perjantai 27. syyskuuta 2013

Masis päivä

Dääm..nyt ei tule iloinen postaus, ollut aika huono päivä. Heti aamusta ahdisti ja levoton tunne. Ajattelin vaan et oispa jo ilta, et pääsisin pelastavaan uneen. Silloin on vahva tunne, ettei kukaan välitä, vaikka tiedän kyllä ettei se pidä paikkaansa, silti se tunne on sydämessä. Kun laittaa päivityksiä toivoo kovasti että joku tykkäisi, että tuntisi olevansa edes virtuaalisesti hyväksytty. Kun on "huono päivä" ja on yksin, tulee tällaisia aatoksia, miettii et keksiskös tikusta asiaa jollekkin ja soittaisi, että saisi edes jutella. Puoliskolle soittelin, mutta hänellä on omat kiireensä töissä. Pitäisi vaan saada joltain vahvistusta siihen etten ole turha ihminen täällä maan päällä. En tiedä mistä ne tunteet aina tulevat ja menevät. Välillä menee pitkät ajat melko hyvin ja sitten taas se masis iskee ja itsetunto kun ei ole kunnossa, tuntee itsensä ihan huonoksi. Perjantaina varsinkin, kun meillä on yleensä siivouspäivä ja kun en jaksa sitä tehdä, tulee huono omatunto. Vaikka olen yrittänyt opetella siihen etten välittäisi, niin masis päivänä ne unohtuu, tuntee itsensä maailman huonoimmaksi ja yksinäisimmäksi ihmiseksi. Onneksi on Helmi, hänelle voi purkaa tunteitaan mielin määrin. Tulee viereen istumaan ja kehrää sekä maukuu ja kuuntelee tarkasti, katsoo suoraan silmiin.
Sitten on vielä se kun ei jaksais tehdä mitään, ihan kaikki on niin uuvuttavaa. Onneksi meillä oli eilistä muussia valmiina, sain siitä ja lenkistä perheelle ruoan ja heti kun sain sen valmiiksi, taas soffalle lepäämään, kaikki voimat meni siihen. Energiat ihan hukassa. Haluaa vaan olla siinä turvassa viltin alla. Väsyttää ja paleltaa, vaikka sisällä on asteita +22. Onko kellään muulla masennusta sairastavalla samanlaisia oireita?

                                     Tämän sanailun kirjoittelin tänään:
                                     Haluaisin kömpiä 
                                     peiton alle
                                     nukkua talven yli
                                     karhun lailla
                                     Luolan uumenissa 
                                     enkelit turvana
                                     ei murheita
                                     vain pelastava uni

                                     Talven väistyessä
                                     puron solistessa
                                     heräisin
                                     Perhoset
                                     linnut ja keijut
                                     tanssisivat ympärillä
                                     Huolet poissa
                                     Sydän täynnä
                                     valoa ja lämpöä

                                     Vaan ei
                                     elämä on elettävä
                                     Joskus kompastellen
                                     kaatuen
                                     Nousten ylös
                                     tukeen turvaten
                                     Itkut on itkettävä
                                     Murheet kestettävä
                                     Tartuttava pieneenkin
                                     ilon hippuseen
                                     jotta selviäisi
                                     Elämä on..
                                     -Elina-

Helmi nukkui viime yön meidän parisängyn jalkopäässä. Mulla yö meni huonosti ja kun siellä sängyssä pyörin, kissa maukui vähän väliä, ilmeisesti tönäisin häntä vahingossa pimeässä. Muuten Helmi ja puolisko tuhisivat kilpaa, mun oli pakko ottaa taas lääke, että sain edes hetken torkahdettua. Sitten aamulla olisi nukuttanut, en millään meinannut päästä ylös, mutta pakko, kun pitää lapset herättää kouluun. Kun lähtivät yritin meditoida, mutta olo niin ahdistava, että ajatukset harhailivat koko ajan joten siitä ei tullut oikein mitään. Sitten vaan lepotuoliin ja telkkari auki, jotain hömppää sieltä. Mun pitää lujasti itselleni aina vakuutella, että saan levätä, villakoirat odottelee kyllä imuria siellä sängyn alla, eivät katoa minnekkään. Ehdin tehdä myöhemmin, sitten kun jaksan jne..Vertaistukiryhmä olisi varmaan mahtava juttu, mutta täällä maalla ei sellaisia valitettavasti ole.
Onneksi huomenna on lauantai ja saa nukkua rauhassa aamulla ja nousta rauhassa, ei ole aamuhässäkkää. Tää tuntuu teistä jostain varmaan ihan kummalliselta, että nukkuminen on niin tärkeää, ja myöskin tämä rauhallisuus ja rentous, mulle ne vaan on. Että saa nukkua silloin kun nukuttaa, eikä se ole välttämättä yöaika. Kyllä tää olo tästä taas kohenee maanantaihin mennessä. Iloinen asia on se, että lähdemme Poriin, lapsenlapseni Veetin kolmivuotispäiville. On ihanaa nähdä taas muutkin perheen lapset Sofia ja Wille, kaikki mummin rakkaita. Ei olla pariin kuukauteen nähty lainkaan..

Enkeleitä iltaasi! Kiitos kun kävit lukemassa. Huomenna, näin pitää uskoa, jo varmasti parempi päivä :)

6 kommenttia:

 1. Tänään voi olla tarpeeksi jo se,
  että jaksamme ajatella
  huomisesta alkavan
  uuden alun elämässämme.
  Se ei olekaan vähän,
  vaan paljon!
  Paljon siksi,
  koska tänään on niin vähän voimia,
  mutta jaksamme uskoa
  huomisen tulevan.

  Marleena Ansio

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Et todellakaan ole turha ihminen täällä maan päällä. Olethan auttanut minuakin vaikka kuinka paljon. Siitä huolimatta, ettemme tunne toisiamme entuudestaan. Jos saisin valita haluaisin nukkua 24/7

  VastaaPoista
 3. Kyllä täällä meitä lukijoita varmaan on muitakin kuin minä. Kaikki postauksesi olen kukenut ja tykännyt. Löysin nämä vasta äskettäin ja luin kaikki vanhatkin jutut. Tykkäsin. Kiitos niistä.

  VastaaPoista
 4. Kyllä täällä yksi lukija ainakin ilmoittautuu! Käyn aina välillä kurkkimassa ootko kirjotellut mitään. Jostain syystä on kiinnostavaa lukea näitä sun päivityksiä. Ehkä epäilys siitä, että olisin masentunut itse myös saa vierailemaan täällä blogissasi. Toivottavasti teillä on mukava viikonloppu!

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Sulla on etusivulla "postaus päivittäin"teksti!
  Voisitko postata esim."tänään ei postausta" jos sulla huono päivä etkä aio postata niin ei tarvitse turhaan odotella!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille ihanista kommenteista <3 Kiitos myös anonyymille vinkistä, laitan jatkossa "ei postausta" kun en jaksa kirjoitella..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)