maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mummi reissaa osa 1

Heips taas rakkaat lukijani!

Minireissusta palattu ja olo on nyt väsynyt mutta onnellinen. Eilen oltiin vähän ennen puoltayötä kotosalla. Kuvia otin jonkin verran, kamera vaan on niin huono ja vanha ettei kaikki kuvat aina onnistu, mut muutama sentään. Miespuoliset ei ensinnäkään tykkää että mä kuvaan niitä ja toisekseen eivät halua kuviaan tänne blogiin, joten sen takia kuvissa enimmäkseen Ronja, ei ketään tai minä. 

TO 18.7.
Lähdettiin aamulla noin klo 9 ajelemaan kohti Oulua, laskettiin että noin 5-6 tunnin ajomatka olisi edessä. Matkalla poikettiin kaffittelemassa ja kateltiin muutenkin maisemia, mutta yritettiin ajaakin mahdollisimman paljon kerralla, koska lapset odottivat kylpylään pääsyä. Alkumatkasta kyllä kumpikin nukkui.
Ikaalinen-Parkano välillä satoi ja samoin Oulaisissa, ihan kaatamalla, muuten oli aurinkoista, mutta ei todellakaan lämmintä. Lapuan kohdalla pidettiin pieni eväspaussi. Syötiin autossa kun kävi niin kova tuuli. Eväitten jälkeen käveltiin Ronjan kanssa rannassa ja sieltä löytyikin pieni leikkipaikka jossa tyttö sai tuuletella isommat energiat. Maisemat olivat myös mahtavat. Lokkikin tuli meitä tervehtiin. 
Muistaakseni Vihantia taisi olla kaffepaikka jossa seuraavaksi stoppailtiin. Puolisko kun ajoi koko matkan ajan, tarvitsi tietty myös ne omat kaffepaussinsa. Me naiset sitten ehdittiin katella hiukan, et mitäs kaupassa oli tarjolla. Ronjan kanssa pidettiin pieni neuvottelu, että tartteekos hän uudet aurinkolasit vaiko ei, tultiin tulokseen ei! Jätskit ja jotain naposteltavaa ostettiin. Jääkarhu on täällä päin ilmeisesti iso juttu, niitä on pehmoina ja patsaina yms. Pitihän tytön päästä sellasen kanssa kuvaan, kun karhu oli ihan oikean kokoinen ja kynnetkin terävät.
Sitten ollaankin jo noin puolivälissä Hämeenkyrö-Oulu matkaa. Mä taidan ottaa kans pikku tirsat..hohhoijaa..poika piti välillä isälleen seuraa! Kun silmät taas avasin, oli jäljellä enää 126 km. Ronja jo hihku onnesta, et kohta kylpylään. Ja sinnehän me tietty heti suunnistettiin kun päästiin perille hiukan yli neljä iltapäivällä. Laukut tyhjäksi huoneen kaappeihin, uikkarit päälle ja menoksi. 
Aaahhh..se tunne kun oot koko päivän matkustanut ja sitten pääset rentoutumaan lämpimään altaaseen ja höyrysaunaan. Ei voinut kuin nauttia! Ehdittiin lillua vedessä ja lämmitellä saunassa yhteensä melkein kolme tuntia, ennenkuin alkoi tulla nälkä ja lähdettiin huoneeseen valmistautumaan illalliselle. Käytiin Oulun keskustassa syömässä ja siinä vaiheessa kaikki alkoivat olla jo niin väsyneitä, että ei kun takas hotelliin ja vattan viereen maate. Ronjastakin näkee jo tässä kuvassa että väsymys alkaa voittaa, vaikka ei hän sitä myöntänytkään, pikkuisen oli jo kiukuttelua kuitenkin ilmassa. Edenin sisääntuloaulassa on tälläisiä kivoja kasvieläimiä. Kirahveja ja kilpikonnia.
Mä nukuin Ronjan kanssa vuodesohvassa, kun poika on mua 10 cm pidempi. Sänky oli niin lyhyt että mä just pitkine (164cm) runkoineni siihen mahduin. Mutta ihan hyvä oli silti nukkua, siinäkin. Ronja nukahti illalla hymy huulilla, pitkän päivän jälkeen. Yöllä hän pudotti oman peittonsa lattialle pari kertaa ja otti unissaan mun oman tilalle. Ja tietysti..illalla mulla alkoi vasen silmä taas vuotaa ja vihloa korvaa, otin sit särkylääkkeen, onneks pakkaan aina mukaan koko arsenaalin. Pliis..älä nyt juuri anna tulla mulle mitään flunssaa..eipä sitä sit tullut, vaikka vähän muuta..huomenna lisää!
                                                        HYVÄÄ YÖTÄ!
Kiitos kun kävit lukemassa! Huomenna osa 2, perjantai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)