keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Syysilmaa

Hrrrr..olipas tänään syksyn tuntua ilmassa. Harmaata ja sateista, tai sade alkoi vasta iltapäivällä ja tuuli oli valtaisa. Sen verran kostean viileää että lämmitin takkaa. Siitä tulee niin ihana lämpö. Meillä on avoin tila alakerrassa, sen jakaa muuriseinä jossa olohuoneen puolella takka ja keittiön puolella puuhella. Hellaa ei tuu paljon käytettyä, paitsi ihan sydäntalvella kun on kovia pakkasia, tuo niin paljon lämpöä. Silloin se oli kans hyvä kun ne pitkät sähkökatkokset vaivas koko maata. Sai lämmitettyä vettä ja keitettyä soppaa perheelle ja välillä voi muutenkin talvella tehdä sillä ruokaa, säästää sähköä. Meillä on aivan hirvittävät sähkölaskut, varmaan senkin takia kun telkkareita on kolme ja tietsikat melkein aina päällä. Valoja yritellään sammutella aina kun huoneessa ei olla, mä kun oon kynttilöiden suurkäyttäjä, niitä palaa sitten kyllä joka huoneessa. Mites teillä?
Tässä samalla kun kirjoittelen katselen "Elämä lapselle konserttia", just nyt esiintyy Cheek ja silloinhan tyty juoksi telkkarin ääreen, toinen jonka esiintymistä odottaa on Robin. Mä tykkäsin Jenni Vartiaisen uudesta biisistä, olikohan nimi Junat ja Naiset..kiva kun tulee tällaisia konsertteja telkkarista ja vielä todella hyvän asian, lasten, puolesta !!

Ronja leipoi illalla kaverinsa kanssa muffinseja. Hän kuuluu Girl It- kerhoon ja sieltä tulee aina erilaisia kirjoja yms. kerran kuukaudessa. Jostain kirjasta otti ohjeen ja he leipoivat ja koristelivat ne sitten marsipaanilla, toki jossain kohtaa tarvitsivat mun apuani, mut aikas omatoimisesti kyllä tekivät. Ihan hyvän makuisia tuli kyllä. Söivät heti ite osan ja sanoinkin et voivat ite syödä vaikka kaikki, mut antoivat muillekkin maistiaiset. Otin tähän kuvan teillekkin. Namskis..
Näin kun illat pimenee ja pitenee, mitä sinä ajattelit puuhastella? 
Mun tekemiset tiedätkin, runoja, kynttilöitä, takkatuli, sateettomalla ilmalla rentouttava kävely järven rannassa, maisemien ihailu, valokuvaus jne. Liikunta ei ole mun juttu, mutta rauhallinen ja voimaannuttava kävelyretki on ihan eri asia. Juuri tänään tein pienen lenkin, tuli oikein viileä kun en ottanut käsineitä mukaan, sen verran kova tuuli oli. Minä kun en tee mitään hikilenkkejä, pitää opetella taas pukemaan päälleen kunnolla.

Nyt meen laittaan tytyn nukkumaan, melkein nukahti jo tuoliin, mut pakko oli Robin katsoa, nyt tyytyväisenä unille..mä yritän kans nukkua jonkin verran, viime yö meni taas painajaisten parissa, joita en ikävä kyllä aamulla enää muista. Olisi niin kiva jonkun uni-tulkitsijan kanssa niitä selvitellä. Hyviä unosia kaikille, nähkää kauniita unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)