lauantai 24. elokuuta 2013

Pihatöitä

Eilen illalla tai oikeastaan jo yötähän klo 23 on, huomasin että taivaanranta kajastaa aivan punaisena. Aurinko vaan oli jo laskenut niin alas, että enää pikkuisen punasuutta näkyi, otin silti kuvan siitä. 
Tänään on ollut aivan upea ilma, aurinkoa ja kesäisen lämmin. Joskus "puutarhapostauksessa" mä kuvailin teille meidän isoa pihalampea. Kaivettiin se puoliskon kanssa melkein kymmenen vuotta sitten, kaksin, pari metriä syvä ja 2.5 pitkä. Laitettiin sinne muovit ensin ja sit vettä täyteen. Se oli aluks ihan kiva, mut mä yritin siihen vuosien aikana vaikka millaisia reunakasveja tms. mut en saanut mitään kasvamaan kunnolla. Tänään me sit päätettiin et poistetaan se kokonaan, kun en jaksanut sitä enää hoitaa niinkuin olis ollut tarve. Poistettiin ensin vesi ja pari heinäkasvia jotka siellä oli, sitten osa muoveista, ihan pikkuisen jäi muovia pohjalle, oli mennyt niin huonoon kuntoon, että repeili kun sitä veti pois. Koko perheen voimin sitä työstettiin. Sitten vaan laitetaan maata päälle. On sen verran iso homma, et ajateltiin hetki levätä ja sit jatkaa kun aurinko ei enää kuumota. Katon sitten keväällä mitä siihen tilalle laitan, nurtsia nyt ainakin kylvetään. Varmaan painuukin jonkin verran talven aikana, et saa uutta multaa vielä lisätä. Hiukan harmitti toisaalta, tehtiin iso työ kun se kaivettiin, mut toisaalta hyvä näin. Se vaan rehotti tuossa etupihalla, hoitamattomana.
Vanhimman tyttären lapset tuli yöhoitoon, tai ei ne nyt oikeastaan enää mitään hoitoa tarvitse, mutta vähän peräänkatsomista. Vanhemmat menivät kaverin nelikymppisille.
Ronjalla vaan alkoi hammasta särkeä, en tiedä mikä siinä on, annoin särkylääkettä, täällä kun ei ole mitään päivystystä viikonloppuisin. Lähin on Tampereella, mutta ei sinne viitsisi lähteä jonottamaan jos ei ole ihan pakko. Katotaan mihin suuntaan särky menee..nyt ainakin on ihan väsynyt eikä jaksa oikein mitään tehdä. 

Taidetaan mennä puoliskon kanssa vielä hetkeksi kuoppaa täyttelemään, kun ilmakin suosii.
Huomennahan aina voi jatkaa, mutta aina sitä yrittää saada sen työn pois heti. 

Aurinkoista lauantaita kaikille! Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)