maanantai 15. heinäkuuta 2013

Lomafiilis

 Hei ystäväiset, oottekos kaikki vielä lomafiiliksellä? Minä olen vielä, vaikka nyt ei itellä varsinaista "lomaa" olekaan, mutta kun perhe on kotona, tulee se lomafiilis.
Vitsit, nukuin tänään taas kymmeneen asti. Illalla en ensin meinannut saada unta, luin rakkaita Aku Ankan taskukirjojani pari kappaletta, mutta ei vaan uni tullut, otin sitten taas nukahtamislääkkeen, sillä nukahdan aina nopsasti.

Taskukirjoja meillä on aikas paljon, mutta muutamat niistä ihan ensimmäisistä jäi jonnekkin eron ja matkan varrelle, olis kiva niitä jostain saada. Jos tiedät missä niitä mahtaisi olla myynnissä, niin laitathan kommentissa tietoa! 
Tänään mä en ole oikeastaan tehnyt mitään mainittavaa, käynyt kylällä kaupassa ja pessyt lakanoita ulos kuivamaan, siinäpä tärkeimmät. Ronja kävi jo kaverin kanssa uimassa ja toinen lapsenlapsi komennettiin mummilasta kotiin, huonettaan siivoamaan. Olisi varmaan ollut mielellään vielä ainakin yhden yön, mutta kun käsky kävi, en viitsinyt siihen sekaantua. Niin, no oma vanhempi poika soitteli että tulee huomenissa kotiin, on sitten muutaman yön, vapaapäiviä aamulehden jaosta. Hän on tehnyt sitä koko kesän, tai aloitti jo toukokuun puolivälissä. Viime kesänäkin jakoi sitä, mutta silloin hänellä oli vielä auto, talvella myi sen pois. Nyt on jakanut pyörälenkkiä, hyvää kuntoiluakin, aamutuimiin!
Kertoili että unirytmi on mennyt ihan sekaisin. Illalla menee nukkumaan seiskan aikaan ja herää kahden aikaan yöllä, jakaa lehdet seiskaan-kasiin mennes ja sitten nukkumaan kun tulee, heräilee joskus kahden-kolmen aikaan iltapäivällä. Sitten taas pitää opetella uusi kun palaa syksyllä takaisin opiskelemaan.
Oiskohan tää laiskottelu syynä siihen, että haukotuttaa niin makeesti koko ajan. Vai tekeekö painostava ilma sen? Välillä näyttää et just alkaa sataan, sit taas yhtäkkiä selkenee ja aurinko paistaa. Koko ajan valmiudessa juoksemaan ulos pyykkikori kädessä hakemaan lakanat narulta. Tuntuu että meillä on monta kertaa viikossa lakanat narulla, eilenkin oli. Se vaan johtuu siitä, että meillä on pieni pesukone jonne ei mahdu kuin kolme normikokosta lakanaa tai kaksi pussilakanaa kerralla. Kun vaihdat vuodevaatteet perjantaisin, tulee joka viikolle sitä pyykkiä. Nyt taas pesin kaikki vieraslakanat kun poika on tulossa, niillä on nukkuneet tytön ja pojan kaverit öitään. Jokaisen vieraan jäljiltä pesen aina kaikki. Talvella se on vähän kurjempaa, enkä annakaan olla kavereita silloin niin usein. Kun joutuu sisällä kuivattamaan. Levittelen niitä pitkin huushollia, tuolien ja hyllyjen päälle ja portaiden kaiteille. Meillä kun ei ole kuivaajaa. Ei ole ollut varaa hankkia. Aina on jotain muuta tähdellisempää menoa. Tänä kesänä pojan mopo ja mopokortti ja nyt kylpylä reissu, joka on varattu jo keväällä ja sitä odotellaan kuumeisesti, en sitä kyllä vaihtaisi kuivuriin.
Elokuun eka viikonloppuna on sitten Hämeenkyrön isoin tapahtuma - Hämyvestarit. Viime kesänä ei oltu siellä, olin niin uupunut, etten jaksanut lähteä. Edellisenä oltiin, mutta silloinkaan en oikein osannut niistä nauttia, väsymys vei voimia. Juuri eilen yksi kaveri kyseli että hakisko hän liput meille neljälle ennakkoon, on kahdeksan euroa/lippu halvempia kuin ovelta ostettuna. Neljällä tarkoitan puoliskoa ja mua sekä kaveria miehensä kanssa. Lapsia ei tällä kertaa oteta mukaan, aikuisten bileet. Me mennään sinne lauantaina, perjantaina ne jo alkaa ja silloin on eri esiintyjät, mutta meille riittää se lauantai. Silloin esiintyy: Juha Kurvinen, Jari Sillanpää, Elonkerjuu, Uniklubi ja kakkoslavalla Johannes Raitjoki. Eli ihan kuunneltavaa sakkia! Jos vaan sulla on aikaa, ehdottomasti kantsii tulla mukaan. Ainakin Tampereelta on edestakanen kuljetus. Tietoa löydät täältä: Hämyvestarit 2013

Mä meen vielä vähäksi aikaa paistattelemaan aurinkoon, sen verran pilven reunalta näkyy..
Ihkua maanantaita ja alkanutta viikkoa, sekä lomalaisille että töihin jo palaaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)