lauantai 8. kesäkuuta 2013

Tapahtumia

Upeat häät Ruotsissa! Kuvan kaunis Madeleine ja komea Christopher. Häntä on moitittu kuvissa jöröksi joka ei tunteitaan näyttele, nyt ainakin liikuttui silminnähden monessa eri kohdassa ja oli mielestäni vilpittömän onnellinen ja rakastaa varmasti vaimoaan. Mun mielestä prinsessa oli jotenkin jäykempi, jännittikö vai mikä siinä oli, mutta ainakin telkkarista sai sellaisen kuvan hänestä. Katsoitkos sinä niitä? Jos, niin mitä mieltä olet?
Täällä Hämeenkyrössä on tänä viikonloppuna tapahtuma Juuret Kyrössä. Minullahan ne ei ole täällä, olen Tampereelta, mutta miehellä ne on syvällä, suurin osa suvusta asuu edelleen täälläpäin. Eilen oli ilmeisesti karaokea ja jokin tavallinen kaljateltta, tänään ainakin Cheek esiintyi ja joitain muita nimiä joita en ollut koskaan edes kuullut. Tytöllä oli alkuviikosta kova into, että pitäisi mennä sinne, mutta sitten ei kavereita kuulemma sinne mennytkään niin paljoa kuin oli ajatellut, että unohti kuitenkin sen sitten. Onneksi! En olisi millään jaksanut sinne lähteä. Ajelimme siellä äsken, oli enemmänkin nuorisoa, joitain äitejä lasten kanssa, paljon oli kyllä sakkia. Ihan kiva nuorille, täällä ei kovinkaan usein ole heille tapahtumaa ja lähtevät jonnekkin muualle, usein Tampereelle. Toinen iso tapahtuma on Hämyvestarit, sinne vie meikäläisenkin tie, aina hyviä esiintyjiä ja todella paljon väkeä koolla, on kiva festari, eikä pelkästään nuorisolle. Tänä vuonna ne on elokuun alussa ja esiintyjinä ainakin Eppu Normaali (niin hyvä!), Elonkerjuu, Uniklubi (Hämeenkyrön poikia) ja Jari Sillanpää! Mikä parasta, tapahtuma on omalla paikkakunnalla.
Poikettiin vanhemmalla tyttärellä kylässä. Siellä oli myös toiseksi vanhimman kolme lasta hoidossa, hän oli lähtenyt käymään kaverin luona Tampereella. Hänellä oli juuri ikävä ero tuossa hiljattain, on löytänyt jonkun uuden, mutta en tiedä hänestä sen enempää, kertoo sitten kun aika on. Lapsille ei häntä ole vielä esitelty ja hyvä niin. Sieltä saimme mukaan vanhimman lapsenlapsemme Leevin yövieraaksi, hän on jo 11 vuotias. Oman pojan kanssa pelailevat pleikkarilla ja tietsikalla, hyvin viihtyy aina. Itse yleensä kysyy saako tulla yöksi, aina se on sopinut, hänestä ei ole mitään vaivaa. Noita pienempiä en niin usein jaksakaan ottaa, mutta onneksi tytöt pystyvät hoitamaan tarvittaessa toistensa lapsia. On vanhimman tyttären lapset olleet meillä välillä, jos heillä on ollut joku juhla, esim.häät tai synttärit, jonne ei lapsia ole voinut viedä, mutta kovin mielelläni en yöksi pieniä ota, päivän ajan voin hoidella, mutta sekin vie kaikki voimat ja olen ihan uupunut sen jälkeen. Ehkä vielä joskus jaksan sitäkin!
Upea päivä ollut tänäänkin, sain pari koneellista pyykkiä kuivaksi ulkona. Aurinko paistanut koko päivän, mutta ei ihan niin hiostava ja kuuma ilma kuin on ollut muutaman päivän, kello on nyt 21.20 ja lämpötila tällä hetkellä +18, monena iltana ollut vielä yli 20 astetta. Mutta ei haittaa, sekin lämpö riittää. 
Hienoa kun ei huomiselle ole mitään isompia suunnitelmia, saadaan vain oleskella koko perhe ja tehdä jotain mikä kiinnostaa, katsotaan jos vaikka ajellaan jossain päin Suomea. Aiemmin me ajeltiin joka sunnuntai, mutta se on jäänyt kun lapset ei enää suostuneet tulemaan mukaan. Mun mielestä se on kivaa, kun pysähdellään jossain kaffeilla tai jätskillä ja katellaan uusia maisemia, mutta ymmärrän ettei lapsia sellainen kiinnosta. Huomiselle sovittiin että käydään ulkona syömässä, jospa sillä saatais lapsetkin innostumaan, jos saisivat valita paikan mihin mennään. Katsotaan!
Mies katselee formulan aika-ajoja (?) ja pojat pelailevat, Ronja ei nyt keksi oikein mitään tekemistä joten lähden hänen kanssaan kastelemaan ulos kukkia, mansikoita ja tomaatteja. Se on hänen mielestään kivaa puuhaa ja minä saan apua siihen hommaan.

Ihanaista lauantai-iltaa, palataan huomenna asiaan. 

Voimahalit <3 

3 kommenttia:

 1. moron,
  hieno aurinkoinen aamu taas tänään.
  Me kans ollaan oltu kovia ajeleen pitkin maakuntaa, joskus vähän kauempanakin, tosin sitten pitää yleensä vähän enemmän suunnitella, että jos tarvii jotain yöpymispaikkaa. Nyt meillä on jo helppoa kuljeskella kun muksut on isoja ja kulkevat itse missä kulkevat, saadaan mennä kaksin oman aikataulun mukaan. Eilen käytiin masiinamessuilla ajelemassa Honkajoella. Isoja traktoreita oli ja monta:), mulle ihan utopiaa kun en koneista mitään ymmärrä, mutta oli kiva ajella paikassa missä ei ole ennen käynyt. Eikös meidän mummu ole Honkajoelta päin kotoisin? Olis kiva alkaa tonkiin sukujuuriaan, yksi serkuistammehan jotain sukututkimusta kai on tehnytkin, mutta en ole siitä mitään kuullut, oletko sä?

  - serkku

  VastaaPoista
 2. Moikka serkku! En ole kuullutkaan että joku jotain sukututkimusta olisi tehnyt. Juu, mummu oli Honkajoelta, mutta en muista edes mikä oli tyttönimi tms. Mielenkiintoista olisi kyllä alkaa etsimään keitä omaan sukuun oikeastaan on kuulunut. Laitetaan mietintään!

  VastaaPoista
 3. Sitähän vois tehdä vaikka yhdessä, Maunon tytär sitä kai teki, mutta en yhtään tiedä missä vaiheessa tuo on, joku sukukokouskin piti jossain vaiheessa olla, mutta oliskos vähän iso urakka kun ei ole kuulunut mitään koko asiasta, täytynee toiselta sedältä kysellä kun joskus soittelen.

  -serkku

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)