sunnuntai 18. elokuuta 2013

Onnea Leeville

Tänään on vanhimman lapsenlapseni nimpparit. Onnittelin jo, mutta onnittelut vielä tässäkin mummilta!

Kiitos Jennalle eilisen postauksen kommentista. En ollut tietoinen tuollaisesta runokilpailusta. Kävin siellä heti rekisteröitymässä ja lukaisin läpi ohjeet kilpailuun. Nyt ei kun harmaat aivosolut toimimaan ja miettimään annetuista aiheista runoja. Pitää katsoa omakin runokokoelma läpi, jospa sieltä löytyisi yhtään sopivaa. Pakko on nyt uskaltaa siihen osallistua, jospa välillä aurinko paistais risukasaankin. Olisi kyllä upeaa jos voittaisi oman kirjan kustannuksen. Kun se on ollut 30 vuotta haaveenani. Ei muuta kuin
sormet ja varpaat pystyyn sille, että raati tykkäisi raapustuksestani. En ole kyllä koskaan voittanut yhtään mitään, mulla kun on "Aku Ankan onni", mutta toivossa on silti hyvä elää.
Tässä yksi enkelirunoni kuvineen.

                                            Tunnen
                                            joka hetki
                                            läsnäolosi
                                            Olet kirkas valo
                                            tuulen henkäys
                                            auringon lämmin säde
                                            Kaukana
                                            mutta kuitenkin
                                            hyvin lähellä
                                            Saan sinulta voimaa 
                                            saan sinulta uskoa
                                            saan sinulta
                                            apua tuskassani
                                            Katoamaton 
                                            ystäväni
                                            Suojelusenkelini
                                            - Elina -
Laittelin eilen illalla ne ostamani kanttarellit pakkaseen. Sain Annelta hyvät ohjeet siihen, sekä myös soosiin. Komeita sieniä olivat ja valmiiksi putsattujakin. Neljä litraa, eihän siitä isoja pusseja tullut, mutta ihan tarpeeksi mulle. Sellasta luksus-syötävää talvella, hyvää sipulin kanssa paistettuna, vaikkapa ruoan lisäkkeenä. Jos sulla on jotain hyviä sieniruoka vinkkejä, niin eikun kirjoittamaan tonne kommenttiosioon!!
Tänään onkin ollut todella leppoisa päivä, en ole tehnyt kuin sen pakollisen ruoan. Mä rakastan tällaisia päiviä, oon sellanen kotikissa. Kävin ystävältä ostamassa pari kirjaa, nyt ei runokirjoja, vaan dekkareita tai rikosromaaneja, miksi niitä nyt sanoisin. Maksoin neljä euroa yhteensä. Siis melkein ilmaiseksi! On kuitenkin aikas pientä tekstiä ja vaatii keskittymistä joten katotaan pystynkö niitä vielä lukemaan. Yritän ainakin. Onkos joku teistä lukenut näistä jomman kumman tai kummatkin? Mitä mieltä?
Sienisoosia en sitten tehnyt kun tuli niin kova vastustus, mutta paistelin kanafileitä ja keitin riisiä, tein vähän bearnaise kastiketta, siitä lapsetkin tykkää. Ronjan kaverikin oli meillä syömässä. Ei olisi millään halunnut lähteä äidin kanssa sienimetsälle, kun oli leikit kesken, mutta vanhempihan se on sitten joka sen viimeisen sanan sanoo ja tytön oli luovutettava. Tulee uudestaan huomenna koulun jälkeen jatkamaan leikkimistä. Pukeutuivat naamiaisasuihin, Ronja oli inkkari ja kaveri keijukainen. Meikkasivat kasvotkin. Tekivät myös jonkin videofilmin kameralla. Lyhykäisyydessään kertoi tytöstä joka lähti aamulla metsään leikkimään, vaikka ei olisi halunnut ensin. Pelästyi siellä ulvovaa sutta ja ryntäsi kotiin. Ronja näytti sen mulle ja puoliskolle, oli kyllä ihan hyvä. Miten ne kaikkee keksiikin. Mielikuvitus lentää.

Poika oli eilen koko päivän kuumeessa, tänään ei enää ollut kuin 37, joten heti oli päästävä mopoileen. Kaveritkin tuossa jo kävivät pelailemassa, mutta sitten kehotin tekemään läksyt. Pikkasen tuli kyllä neuvottelua kun olisi ensin mennyt vielä mopolla, mutta päästiin lopulta yhteisymmärrykseen, että läksyt ensin, sitten ei ole niin kiire takaisin kotiin. Saa olla kymmeneen asti ulkona näin kun on seuraavana päivänä koulua. Onkos teillä lapsilla millaiset kotiintuloajat?

Sunnuntai ilta jatkuu vielä, ainakin meillä päin on kaunista, aurinkoista ja lämmintä. Ollut koko päivän ja pyykitkin sain vielä ulkona kuivaksi. Pitää hakea nyt pois ennenkuin kosteus alkaa nousta. Huomenna alkaa taas uusi viikko ja uudet tapahtumat. Huomiseen!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja enkeleitä kilpailuun, pidän peukut pystyssä :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis runo <3 Enkelityttöäni ajatellen...

  VastaaPoista
 3. moi,
  lapsille voi ujuttaa sieniä ja niiden makua mm. pilkkomalla ne ihan pieneksi (saman lailla kuin sipulin) jauhelihan joukkoon ja teet pihvejä tai lihapullia...samoin sinne voi ujuttaa vaikka porkkanaraastetta tai jotain muuta jauhelihan jatkeeksi ja muksut ei tiedä ollenkaan sieniä syövänsä...näin mullekin sienien maku opetettiin mukulana..

  -serkku

  VastaaPoista
 4. Jenna, kiitos! Onnea tässä tarvitaan. Jännittää, pääsenkö edes jatkoon. Varmaan siellä on satoja osallistujia, osa ihan ammattilaisiakin.

  Päivi, kiitos sinulle kauniista kommentista! Aina ihana saada positiivista palautetta

  Serkkuseni, yritän tota keinoa. Teenkin tänään mureketta, ujuttelen sinne niitä..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)