sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Nautitaan

Huhhei, ollut oikea hellepäivä! Kuuma, mutta ei valiteta, vielä tulee viileääkin, nautitaan nyt tästä. Onhan se talvi aina niin pitkä. 

Tytöllä oli kaveri yövieraana ja aamusta oli heti niin paljon virtaa, etteivät oikein tienneet mitä olisivat tehneet. Kymmenen maissa lupasin että saavat lähteä uimarantaan retkelle. Menivät polkupyörillä, mukana karkkia, mehua, viltti ja pyyhkeet. Kyllä viihtyivätkin siellä pari tuntia. Minä laiskottelin sillä välin aurinkotuolissa.
Laitettiin ruokaa grillissä, rakastan maustetulla tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä jotka kääritty pekoniin. Parasta! Nyt löysin kaupasta ruskeita sieniä ja täytin niitä. Lapset haluavat aina maissia, lisäksi grillattua tomaattia, pojalle pekonia, juustomakkaraa ja salaattia. Jälkkäriksi, mitäpä muuta kuin jätskiä. Namskis..oli niin hyvää..ja ulkona syötiin!
Mies tykkää grillaamisesta, joten annan ihan huoletta hänen sen tehdä, laitan vaan kaiken valmiiksi. Kyllä kesä on niin ihanaa aikaa.
Ennen ateriaa Ronjan yökaveri lähti kotiin ja eikös perään heti toinen kysellyt häntä yökylään heille. No, heti oltiin intoa piukassa, eikä siinä mikään auttanut.."Pliis, mummi, pliis, saanhan mä mennä?" Pakko oli luvata. Vein sitten hänet autolla. Kaverin koti on ihan uimarannan vieressä joten biksut ja pyyhe tietty kans mukaan. Lisäksi heillä on iso kanila, olikohan kolmisenkymmentä kania, joilla jokaisella on nimi. Tytön äiti juuri kertoi, että yksi on todella pullea ja sen nimi on osuvasti Mervi (Tapola), löytyy myös Matti ja Urpo jne. Osa on rotukaneja ja osa sekarotuisia. He ottavat myös ns."huostaan" kaneja joita ei omistaja pysty enää pitämään. Antavat niitä sitten hyviin koteihin.
Tulin takaterassille läppärin kanssa ja kirjoittelen ilta-auringossa, sekin on edelleen todella kuuman tuntuinen, mutta tuuli viilentää hiukan, mittari näyttää +30. Mansikka-amppelit ja tomaattiruukku ovat ihan rutikuivia, kunhan aurinko laskee, kastelen ne taas kerran. Alkavalla viikolla mulla onkin kaikenlaista menoa, yleensä aamupäivisin. Jotenkin nyt kasaantui samalle viikolle menoja. Maanantaina on kampaaja ja poika pitää kuskata mopotunnilla, tiistaina hammaslääkäri, keskiviikkona PÄÄSEN intialaiseen päähierontaan (lahjakortti!), samana päivänä iltapäivällä Ronjan jalan ultra tutkimus ja lääkäri aika hänelle, torstaina terapeutti ja perjantaina itsellä lääkäri. Kaikki muut on kyllä aamuaikoja, paitsi nuo tytön jutut. Et ei sillain mene kuitenkaan kesäpäiviä hukkaan. Seuraavalla viikolla torstaina menen sitten operoitavaksi, sappirakko poistetaan. Jännittää nyt jo ihan vietävästi. Pitäisi päästä samana päivänä kotiin. Mutta siitä enemmän sitten lähempänä aikaa. Pitää hakea välillä jaffaa...on niin lämmin...pikku hetki...
No niin, sitten voi taas jatkaa. Aurinko on laskenut jo alemmas ja alkaa tulla kaikenlaisia itikoita tähän, makean limsan perässä amppareitakin. Oli vielä muutama mansikka eilisestä jäljellä, otin nekin tuohon ja napsin niitä suklaan kanssa..herkuttelua. Olen nimittäin yksin kotosalla. Poika lähti isänsä kanssa jonnekkin soramontulle tms., en ihan tarkkaan tiedä, mutta jonnekkin jossa voi mopolla kaasutella. Se lastattiin pakun perään ja menoksi. Ihan kiva mun kannalta. Rauhallista, kirjoitusrauha! Lähtivät yhtaikaa kun minä lähdin viemään tyttöä yökylään, voi olla että kohta jo palailevat. Miehelläni on loma vasta heinäkuussa, joten hän on perheestä ainoa joka huomenna lähtee normaalisti töihin

Nyt tähän alkaa tulla niin hyttysiä tai jotain pikkuisia purevia ötököitä että täytyy siirtyä sisälle. Lopettelen samalla postauksen, mutta huomenna taas kuullaan.

Aurinkoista illan jatkoa ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ja läheisillesi!


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)