sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Yön pimeinä tunteina

Namskis..söin äsken sipulisillivoileivän..ruisleipää, oivariinia, oltermannia ja silliä sekä kylmää maitoa, vitsi kun oli hyvää.

Eilen oli hyvä päivä, tänään taas ei niin hyvä. Viime yönä juoksin metsässä, joku ajoi takaa, en nähnyt ketään, mutta kuulin rasahdukset, kauhuissani säntäilin pitkin poikin..heräsin hiestä märkänä ja sydän hakkasi varmaan kahtasataa..hetken siinä istuskelin..mietin oliko totta vai unta..yön pimeinä tunteina se tuntui todella pelottavalta. Hipsuttelin hiljaa alakertaan ja käväisin suihkussa. Siinähän piristyi lopullisesti, mutta jotenkin mieli oli vielä sekaisin unesta. Menin takaisin sänkyyn, otin  nukahtamislääkkeen, että pääsin uudelleen uneen ja nukkuisin niin syvää unta etten uudelleen enää näkisi samaa painajaista. Nukuinkin aamulla sitten kymmeneen asti, lääke vaikutti. Muut olivat jo heränneet, paitsi teinipoika. Hetken aikaa meni ennenkuin heräsin kunnolla, lääkkeestä tulee hiukan tokkurainen olo silloin kun sen ottaa keskellä yötä. Varmaan pakko ottaa tänäänkin, pelottaa jo valmiiksi jos se uni tulee taas..

Tässä yksi oma raapusteluni sieltä noin kolmen vuoden takaa, kun olin aikas huonossa kunnossa..hiukan raskas, mutta niin olonikin oli silloin..osaan purkaa parhaiten pahaa oloani kirjoittamalla..

"Viha ja kiukku
lapsuuden kielletyt tunteet
Ne olivat ilkeyttä, tottelemattomuutta, pahuutta!
Kiltti tyttö ei kiukuttele
Tyttö halusi vain huutaa tunteet ulos,
huutaa
niin lujaa kuin ihminen koskaan voisi
Ei uskaltanut, pelko
ne kääntyivät sisäänpäin
Se suuttumus ja viha
Patoutuivat sisimpään, kalvoivat sydäntä
muuttuivat syyllisyydeksi, ahdistukseksi
Ei saa suututtaa ketään, jaksa, jaksa, mielistele
Lopulta voimat hiipuvat, elinvoima sammuu, masennus
Kaikkea ei voi antaa anteeksi, kun oma sisin on rikki, rikottu"

Kiitos muuten kaikille jotka kommentoitte tai laitoitte sähköpostia eiliseen kyselyyni liittyen. Kyselin onko jollain kokemuksia Santa Parkista tai Oulun Edenistä. Ihan hyviä kokemuksia tuntui olevan. Katoin että Santa Parkiin perhelippu (2 aik+2 lasta)maksaa 55egee, ei nyt ihan huippuhinta, verraten Särkänniemeen, jonne yksi ranneke maksaa 37egee. Ouluun sitten suuntaamme..tyttären perhe lähtee Visulahteen, vuokrasivat sieltä mökin. Lapset sen verran pienempiä, että on heille varmasti ihan oikea paikka lomailla.

Muutamia runoja tänään taas rustailin kun istuskelin ulkona aurinkotuolissa, helteisessä auringossa. Aamupäivän ehdin siellä olemaan, iltapäivällä alkoi tulla vettä kuin Esterin peestä, sitä siis tuli lujaa ja ukkosti. Puoliskon kanssa sateessa kerättiin kiireesti pois aurinkotuoleja ja lakanoita narulta..vedettiin tietsikoiden ja telkkareiden johdot irti seinistä. Poikien pelit keskeytyi ja siitäkös tuli hiukan rutinaa, mut ei voi mitään, on pari telkkaria jo hajonnut ukkosella. 
Lapsenlapseni halusi jäädä vielä yhdeksi yöksi, oli niin kivaa kuulemma. Saa olla mummilas hiukan vapaammin kuin kotona, siellä odottaa kait huoneen siivous. Soitteli itse äidilleen tänään ja pyysi luvan, kyllähän se heltisi. Huomenissa teinipojalla viimeinen mopoajotunti ja keskiviikkona sitten katotaan käsittelykokeessa mitä on oppinut. Täytyy pitää peukkuja et pääsee läpi, saisi sen niin kiihkeästi odotetun mopokorttinsa.

Nyt lopettelen postauksen ja laitan tähän loppuun muutaman uuden oman raapusteluni.
Toivottavasti tykkäätte :)
Siinäpä niitä muutama, sitten ei muuta kuin ihanaa uutta viikkoa sinulle. Kuullaan taas huomenissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)