keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Mummi reissaa osa 3

LA 20.7.
Aamulla Oulussa satoi, mutta se ei meitä haitannut kun oltiin heti aamiaisen jälkeen lähdössä Rovaniemelle Santa Parkiin.
Matkan varrella pysähdyttiin muutaman kerran, mutta yritettiin ajaa mahdollisimman pitkiä välejä. Aamulla ei niin väsytä ja kun aurinko paistoi kauniisti jo heti Oulun jälkeen.
Vihdoin perillä! Jo ulkopuolelta upea rakennus ja mitä mahtaakaan olla sisällä.
Pitkä hämärä käytävä laskeutui loivasti alaspäin, tuli ihan sadunomainen tunnelma. Värivalot ainoat valaisijat ja kuului hiljaisia ääniä "huhuu" tms. Puolivälissä oli lipunmyynti ja siinä iso joulukuusi. Jotenkin tuntui oudolta, joulu kesän keskellä. Käytävä jatkui vielä jonkin matkaa ennen varsinaista joulumaata.
Joululaulut soi! "Ei itkeä saa ei meluta saa"...Matkan varrella oli ensin lumisadepallo jonne sai mennä sisään ja tuuli nosti lumisateen..tiedäthän niitä lasipalloja joiden sisällä pieniä valkoisia muovihiutaleita ja kun sitä ravistaa, tulee lumisade..juuri sellainen tämä oli, ilman ravistusta.
Vastaan tuli tonttutyttö jonka kanssa otettiin kuva. Kaikenlaista oli myös myynnissä, mutta ostettiin vain jotain pientä itselle, muistoksi käynnistä. Joidenkin mielestä Santa Park on vain rahankeruu paikka, mutta minun mielestäni se ei ole sitä. Sisäänpääsyllä kaikki kohteet käytössä, vain piparkakku joka koristeltiin, maksoi erikseen 2.50. Olihan siellä vaikka mitä tavaraa, mutta kukaan ei sitä tuputtanut ostamaan, jokaisen oma asia ostaako vaiko ei. "..äidin hommat on niin kiireiset, lahjat peittyy kääröihin.."
Seuraavana oli vuorossa jäägalleria ja samassa oli myös jääbaari, mutta sen palveluita ei nyt käytetty, galleriassa kyllä käytiin. Nämä kaikki kuuluivat lipun hintaan. Ensin päälle paksut takit, galleriassa on pakkasta. Hrrrr...."on ryijyn alla lämmin kun lunta tuiskuttaa.."
Tonttukoulu oli juuri alkamassa joten eiku sinne. Koulu vedettiin kolmella eri kielellä, suomi-englanti-venäjä. Osaavia tyttöjä! Lapset olivat aivan innoissaan.
Sitten se huipennus jota oli odotettu. Joulupukki! Joulupukin toimistoon päästettiin vain perhe kerrallaan. Erittäin hienosti järjestetty, eikä mitään aikarajaa ollut, mutta tietysti nyt maalaisjärjellä ajattelee ettei siellä pitkiä aikoja vietä, kun jonossa oli odottamassa monta muuta perhettä. Joulupukin jälkeen ajelimme  sähköjunan vaunulla ympäri tonttupajan, siitä ei ikävä kyllä ole kuvia..Joulupukki lupasi tulla aattona poikkeemaan Kyröskoskellakin, kun vakuutettiin että kilttejä ollaan kaikki oltu!
Piparkakkuja koristelemassa ja olikin hyvää piparia. Päälle oli varattu taikaliimaa ja strösseleitä! Namskis.."joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo.."
Lopuksi käytiin vielä lähettämässä muille mummin mussukoille kortteja, joulumaan postitoimistosta. Sieltä sai joulumaan leiman korttiin.."joulumaa on muutakin kuin tunturit ja lunta.."
Sieltä ne kortit sitten lähti kohti etelää, lastenlapsille ja anopille (mummulle).
Me lähdettiin ajelemaan kohti Ranuaa..noin 90 km päässä Rovaniemeltä.

Huomisiin! Silloin viimeinen osa, numero 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)