tiistai 17. syyskuuta 2013

Täysikuu

Täydenkuun ilta. Meillä vaan on pilviverhoa sen verran, että kuu näyttää hyvin mystiseltä..vai mitä olet mieltä?
Vaikuttaako täydenkuun aika uneesi tai johonkin muuhun? Joihinkin ihmisiin se vaikuttaa hyvinkin paljon, mulle ei oikeastaan yhtään mitään, yöt menee samaan malliin, nukun tai en nuku. Viime yön taas pyörin ja tämä päivä on ollut niin väsyttävä. Tytöllä oli vielä joku uhmapääpäivä, melkein joka asiasta keksi jotain pikku riidan aihetta ja minähän se aina olen tietysti kaikkeen syyllinen. Se alkoi jo aamusta ja jatkui kun tuli koulusta, ihan turhia asioita. Ihan suoraan sanoen olin aamulla helpottunut kun lähti kouluun, sain hetken huokaista. Voiskohan hänelle vaikuttaa täysikuu??

Ajattelin että mitenhän mä jaksan hänen murrosikänsä kiukuttelut vielä, kun niitä uhmajuttuja on alkanut jo olemaan. Kun Ronja on 15vee, mä olen 60. Kait sitä sitten vaan menee sen ajan mukaan, mutta nyt kun on itse vielä masennus toipilas ja sekin uuvuttaa eri päivinä erilailla, niin tulee kaikenlaisia ajatuksia mieleen.
Tänään tein ruoaksi karjalanpaistia, S-marketissa oli tarjouksessa. Sen kanssa keitettyä perunaa, puolukkahilloa ja porkkanaraastetta. Maistui välillä todella hyvältä, enkä ollut taas muistanutkaan miten helppo ruoka se on. Pidin melkein kolme tuntia sen uunissa, lihat olivat todella kypsiä. Muutenkin pilpon ne aina ihan pieniksi paloiksi. Lapsetkin söivät hyvillä mielin, eikä kumpikaan valittanut. Se on meillä yleensä jouluruokaa, mutta täytyy alkaa laittamaan useimmin, ainakin kerran kuukaudessa, kun ilmatkaan ei ole enää ihan helteisiä.

Katsotko sinä eri kauppojen tarjoukset? Mä kyllä hiukan niitä seuraan, vaikka käynkin usein Lidlissä, siellä on aina edullista. Mut justiinsa tollaset lihatarjoukset, jos keittolihaakin on tarjouksessa, haen heti. Meillä kaikki tykkää oikein kunnon lihakeitosta. Puolisko toivoi jonain päivänä että tekisin vanhanajan läskisoosia, mutta lapset ei oikein tykänneet ajatuksesta. Se on aina niiiin hemmetin vaikeeta miettiä ruoka joka miellyttää kaikkia.
Tänään piti se helppo leipäkin laittaa alulle, mutta unohdin. Laitoin nyt itelleni muistilapun pöydälle et teen sen taikinan huomenna. Sen pitää seistä yön yli ja seuraavana päivänä vaan laittaa vuokaan tai pellille ja paistaa. Ainakin se kuulosti todella helpolta, kun taikinaa ei tarvitse vaivata, mulla kun ei ole minkäänlaista konetta jolla sen tekisin. Nyt muistilappu ja teen sen huomenna, otan sitten taikinasta ja valmiista leivästäkin teille kuvan ja kirjoittelen ohjeen tänne, jos sinäkin haluat sitä kokeilla, mä oon nyt koemaistaja. Ainakin ne jotka olivat kokeilleet sanoivat että todella hyvää ja mehevää leipää tuli. Ohjeessa kehotettiin laittamaan vehnäjauhoja mutta mä ajattelin laittaa siihen kokojyvä-sämpyläjauhoja. Katotaan mitä tämä "jauhopeukalokeskelläkämmentä" saa aikaiseksi.

Tässä teille vielä runo jonka eilen illalla väsäilin..Hyvää Yötä kaikille!

                                         Päivä muuttuu
                                         kauniiksi illaksi
                                         Kuun valaistessa 
                                         pihamaan
                                         ihailen syksyn 
                                         kaunista maisemaa
                                         Katson taivaalle
                                         rukoilen varjelusta
                                         lapsilleni
                                         läheisilleni

                                         Hento tuulen vire
                                         Pieni kahahdus
                                         Valkoinen enkeli
                                         tulee luokseni
                                         hipaisee hellästi
                                         siivellään
                                         Katsoo hymyillen
                                         ja katoaa
                                         Rukoukseni on kuultu
                                         Kiitos!
                                         - Elina -


1 kommentti:

  1. Kiitos postauksistasi, ne on mun päivän kohokohtia kun näitä luen. Niin paljon on samanlaisia asioita ja ajatuksia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)