tiistai 11. kesäkuuta 2013

Puutarhapeukalo keskellä kämmentä

Heips lukijani, avasin Erilainen Mummi blogille sivuston myös facebookiin. Käyppä tykkäämässä siitä, klikkaa tästä linkistä Erilainen Mummi facebook. Päivittelen sinne aina uuden postauksen linkin ja kertoilen päivän parhaan kuulumisen tai tapahtuman, sillain lyhyesti, tänne sitten kirjoittelen enemmän, niinkuin tähänkin asti. Myös runokuvasivustolla Elämän kiehtova taika, saa käydä klikkaamassa tykkää-nappia :) Yritän saada siellä 5000 tykkääjän rajan rikki! Nyt jo melkein 3100!

Otettiin tytön kanssa uusia kuvia ulkona, tässä olen Karjalanneito amppelini kanssa, jotka onkin sitten ainoat jotka meillä kukkii..
Ihmettelen aina miten joillakin on sitten aivan ihania puutarhoja. Kukkaistutuksia, komeita pensaita ja puita. Suihkulähteitä ja lampia. Miksei meillä saa mitään kunnolla kasvamaan, vaikka kanankakkaa laitetaan ja kastellaankin jos on kuivaa kesää. Meidän puutarhasta ei saa hienoo sitten millään, kasvit vaan kuolevat. Perhana, en tiedä mitä pitäs tehdä. 
Piha on isohko ja jotain sinne pitäis kasvattaakkin. Suoraan sanoen en ole edes mikään puutarhaihme, erilainen mummi sillain että en jaksa siellä jatkuvasti rapsutella tai kuokkia jotain, kasvit pitää olla helppoja joita voi vaan kastella ja lannoittaa. Se juttu ei ole koskaan kiinnostanut mua niin paljon, kiinnostuksen kohteet on muualla. Niinkuin esim. nämä ihanat kengät, jotka löysin nettikaupasta..olikohan Zalando..eikös ole upeat?
Niin siis puutarha-asiaa piti kirjoitella. Tässä kuva mun istutuksista pihalammen ympäri, kukat näyttää ihan kuolleilta, sain taimet naapurilta ja istutin tähän. Lammessa on neljä heinäkasvia jotka ostin viime kesänä taimistolta, otin ihan kokeeksi, että säilyvätkö yli talven ja onneksi ne säilyi. Lumpeet ovat menneet ihan ruskeiksi..en tiedä miksi..tonne sammakon viereen on hakusessa jonkinlainen vesiputous tms., ja isännällä on valmisteilla pieni kaarisilta lammen yli.
Nämä viisi syreeniä istutettiin pari vuotta sitten, pituutta ei ole tullut juuri mitään ja nyt kaksi näyttää aikas riutuneelta..mistä apua??
Omenapuita laitettiin neljä vuotta sitten, toinen kasvaa jotenkuten, mutta toinen on pystyyn kuollut kelo..
Pajujakin istuttelin viime kesänä muutaman, kaikki on edelleen tollasia tikun näkösiä, tuleekohan niistä koskaan mitään?? Eikös pajujen pitäs lähtee tosta vaan ja mä tosiaan laitoin kanankakkaa istutusmonttuun ja vettäkin kunnolla. Joku kertoi että heitti pajunoksan jonnekkin kompostiin ja siitä se lähti kasvamaan, mulla on taas jotain ihme pajua joka ei suostu kasvamaan, vaikka yritän.
Tässä pitäisi kiivetä komea vihreälehtinen kasvi, olikohan villiviini..viime kesänä laitettu ja kuinka ahkerasti uusia taimia kastelin..nyt siinä on vaan muutama risu pitkin ritilää ja rikkaruohoja ympäriinsä. Anopilla se kasvaa pitkin kattoja, mulla ei edes tule lehtiä! Taimistolla sanoivat että on todella helppo kasvi ja leviää ihan silmissä. No jaa..
Pihan soraosuudelle kasvaa kyllä heinää ja ties mitä, vaikka niitä yritän myrkyttää joka kesä. Viime kesänä meni neljä isoa pulloa rikkaruohomyrkkyä kun sitä ruiskuttelin jokaiseen heinään ja voikukkaan, hetkeksi ne kuoli, mutta sitten taas kasvoivat takaisin. Mulle tuli siitä myrkky kärystä aina huono olo, haisi niin kamalalle, mut sisukkaasti sen vaan tein, mutta ei mitään hyötyä!
..dääm..tää on niin väärin..vaikka kuinka yrittää hoitaa ja kastella, kaikki kuolee ja sitten joku rikkaruoho kasvaa innokkaasti vaikka sitä kuinka myrkytät..millä nää saa pois?
Ronja tuli kaverilta, pitääpä laittaa iltapalaa, että pääsee nukkumaan. On taas ihan väsynyt, mutta kun ei malta tulla aiemmin kotiin. Sain kotiin pariksi päiväksi myös vanhimman poikani, lähtee vasta huomenissa, työt kutsuu häntä torstai aamuna. 

Kiitos kun käväisit lukemassa puutarha postaukseni. Jos vaan osaat antaa vähäistäkin neuvoa miten kaikkia hoidetaan, kirjoittele kommentti, kiitos!

Ohje: klikkaa postauksen alaosassa kommentti-sanaa (ei kommentteja tai esim. 2 kommenttia), aukeaa ikkuna johon voit kirjoitella, jos sinulla ei ole google+ profiilia, valitse anonyymi ja sitten, lukikohan siinä "lähteä kommentti". Sitten kommentti lähtee mun sähköpostiin tarkistettavaksi, roskapostin takia, siellä annan luvan julkaista kommentin ja sen jälkeen se vasta näkyy postauksessa.

Mutta nyt ei muuta kuin mukavaa tiistai-illan jatkoa kaikille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)