tiistai 24. syyskuuta 2013

Helmi

No nyt mä voin paljastaa jo mitä ihanaa tänään tapahtui, kun se on 100% varmaa..meille tuli kissa, poika nimeltä Helmi. Helmi tuli kissojen katastrofiyhdistyksen kautta. Hän on jo n.5-7 vuotias. Olen katsellut monena päivänä siellä sivustoilla, vaan ihan huvikseni, säälittää kuinka moni jättää kissojaan heitteille, tai sitten vaan joku kissa on karannut, eikä enää palannut kotiin. Todella paljon ihan pentuja. Mut sit yhtenä päivänä mä löysin sieltä Helmin, ihastuin heti ensisilmäyksellä! Ihana kokovalkoinen, vihreäsilmäinen kolli ja ikääkin sen verran, että sopisi just meidän perheeseen, mitään pentukissoja en enää jaksaisi alkaa opettamaan. Ilmoituksessa luki että Helmi on leikattu, madotettu, rokotettu ja sirutettu. Hän saa ulkoilla vapaasti, niin hän tekee myös sijoituskodissaan Parkanossa. Ja asia oli päätetty, vaikka pitikin malttaa mielensä etten heti soittanut ja varannut, piti muiltakin perheenjäseniltä kysellä. Mies oli sitä mieltä että jos hoidat, niin asia ok. No minähän tietysti, niinkuin marsutkin..ja niin varasin Helmin meidän kissaksi. 
                                    Autossa kuljetushäkissä..makaili siellä pohjalla..
Kävimme hänet tänään sijoituskodista hakemassa. Heillä on yli 30 kissaa, ne saavat ihan vapaasti siellä kodissa liikkua, lisäksi oli iso suuli jossa kissat oleilevat. Siellä oli myös heitteillejätettyjä koiria, sekä heidän omia hevosiaan. Oikein eläintila. Helmi on löytökissa joka ensin otettiin huostaan Parkanon kunnan alaiseen eläinten löytökotiin, tai millä nimellä se nyt mahtaa siellä olla. Sieltä nämä henkilöt sitten ovat pelastaneet muutamia kissoja, koska eläimiä ei pidetä kunnan tiloissa kuin 14 päivää ja sen jälkeen jos kukaan ei ole hakenut, ne nukutetaan ikiuneen. 
                                             Mitäs tällä pöydällä olisi..
Sovin hakemisesta jo viikonloppuna, piti vain ostaa kaikenlaista tavaraa ja ruokaa valmiiksi. Ostimme kissojen vessan jossa on katto. Helmi on aikas iso kissa, painaakin yli 7kg. Pissailee puoliksi seisaaltaan, joten ei-katollisesta voisi pissat lennellä mihin tahansa.
                                               Nyt pitää välillä lepäillä..
Hän miukui jonkin verran kun toimme autolla, lainasimme kissakodista kuljetushäkkiä. Meillä on omakin, mutta Helmi ei suostunut sinne menemään. Hyvin hän sieltä tuli ulos ja alkoi oitis haistella ja kierrellä paikkoja. Oppi välittömästi missä keittiö on, kun vähänkin joku rapisee tai jääkaappi avataan, Helmi on heti vierellä. Osaa hienosti mennä 
yläkertaankin. Marsujen häkki hiukan kiinnosti, siinä vierellä piti kyttäillä tovi. Sitten tuli väsy ja piti alkaa levätä. Todella ihmisrakas ja kiltin tuntuinen kissa. Nyt hän sitten nukahti, kissakodissa sanottiin että kun Helmi nukahtaa illalla, nukkuu hyvin aamuun asti, kunnes pyytää aamulla ulos pissalle. Siirtyi kyllä tuosta tuolilta yläkerran sohvalle, pehmeämpi alusta. Nyt pidetään hänet ensin vain sisällä jonkin aikaa, jotta tottuu meihin ja ympäristöön. Oon aikas onnellinen, vaikka olikin hiukan extempore juttu. Ja muutkin tykkäävät, lapset tietysti ja mieskin, vaikka ensin sanoi että hän ei sitten hoida, nyt jo näkee että onkin aikas tärkeä. Kyllä mä sen jo tiesinkin että niin siinä käy :)
                  Tässä hetken lepäilin ja sitten kipinkapin yläkerran pehmeälle sohvalle..
                     Tällainen kissa postaus tänään. Hyvät yöt kaikille, nukkukaa hyvin! 

3 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta perheenjäsenestä.
  Nätti on kissa. Nyt varmaan saadaan myöhemminkin kuulla Helmistä juttuja. Mulle se sopii hyvin, tykkään näet tosi paljon kissoista, enkä voi itse hankkia astman ja allergioiden takia.
  Kiitos kaikista kirjoituksistasi.

  VastaaPoista
 2. Ihana Helmi. :) Minulla itselläni on kaksi kissaa,. Onnea Helmille uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle perheen jäsenelle:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)