torstai 25. heinäkuuta 2013

Mummi reissaa osa 4

SU 21.7.
Ranualla yövyttiin hotelli Ilveslinnassa. Pieni hotelli, mutta oikein hyvä ja runsas aamupala. Yöllä oli hiukan meteliä, kun tanssiravintolassa soitteli oikein orkesteri, mutta onneks se loppui jo yhen-kahen aikaan. Lapset kyllä nukkuivat, mut puoliskon kans ei oikein saatu unta, ennenkuin musiikki loppui.

Aamupalan jälkeen pakattiin taas kerran ja lähdettiin kohti Ranuan eläinpuistoa. Matkalla näkyi poroja pellolla..ihan lähelle ajettiin ja vielä kävelin viereen, eivätkä pelänneet yhtään.
Eläinpuiston parkkipaikalla ei ollut kovin paljon autoja, oli auennut just kymmeneltä, me oltiin siellä viisitoista yli. Jonoja lippuluukullekkaan ei ollut. Siellä on muistaakseni noin nelisenkymmentä eläintä. Muutamista vaan otin kuvia, en läheskään kaikista!
Sitten tuli paikan erikoisuus, eli jääkarhu ja oli siellä ihan se Suomen karhukin, se asettautuikin oikein kuvattavaksi. Aluksi seisoskeli aidan vieressä, mutta kun yleisöä kertyi enemmän, tuli uimapaikan vierelle, istahti siihen että kaikki saivat ottaa kuvia. Viisas nalle!
Puuhapaikka löytyi ennen kotieläimiä. Kaikenlaista kiipeilyjuttua yms. Ainakin Ronja tykkäs. Värväsi Aleksin kuvaamaan häntä kamerallaan, saa kavereille näyttää..
Ankka oli niin suloinen ja ne neljä pientä ankanpoikaa jotka vuorollaan tulivat ulos emon siipien suojasta. Yksi ensin katseli hiukan varovaisesti et uskaltaakohan tulla..
Kierros tehty ja lähettiin ajeleen kotia kohti. Poikettiin ensin ravitsevalla aterialla..
Ilma oli mitä hienoin. Aurinko paistoi puhtaalta taivaalta!
Poikettiin tästä risteyksestä pieni lenkki, kartan mukaan joku koski, mutta ei vetänyt vertoja Kyröskoskelle. Sitten takas ja jatkettiin matkaa Kalajoelle. Sieltä sain vain yhden kuvan..vanhasta digi-kamerastani loppui akku..dääm..olin unohtanut laittaa sen illalla lataukseen. Myös kaikki ne ihanat pohjanmaan laakeet aakeet ja kukkivat perunaviljelmät jäi kuvaamatta, tai itseasiassa poika otti kännykällään niistä kuvia, mutta ei ole vielä laitellut koneelle. Siis tässä viimeiset matkakuvat..
Nyt ei ole enää pitkä matka. Kotiin saavuttiin iltayöstä. Kaikki matkalaukut ja tavarat jätettiin vaan lattialle ja heti sänkyyn, niin väsynyttä porukka oli. Ajettiin tänään yhteensä n.8 tuntia!

Tämän kesän lomareissu ohi. Katotaan jos vielä käydään Linnanmäellä, sinne on ainakin lapset toivoneet..

Kiitos kun jaksoit lukea reissumuistoja ja katsoa kuvia. Huomenna taas uudet jutut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)