tiistai 6. elokuuta 2013

Kunhan uni ei unohda

Päivä ei ole ollut taas se kaikkein paras. Heti aamulla oli jotenkin paniikkinen ja ahdistava olotila. Tiesin että on haettava kaupasta maitoa ja siihen valmistauduin aamupäivän. Kävinhän minä siellä, katoin sellaisen kaupan jossa ei ollut montaa autoa pihassa, helpompi mennä. Ennen autosta nousua, piti vielä hengitellä syvään ettei hyperventiloisi kaupassa. Voi miten tyytyväinen olin kun pääsin sieltä nopsasti ulos. Kaupan jälkeen kävin vielä ystävältä ostamassa pari runokirjaa. Hänen luokseen on helppo mennä, on itsekin sairastanut samaa tautia kuin minä joten hänelle voi kertoa millainen tunne on päällä. Siinä ne tämänpäivän isommat työt sitten olikin, tuollainen käynti rasittaa niin että on koko loppupäivän ihan uupunut. Sitä ei ihan itsekään ymmärrä, mistä se tulee.
Eilen illalla kirjoittelin vielä muutamat runot, jostain syystä nyt taas runosuoni kukki, välillä kyllä luovuus on ihan kateissa, eikä tule mitään sanoja paperille. Sängyssä luin Maaria Leinosen teosta. Sitten ei uni tullutkaan, vaikka sitä odottelin. Yritin ensin rauhoittumalla, rentoutusharjoituksilla, luin Aku Ankkaa jne. , mutta se uniukko oli vaan nyt mut unohtanut.
Otin Imovanen avuksi, aamulla heräsin sitten kymmeneltä. Tyttö ja poika nukkuivat silloin vielä. Huomenna mun onkin noustava aikaisin, terapeutin aika on jo kasilta aamulla. Tyttö lähtee aamupäivällä kaverin ja kaverin mummun kans FunParkiin. Luvattiin sadetta ja ukkosta, mut sehän ei haittaa, kun huvipuisto on sisätiloissa. Sit mulla onkin aikaa levätä huominen. Kuulostaa ainakin hiukan paremmalta päivältä kuin tänään, kun pääsen sinne terapiaankin.
Heitin tänään mun manssuamppelit kompostiin. Ne oli jo niin raakin näköisiä etten viittiny roikottaa terassin reunalla. Eikä sieltä enää tullut kuin pikkusormenpään kokoisia marjoja ja nekin räksät söi. Mä en vaan ole puutarhuri. Päätettiin tänään että peitetään meidän pihalampikin tässä syksyn aikana, se on sellanen iso ja 2m syvä. Miehen kans kaksin kaivettiin joskus 6-7 vuotta sitten etupihalle, laitettiin musta muovi pohjalle ja reunoille. Ajattelin että laitan siitä jonkun kivan, mut en sit ole saanut siinä reunalla kasvamaan oikein mitään, vaatii niin paljon jaksamista, kaikki perkaus ja kaikki, ei ole ollut voimia hoitaa. Sitten kun on niin syvä, ei sinne pysty tiputtamaan mitään kasvikoreja tms. Nyt sit sanoin puoliskolle että peitetään se ja katotaan jos keväällä laittais jonkun pienen, valmiin altaan, ehkäpä samalle paikalle tai sitten jonnekki muualle. Joku vesipiste olis kiva pihassa solisemassa. Onkos sulla jotain sellaista?
Kohta alkaa taas CSI telkkarista, uusintoja mut ei se mitään, mun lemppariohjelma silti.
Se tulee näin kesällä ti-to aina kaheksalta. Saa lösähtää tunniks sohvalle rentoutuun.
Perjantaina pitäis mennä naapurin Suulitansseihin, karaoketanssit, liput kympin. Siellä on ollut aina kivaa, kun ovat ns. rennot bileet. Mutta niistä lisää myöhemmin.

Nyt mä laittelen vielä runoja ja kuvia teidän iloksi ja sit sohvalle. Katotaan jos ensi yönä saisi nukuttua vai valvonko vielä..Kuullaan huomenissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)