tiistai 13. elokuuta 2013

Kouluun

No niin, nyt ne sit lähti, nimittäin koululaiset ja mä jäin yksin tänne kotiin. Voin levätä ja rentoutua taas rauhassa nämä aamupäivät. Sen takia tykkäsin kyllä että koulut nyt alkoivat, aloin olla jo aikas väsynyt. Reippaasti heräsivät, tyttö oli laittanut ekaa kertaa puhelimen herättämään, se pirisi seiskalta ja hän oli samantien pystyssä. Teinipoikakin heräsi suhtkoht helposti, ei tarvinnut kuin kaksi kertaa käydä herättelemässä, eli helppo aamu. 

Laittelen tähän tekstin väleihin kuvia Korkeasaaresta, kaikki eläinkuvat eivät kovin hyviä, lasin tai verkon läpi otettuja, mutta ehkä niistä selvän saapi.

                                                     Hiekkataidetta
Tytön piti mennä aamulla pyörällä, mutta sopivatkin kaverin kanssa että menevät bussilla kun oli hiukan sateisen oloista ja lämpötila vaan +11, pääsevät taksilla takaisinpäin. Poika lähti viilettämään mopolla. Täällä on aamuliikenne aikas ruuhkasta, vaikka muuten ei niin kovasti olekaan. Monia tuodaan kouluihin omilla autoilla, jotkut lukiolaiset/ammattikoululaiset ajavat jo itse autoilla, opet liikkuvat autoilla tai busseilla. Busseja onkin paljon liikenteessä, kun eri puolilta Hämeenkyröä ajavat, varsinkin yläkoulun kohdalla. Sitten on lisäksi paljon polkupyöriä, mopoja ja mopoautoja. Sen takia jännitin kovasti kun poika sinne lähti, vaikka onkin muuten ajellut. Aamuisin vaan tuntuu, että kaikilla on kiire ja ajetaan hiukan varomattomammin, vaikka nyt pitäisi olla juuri toisin. Pieni kylä ja paljon ihmisiä liikkeellä, ei ole välttämättä aina hyvä yhtälö. Lisäksi monet liikenneympyrät keskustassa ovat aikas hankalia, varsinkin juuri mopoille, siinä autoilijan pitää olla todella tarkkana, ettei aja kenenkään päälle. Vilkun käyttökin ympyröissä olis ihan tervetullutta! 
Mulla on oikeasti ihan leppoisa päivä, kun ei tarvitse mennä ruokaostoksillekkaan. Eilen kävin, joten nyt tein vaan ne pakolliset petaukset, marsujen häkin siivouksen ja hiukan järjestelin paikkoja. Laitoin pyykkiäkin koneellisen pyörimään, toivoen että saisin ne ulos kuivumaan. Juuri nyt aurinko paistelee pilvenraosta, mutta miten kauan, se jää nähtäväksi.
Tänään aamulla oli syksyisen tuntuista, vaikka joku sanoikin ettei vielä voi syksystä puhua, vaikka koulut alkoivatkin. Mutta seiskan aikaan todella valtaisa kaste ja lämpötila kymmenen pintaan. Kun kävin ulkona, ennenkuin lapset lähti, oli ihan kalseaa. Voihan olla että ilmat vielä yllättää ja tulee helteitä, onhan niitä syyskuussa ollut aina joskus. Toivossa on hyvä elää..nytkin on jo niin lämmin että kävin tässä välillä, toppi päällä, viemässä ne pyykit ulos, sateen uhallakin. Käy niin hyvä tuuli, että ei vie kauaa kun ovat kuivia.
Sammakoiden nimeä en muista, mutta upean sinisiä olivat ja aivan pieniä, sellasia 2-3cm pitkiä..samoja oli kelta-mustina, mutta niistä ei saanut kuvaa kun aurinko paistoi lasiin niin pahasti.

Tähän loppuun vielä muutama kuva. Viimeisessä kuvassa ollaan kierros tehty, tyttö hiukan jo väsynyt. Siitä sitten hipsittiin vielä siltaa pitkin meren yli ja metsäpolkua autolle, joten kävelyä tuli ihan tarpeeksi. Mukava reissu oli ja paljon nähtiin. Oli selkeää ja aurinko paistoi, mutta tuuli joten ei ollut liian kuuma. Nähtiin isot kissatkin ihan vierestä, mutta en saanut niistäkään kunnollista kuvaa, kun lasiin paistoi aurinko, mutta mielessä ovat mahtavina kuninkaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)