sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Runoja lukien

Ollut jotenkin väsyttävä päivä. Ruokaa ei onneksi tarvinnut laittaa, kun miehet halusivat pizzaa, sitä sitten haettiin. Yleensä se noutoruoka päivä on ollut perjantai, mutta nyt mulla oli sille päivälle valmiit suunnitelmat, siirrettiin sitten tälle päivälle. Mukava niin, kun on itseäkin väsyttänyt. Paljon mitään en ole tehnyt, ottanut levon kannalta, olen oppinut olemaan itselleni armollinen ja lepäämään silloin kun siltä tuntuu. En pakota itseäni mihinkään puuhailuun jos en oikeasti jaksa. Lapsenlapsemme Leevi oli yökylässä, pojat pelasivat pitkälle yöhön ja sitten aamulla nukkuivat vastaavasti pidempään. Ronja heräsi taas ajoissa ja minäkin nousin laittamaan hänelle aamupalaa. Tekee kyllä itsekin, mutta kun kuulin että meni alakertaan, lähdin perässä. 

Söimme aamupalan ja menin hetkeksi terassille aurinkoon istumaan. Luin runokirjoja ja merkkailin kauneimpia ajatuksia joita voisin laittaa runokuviini Elämän kiehtova taika sivustolle. Aikaa kului nopsasti tunti ja sain olla sen aikas rauhassa, aivan ihanaa! Siinä tuli luettua kaksi eri kirjaa. Olen ostanut nyt muutamia uusia kirjoja, laitoin tori.fi sivustolle ostoilmoituksen ja sieltä on tullut muutamia hyviäkin. Nyt olisin vielä Tommy Tabermannin teoksia vailla, ovat niin kauniita, odotellaan jospa joku niitä tarjoaisi. Kirjastostakin joitain saa, mutta ne olen melkein jo kolunnut läpi.
Aamulla aurinko vielä paisteli, mutta ilma ei ollut enää niin paahteinen kuin on ollut monena päivänä. Iltasella sitten alkoikin satamaan ja viileni, nyt +14. Olen kyllä tyytyväinen sateestakin, pihalampeen tarvittiin jo lisää vettä, ei tarvitse hanavedellä täytellä ja kesäkukat yms. saavat sadevettä juurilleen. Ronja kavereineen kävi silti uimassa parikin kertaa, toisella kertaa olivat jo aikas vilusia kun kotiin saapuivat, käyvät pyörillä siellä. Suoraan lämpimään suihkuun meni ainakin meidän neiti. Hiekkaa ja märkiä pyyhkeitä ja uikkareita on takaterassin kaiteet täynnä. Sitä se on se koululaisten kesäloma!
Huomenna menemme aamulla Ronjan kanssa verikokeisiin. Hänen pitää olla noin 10 tuntia syömättä, äsken söi iltapalan, labra aukeaa kasilta joten yritetään tähdätä siihen. Emlaa on jo ostettuna, ilman sitä ei kokeiden otosta tule mitään. Hienoa kun tuollaisia on keksitty. Muistan kun pojalta otettiin joskus tokaluokkalaisena myös verikokeita, hän on ollut kova jännittämään kaikkea uutta ja pelkäsi tietysti kovasti kokeiden ottamistakin. Laitettiin hänellekkin Emlaa käsivarteen. Kun menimme labraan, ja istahti tuoliin jossa koe otetaan, käänsi päänsä poispäin, katseli ikkunasta ulos. Häntä pelotti niin kovasti että tärisi kauttaaltaan. No, hoitaja otti laastarin pois ja samantien otti myös kokeen. Hän sanoi pojalle sen jälkeen, että laskee nyt kolmeen ja pistää neulan käsivarteen, sitten kuitenkin ilmoitti heti että ei vaiskaan hän otti sen jo. Poika oli aivan ihmeissään kun katsoi että koe oli jo otettu ja tilalla oli lappu ja teippi. Se oli varmasti hänelle maailman helpottavin tilanne. Ei ollut uskonut etukäteen, vaikka sanoin ettei se satu kun kohta on puudutettu. Itku muuttui nauruksi ja hän sai myös tarran kiitokseksi. 
Eipä tänään kummempia, taidan hipsiä yläkertaan sänkyyn jatkamaan runojen lukemista. Miehet katselevat Formulaa ja Ronja jo meni nukkumaan. 

Ihanaa tulevaa uutta viikkoa sinulle! Kommentit aina kivoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)