keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Runosuoni kukkii

Nyt jäi yks postauspäivä taas väliin. Ajeltiin eilen pitkin ja poikin, etittiin pojalle kypärää. Piti olla ilman lippaa, ehdottomasti hyvän kokoinen ja kovin värikäskään ei saanut olla. Tietty hintakin ratkaisi jotain. Ihan viidensadan kypärää ei ole varaa ostaa. Kolmesataa miettiin et maksimi, mut löyty sit ihan satasta halvempi joka oli pojalle mieleinen. Mouhijärveltä jostain mopotarvike liikkeestä, en muista nimeä. Miehet siellä katselivat ja me odoteltiin Ronjan kans sivummalla. Ronja otti valokuviakin kun siinä pähkäilivät, mutta ei osattu laittaa niitä puhelimesta tietsikalle, pitää odotella kun vanhempi poika tulee kotona käymään, saa asentaa ohjelman jolla saadaan puhelinkuvatkin ladattua kuvaohjelmaan. Mä en niin vaikeita asioita hallitse!
Tänään on ollut kyllä veto pois. Hiukan väsyttävä päivä, johtuuko ilmasta vai mistä, tiedä sitten. Sen verran nostanu takalistoa, että laitoin ruoan ja tiskit koneeseen. Aikomus oli lähtee käymään Siikrin suvikuppilassa joka avattiin tänne Hämeenkyröön kesäkuun alussa, on sellanen vanhanajan kahvitupa, avoinna vaan kesäajan. Ei olla vielä käyty katsastamassa sitä, mut ei päästy sitten tänäänkään kun Ronja on aikas flunssanen ja jalka taas kipeä. Polvi hiukan turvonnut, eikä pysty sillä astumaan, mut kaippa se siitä huomiseen korjautuu, yleensä kestänyt yhden tai max kaksi päivää. Nyt tyttö nukahti sohvalle viltin alle. Puolisko kattelee telkkaria ja poika pelailee huoneessaan kaverinsa kanssa. Näin ollen saan kirjoitella ihan rauhassa..se on parasta!
Tyttö tuossa kyseli et mentäiskös Koiramäen puistoa kattomaan Särkänniemeen. Vähän lupailinkin, mutta sanoin että katson ensin hintoja netistä. Ja olipa hyvä että katoin! Tänä kesänä  ei myydä enää yksittäislippuja eri kohteisiin, vaan kaikkien jotka haluaa jossakin kohteessa käydä, pitää ostaa ranneke..huhhei.. Siis niinkuin meikäläisen, joka ei käy missään vetkutus-laitteessa, pitäisi ostaa 37 euron ranneke jotta voisi mennä esim. delfinaarioon tai näsinneulaan! Uskomatonta! Kamalaa ryöstöä lapsiperheiden kustannuksella. Jos ostat pelkästään aluelipun, sillä ei pääse kuin kävelemään alueen läpi, ei mitään muuta, ja hinta 10eur. Eräs tuttavani kertoili juuri että hän oli nelivuotiaan tyttönsä kanssa siellä ja tyttö halusi Koiramäkeen, no äidinkin oli ostettava ranneke (37eur) jotta pääsi tytön kanssa sinne, vaikka ei voinut mennä mihinkään laitteeseen. Peestä! 

Meidän porukan kanssa jos menisi, maksaisi rannekkeet 4x37 = 148 eur (n.850-900 mummon markkaa!) Lisäksi onginnat 2-3e/kpl, poniajelu 7e jne. Sitten pitää vielä ruokailla. Alueen ravintolassa maksaa lasten hamppariannos 13eur, siihen kuuluu pieni, kuiva sämpylä,välissä  kaupan jauhelihapihvi ja ketsuppi + ranskikset. Jos oiskin vaikka grillauspaikkoja, voisi ottaa omat eväät mukaan, mutta kaikesta rahastetaan! Perheiden pitäisi kyllä jotenkin ottaa tähän kantaa ja alkaa boikotoimaan paikkaa, muuten hintoja nostetaan taas ensi kesälle, paikasta alkaa tulla aikas harvojen ja valittujen lompakolle sopiva. Ei monenkaan lapsiperheen varat enää riitä. Lasten kannalta tietysti ei kivaa, kun sitten ne kaverit jotka sinne pääsevät, siitä tietysti kertovat toisille, tulee kotona kyselyitä "Miksei me mennä?"
Tää on tällaista. Mutta purnata pitää ainakin vähän, vääryyksistä.

Silloin kun olin lapsi, asuin ihan nykyisen Särkänniemen vieressä, vihreässä kerrospuutalossa. Särkässä oli isot mäet joissa lasketeltiin, oikein jäädytetyt. Sitten sinne tuli se kotieläinpuisto ja sieltä annettiin aina syksyllä erilaisia eläimiä hyviin koteihin. Mä halusin kerran sieltä kissan, mutta vanhemmat ei antaneet sitä ottaa.
Illalla runosuoni kukki hiukan ja kirjottelin muutamat ajatukset ensin paperille, siirsin ne kuviin ja Elämän kiehtova taika sivustolle. Niitä kuvia jo tähän postaukseen laitoinkin ja tähän alle vielä muutaman, eivät ole nyt niin synkkiä kuin ne mun sairastumisen alkuajan sanailut. Eikä mitään ammattilaisen runoja, ihan vaan tavallisen mummin sanailuja.
Kiitos kun lueskelit. Kiva olisi lukea kommenttejakin, ihan mitä sulla mielessä liikkuu. Voimahalit, jaksetaan huomiseen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)