sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lekottelua

Kesäinen aurinko ja niin lämmin! Harmi vaan et unohdin takapihan lyhtyihin ihkut vihreät pöytäkynttilät, paloivat siellä koko päivä, ihan loppuun asti. Aurinko varmasti auttoi palamista, kun niihin paistelee lämpimästi koko päivän. Mutta ei se mitään, laitetaan uudet tilalle, pitää vaan muistaa sammuttaa aamusella. 

Lämmintä saa riittää päivällä ihan niin kauan kuin vaan aurinko jaksaa paistaa. Yöt on kumminkin jo aikas kylmiä ja aamut sekä illat kostean viileitä. 

Nyt tuo puolisko tuolla huutelee, että lähdetäänkö sunnuntai ajelulle jonnekkin päin. Ehkä mä sit lähden. Kirjoittelen lisää kun tullaan..(nyt klo 16.20)
Laitan tähän teille yhden ihanan Hanna Ekolan runon:
No niin nyt on käyty ajelemassa, Kankaanpäässä asti. Lapset ei halunneet lähteä mukaan, joten mentiin kahdestaan. Ihan kivakin välillä olla ihan kaksin, saa jutella asioista ihan rauhassa, ettei aina ole ylimääräisiä korvia kuuntelemassa. Kierreltiin pikkuteitä ja kateltiin mistä löytyis puolukoita, olihan niitä vaikka missä, puolisko lupasi käydä pojan kanssa niitä hiukan poimimassa. Haettiin tullessa pojan huoneeseen musta lasivitriini. Yläosassa lasiovet ja alhaalla puiset. Oli todella hyvässä kunnossa, mutta saatiin ilmaiseksi, kun itse haettiin. Huomasin ilmoituksen fb-kirpparilla ja heti ilmoitin että meille tämä. Oli just sopiva sinne ja poikakin tykkäs kovasti, kun oli musta. Joskus käy tuuri ja ehtii ekana pongata "annetaan" ilmoituksen. 

Tässä mun uusimpia raapustuksiani:
Sunnuntait on siitä kivoja päiviä ettei ole kiire minnekkään. Mä sit tykkään sellasesta. Ei tarvii herätä kellon pirinään. Aamulla saa nukkua tai vaan oleskella sängyssä pidempään kuin arkena. Se on luksusta! Tänä aamuna meillä oli lapsenlapsetkin jotka illalla tulivat yökylään. Tytöt menivät eilen jo ajoissa nukkumaan, kun Ronja oli aikas väsynyt hammassäryn takia. Aamulla seitsemän jälkeen kuului sitten ensimmäisiä naurun pyrskäyksiä. Kävin hiukan hillitsemässä energiaa koska pojat valvoivat ties miten myöhään ja nukkuvat viereisessä huoneessa. Hyssyttelin olemaan hiukan hiljempaa vielä hetken. Kyllä huoneessa sitten hiukan hiljeni, mutta heillä oli niin hauskaa että välillä aina naurua kuului. Menin ite vielä myös sänkyyn lepäileen, kun ei ollut pakko nousta. Nukahdin varmaan hetkeksi ja heräsin  kahdeksan jälkeen. Nousin ylös ja pyysin tytötkin alakertaan aamupalalle. Miehenpuolikkaat jäivät nukkumaan, sitä unta kesti vielä pari tuntia. 

Ai niin, piti kertoa, tänään saatiin meidän piha-altaan kuoppa täytettyä, hiukan sitä vielä pitää haravoida ja istutan siihen muutamat kukat väliaikaisesti talven ajaksi. Olivat altaan reunalla kasvamassa, katon sitten keväällä niille kunnon paikan, pitää talven aikana miettiä mitä siihen tilalle laittaisi. Nyt ei ole energiaa siihen.

Eipä näin sunnuntai-iltana sitten muuta kuin hyviä unia ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)