lauantai 6. heinäkuuta 2013

Jysäri

Tänään on päätä jyskyttänyt niin, ettei oikein tiennyt miten päin olisi ollut. Mulla ei ole migreeniä, joten vaan tavallista pahempi päänsärky. Panacodia kehiin, niin helpottihan se vihdoin. Mutta toi lääke väsyttää valtavasti, joten oli pakko ottaa pikku tirsat ennen siivoomista. Pakko (kamala sana!) oli tänään se tehdä kun huomiseksi on kutsuttu synttärivieraita. Onneksi on kaakut ja muut tarjottavat ostettu.
Vanhin tyttäreni kyllä sanoi että "älä nyt mitään siellä siivoile, me kuitenkin sekotetaan kun tullaan". Mutta anoppi kun tulee, niin en osaa olla niin etten mitään siivoaisi, vaikka ei hän koskaan mitään ole huomauttanut, se on vaan itellä sellanen tunne et pitää koti olla "anoppi-siisti". Onko sulla samanlainen tunne? Muuten tulee vaan näitä omia lapsia perheineen ja pojan kummit joka on miehen veli vaimoineen. Päätettiin että ovat nyt viimeiset synttärit jotka me järkätään pojalle, kun täyttää 15 vee. 

Saa sitten jatkossa itse järjestellä kavereilleen juhlia jos haluaa, tai tietty rajoitetusti ja sovitusti, ei nyt sentään mitä tahansa bileitä. Niitäkin meillä on ollut, tyttärien toimesta ja itse olen pitänyt nuorena kotona yhdet synttäribileet, täytin 16vee, Tampereella. Väkeä tuli enemmän kuin oli kutsuttu, vaikka silloin ei ollut vielä sosiaalista mediaa, juttu kiersi kyllä eteenpäin, kun tiedettiin että jollain ei ollut vanhemmat kotona. Onneksi mitään isompaa ei hajonnut, joku kuparitaulu tipahti seinältä ja meni lommolle sekä pari tupakantumppausta oli tehty lattian muovimattoon ja seinään. Sain silti kunnolla selkään, remmillä ja kuukauden kotiarestin. Ei ollut enää yhtään kivaa!
Käytiin kaupoillakin miehen kanssa, ihan kaksin, ja ajeltiin vähän Ikaalisten keskustassa, kun siellä on ne Sata-Häme soi juhlat, mutta tiet oli keskustassa joka suuntaan puomeilla suljettu, ettei päässyt kiertämään kylää - tai kaupunkihan se on - ympäri. Mun pää oli niin kipeä, etten jaksanut lähtee sinne talsimaan pitkin poikin. Väkeä oli kyllä aikas paljon liikkeellä, jo silloin aamupäivällä.

Muuten, pitää tääkin kertoa. Ostin joku aika sitten kirpparilta - ette varmaan arvaa - uuden runokirjan, 3 eurolla. Saima Harmajan "Aamusateen maa". Välistä löytyi vanha lehtileike otsikolla "Saima Harmaja - 30-luvun runotyttö". Olin ihan ihmeissäni, leike on lehdestä Kaleva, vuodelta 1988. Siinä kerrottiin Harmajan elämäntarina ja on otteita hänen päiväkirjoistaan. Upeeta! Iso kuvakin runoilijasta. Hienoa luettavaa, niinkuin hänen runonsakin!
Tänään on Eino Leinon päivä ja sen kunniaksi laitan tähän loppuun yhden hänen runoistaan! Kiitos kun jaksoit taas lukea! Huomiseen!
                                              
                                              "Muistelen minä sinua:
                                               satakielet soittelevat
                                               yössäni hämärtyvässä

                                               Muistelen minä sinua:
                                               lepinkäiset lentelevät
                                               pääsi päälle istumahan

                                               Muistelemme toisiamme:
                                               kaksi kaunista kesällä
                                               kesälehti kolmantena"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)