssa. Varmaankin haluaa saunaan kun sieltä kotiutuu. Mä muistan joskus lapsena olleeni heinäpellolla, korret pisteli jalkoja ja istuttiin heinäkuorman päällä. Silloin laitettiin vielä heinät seipäille, heinähangoilla nostettiin ja haravalla vedettiin pitkin peltoja heinät lähemmäs seipäitä..mä en varmaan sitä hommaa ole tehnyt..olin kummiski sen verran kaupunkilainen, mutta mitä mä muistan, niin hauskaa oli muiden lasten kanssa.
Onko sinulla muistoja tästä ajasta?

Nyt kello on jo niin paljon että alkaa itseäkin haukotuttamaan ihan lahjakkaasti, vaikka en usko että vielä unien saarelle matkustelen, katon mitä telkkarista tulee tai lueskelen. Lopettelen tänään tähän, mutta palataan taas huomenissa. Olisi mukavaa jos kommentoisit jotain omasta kesästäsi. Tähän alapuolelle kommenttiosioon, kiitos!

Hyvää yötä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)