lauantai 13. heinäkuuta 2013

Parhautta

Heips taas lukijat. Onko hyvä päivä tänään? Mulla on! Sain aamulla nukkua pidempään, heräsin noin 9.20. Heti aamusta huomasi, että tulee hellepäivä, sekin oli yksi hyvä asia, rakastan lämpöä. Isukki pesi eilen meidän kaikki matot ja tänäänhän ne ovat kuivuneet hienosti, jopa iso, paksu villamatto. Kummallista muuten, että siitä tuli nyt paljon valkoisempi kuin kevättalvella, kun käytimme sen pesulassa, ennen pojan rippiäisiä. Silloin pesulassa sanoivat ettei sitä enää saa ihan vaaleaksi, on kuulemma pinttynyt tummuutta siihen. No, oonhan mä laiska siivooja, myönnetään, mut tuntu aika ihmeelliseltä ettei sitä saanut lähtemään, mutta nyt sitten saikin. Mut hei upeeta, meidän matot puhtaita! Vähemmän upeeta on se, että mun pitää jynssätä lattiat puhtaiksi, mutta sillä ei nyt vielä ole kiire. 
Pesin tänään myös soffan istuintyynyjen vaaleat suojukset ja tuuletin petivaatteet, hei, huomaatko, mä olin ahkera! Olen todella tyytyväinen siitä! Nyt saadaan ihanat puhtaat tuoksut koko huusholliin! Huomiselle kuulemma ennusteltu sateita.
Uimassa en oo vieläkään käynyt, tuntuu et kaikki päivittelee vähän väliä jotain uimisjuttuja fb:ssa. Dääm..en vaan ole pystynyt vielä menemään, viime kesänäkään en käynyt kyl kertaakaan.
No, me varattiin taas se joka kesäinen kylpylä reissu, et poikakin pääsee uimaan (kts. aiempi postaus) Lähetään ens viikolla Oulun Edeniin, ollaan pari yötä. Juu, kallis, tai meidän kukkarolle ainakin, sai säästää koko talven siihen. Jospa siellä pulahtaisin ainakin altaassa mutta ehkä myös Pohjanmeressä talviturkin heittämässä, kylpylähän on ihan meren rannalla. Aateltiin poiketa Rovaniemelläkin Santa Parkissa, katotaan nyt, mut näin on suunnitelma tällä hetkellä. Ei olla koskaan siellä käyty ja nyt kun noin lähelle jo mennään niin ehkä vois kävästä. Sieltä varmaan sitten ajellaan suoraan kotiin, yötä myöten, eihän meillä mitään kiirettä, kun puoliskokin on lomalla. Lapset voi nukkua autossa. Vanhempi poika tulee pitämään siksi aikaa marsuista huolta. Mutta tästä vielä enemmän ensi viikolla.
Hei kerrohan jos olet poikennut Edenissä tai Santa Parkissa! Mitä mieltä?
Tämäkin runo oma tuotos.. :) 

Vanhimman tyttäreni 11 vuotias poika tuli mummilaan yökylään..vanhemmat lähtivät Tampereelle juhlistamaan sokerihääpäiväänsä (6v). Tulee hyvin toimeen enonsa, meidän teinipojan kanssa, pelailevat pleikkarilla ja tietsikalla, tosin tekisivät sitä ihan koko ajan, ellen välillä potkaisis pihalle. Ronjakin on tällä kertaa päässyt mukaan peleihin! Tiedän ite et tietsikalla kuluu aika nopsasti, niin nopsasti ettei sitä edes huomaa, siksi pitää heitä välillä herätellä, varsinkin näin kauniina kesäpäivänä. Meillä kun on sekä pleikkari 2 että 3, ja kumpaankin on omia pelejään, nää pienemmät haluaa pelata yleensä niitä kakkosen pelejä, teinipoika taas kaveriensa kanssa kolmosen pelejä. Enpä tiiä mitä eroa niissä on, mutta lapset kyl haltsaa nää jutut.
Olin eilen illalla hempeellä tuulella, kun saatiin riita sovittua. Tässä rakkausraapusteluni ja aamulla kirjoittelin tuon toisen, kun katselin kylän heräämistä.

Kiitos kun käväsit lukemassa. Huomenna kuullaan taas!
Hyvää lauantai-iltaa ja viikonloppua
                                           

2 kommenttia:

 1. Hyvä päivä tänään myös täällä "jossain itäsuomessa":)vene laiturissa rauhallista aivan kahdestaan nautittu suomen kesästä , saunottu ja uitu , kyllä Suomen Kesä on ihana:)
  Oulun Eden on hyvä / kiva paikka , pitäkää hauskaa.
  Santa Parkissa käyty lasten kanssa jotain 25v sitten hyvät muistot, myös työreissu / koulutupäivä 4pv 6v sitten , paras koulutuspäivä ikinä !Nauttikaa:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lueskella, kun jotkut on ahkeria...koskahan mä saisin jonkun siivouskärpäsen pureman..huomennakin on tulossa kaveri kylään ja imuroida tarttis ja vaikka mitä...mutta laiskottaa. Töitten jälkeen ei jaksaisi mitään muuta kuin tehdä ruuan ja sitten vaan olla...no jospas se kärpänen vielä purasee. Ikkunatkin tarvis pestä ja saunasta juhannuksen jäljiltä vielä olevat koivunlehdet..
  ja järjestellä vaatekaapit ja vaikka mitä, listaa riittää ja mitä enemmän miettii alkaa päästä kiristää. Taitaa olla parempi kun antaa hevosten ajatella, niillä on isompi pää..taijotain sinne päinn:)

  - serkku

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)