sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Loppukesän biletystä

Kannatti sittenkin eilen mennä juhlimaan. Vaikka oma mieli olikin vielä hiukan maassa, niin se juhlahumu kyllä paransi sitä. Ihania ihmisiä, mahtavan upea ilma, herkulliset pitopöydät ja juomat. Tietty piti santsata niin monta kertaa, että tuli ihan ähky olotila. Pöytiä oli laitettu sekä sisälle että ulos, me istuttiin ulkona ja loppuillasta sitten jo kaikki jotka vielä olivat paikalla. Me tietenkin!

Alkuillasta oli niin lämmin etten tarvinnut boleroa lainkaan ja reidet hikos istuessa niin et mekko oli niissä kiinni. Mutta iltayöstä alkoi olla jo aikas viileä ja hain viltinkin harteille. Hyttysiäkin parveili ja yhden juhlavieraan, naispuolisen, hiuksiin lensi yhtäkkiä sellanen 4-5cm pitkä ja reilu 2 cm leveä musta koppakuoriainen...hrrrr..oli niin iso, että nainen tunsi kun se lävähti päähän. Sit se lensi keskelle pöytää, siivistä kuulu oikeen hurina kun se lensi.
Pöydän ympärille alkoi pikkuhiljaa valua kaikki juhlijat ja puhetta sekä naurua riitti. Tosi kivaa oli.

Nilkkakin oli jo parempi ja sain kuin sainkin uudet korkkarini jalkaan. Niillä sitten yhden aikaan yöllä kompuroin kotiin kasteisen pellon yli, kokemus sekin. Juhlat olivat naapurissa joten siksi pellon ylitys, suora reitti kotiin. Lapset olivat lähteneen jo aiemmin ja Ronja olikin nukkumassa kun tulimme. Poika pelaili tietsikalla. Muutama juhlija sinne vielä jäi, isännän toive oli että juhlat kestäisivät aamuviiteen, mahtoikohan jaksaa sinne asti..

Kiitos ihanasta seurasta kaikille joiden kanssa iltaa istuttiin, naurettiin ja pulputettiin!
Nukuttiin yhteentoista asti, koko perhe. Mulle on tullut tässä puoliskon ja lasten lomien aikana huono tapa nukkua 9-10 asti. Pakko opetella ja opettaa taas lapsetkin heräämään aiemmin. Koulujen alkuun on enää 2½ viikkoa ja puoliskokin menee jo huomenna töihin.
Meilläpäin koulut alkaa ti 13.8.
Tässä on nyt parina viikonloppuna tiedossa vielä juhlintaa, ensi lauantaina Hämyvestareille, Jari Sillanpäätä ja Elonkerjuuta katsomaan ja seuraavana ovat vuorossa Suulitanssit ja karaoke. Nekin ovat naapurin tiloissa, viime vuonna oltiin siellä myös ja oli tosi kivaa. Sinne myydään lippuja, järjestäjänä muistaakseni maatalousyrittäjät, naapuri vuokraa heille suuliaan aina tälle elokuun illalle. Nyt tulee vielä lisäksi uusi, parempi karaokevetäjä joten varmasti ovat onnistuneet juhlat. Siinäpä ne sitten meidän osalta ovatkin. Ei muuta tiedossa ennen Ronjan synttäreitä lokakuussa.
Sunnuntai ollut aivan upea päivä, hellettä ja aurinkoa. Pyykkiä olen pessyt neljä koneellista, kun en eilen viitsinyt liputtaa, naapurin juhlan takia. Suurin osa päivästä lepäilty kuitenkin. Poika mopoili anopin luona hakemassa pussillisen uusia perunoita, kaikki tykätään niistä runsaan voin kanssa. Kauppaan pitäisi vielä jaksaa itsensä raahata, puolisko tarvitsee huomiseksi eväs aineita. Jossain määrin palataan siis jo arkeen kun mies aloittaa työt, mutta ollaanhan me lasten kanssa vielä niiiin lomalla! Jokos sinä olet lomasi pitänyt vai onko se parhaillaan vai vasta tulossa?

Nyt pitää mennä ripustamaan vielä se viides koneellinen pyykkiä ulos narulle, ehtivät varmasti vielä kuivua ennen illan kastetta.

Voimahalit ja kuullaan huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)