maanantai 30. syyskuuta 2013

Jysäri

Tänään vain minipostaus. Päätä alkoi iltasella särkeä aivan hillittömästi, otin Panacodin ja toisenkin, olo on nyt aikas sekainen ja väsynyt, mut päänsärkykin helpotti, ainakin hetkeksi. Johtuiskohan siitä et niskat on niin jumissa. Pitäis mennä hierojalle, mut se maksaa, ei nyt just pysty. Särky on enemmän vasemmalla puolella ja siellä myös niskaa särkee ja välillä vasenta kättä kihelmöi, sillee pistelee kuin olis puutunut.

Panacod on väsyttävä lääke, mut mulle ainoa joka käy, tai sitten Panadol, mut näin kovaan särkyyn siitä ei ole mitään hyötyä. Mulle on tullut joskus nuorena allergiat asperiinille, sulfalle ja penisilliinille. Kaikista turvotusta ja ihottumaa. Sain piikityksen joka kerralla. Sairastin nuorena usein angiinaa ja virtsarakon tulehdusta ja niihin sain noita jälkimmäisiä lääkkeitä. Aspiriinia äitee oli antanut joskus mulle kuumeeseen alle kouluikäsenä ja sillekkin tuli yliherkkyys. Olin kuulemma oikein sairaalassa siitä. En kyllä itse sitä muista, täti on kertonut. Mut ihmettelen että olin ollut siellä viikon ja eristetyllä osastolla, voiko se olla pelkästään lääkeallergiasta..hmmm..saiskohan noita omia tietojaan sairaalasta vielä, sehän on ollut 60-luvulla. Tietääkö kukaan??

Nyt alkaa kyllä olla niin väsynyt olotila et pakko mennä sänkyyn. Jospa nyt nukkuis ilman nukahtamislääkettä. Pilleriä toisen perään, sitä tää sairastaminen on..Helmi jo odottelee mun vieressä et koskas hipsitään yläkertaan. Maukuu koko ajan..sit kun meen sänkyyn, maukuminen loppuu ja hän asettuu sängyn jalkopäähän, mä yleensä vielä lueskelen siinä, mutta kisu nukkuu ja tuhisee. Puoliskokin yleensä jo nukkuu siinä vaiheessa, hän joutuu heräämään niin aikaisin.

Laitan tähän loppuun vielä runon jonka kirjoittelin eilen..
Hyvää Yötä kaikille, kuullaan huomenissa enemmän. Sitten onkin jo lokakuu :) 

4 kommenttia:

 1. Hei, eikö tämä kommentoiminen mitenkään vois olla helpompaa... tuo robottijuttu ei välillä osu ollenkaan oikein.

  Vanhat potilastiedot saat kun pyydät ne kirjallisina ko. sairaalan arkistosta. Kerrot miltä ajalta haluat ne ihan vapaamuotoisella hakemuksella, syytä ei tarvi. Päivämääriä et varmaan muista mut laita että sairaalassaoloajalta ja vuosi suunnilleen. Saat kaikki itseäsi koskevat potilaspaperit maksutta.

  VastaaPoista
 2. mun käsitykseni mukaan kaikki omat potilastiedot on mahdollista saada itselle, myös vanhemmat jotka on arkistoitu, niitä kun arkistoidaan koko henkilön elin iän ajan ja mun käsittääkseni vielä jonkin aikaa senkin jälkeen.nykyisinhän jo sähköisenä, mutta vanhat paperiversiotkin pitäis olla vielä säilössä... Eli kysäse vaikka tk:sta ensin että mistä niitä kannattaa alkaa metsästään.

  -serkku

  VastaaPoista
 3. Vielä tuli mieleeni sekin, että onko tuon migreenityyppisen päänsäryn syytä selvitetty?
  - serkku

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista!

  Kysäisenpä heti huomenna sairaalasta niitä papereita. Ehkä siellä joku arkisto on josta voi kysyä

  Päänsäryn luulen johtuva niskoista jotka välillä niin jäykät, ettei pää käänny. Syytä ei ole selvitelty sen paremmin, mut mullahan on masennus lääkitys jonka mg-määrää juuri nostettiin, voi olla myös osasyy.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)