maanantai 7. lokakuuta 2013

Nimppareita ja synttäreitä

Tänään vanhin poikani täytti 23 vuotta. On syntynyt sunnuntai lapsena klo 17.10, eikö aikas hienosti; 7.10 klo 17.10. Sen lisäksi että on näin hieno syntymäaika, hänellä on eriväriset silmät, toinen upean vihreä ja toinen sininen. Komea nuorimies!! Mahtavat onnittelut vielä kerran hänelle!
Uusi viikko ja upean lämmintä säätä lupailtu, ainakin tänään oli  +15 iltapäivällä. Olin Helmin kanssa takapihalla, vain toppitunika päällä ja lyhyet legginsit, eikä tullut kylmä. Tai no, mun on aikas harvoin oikein todella kylmä, vasta kunnon pakkasilla. Yleensä kuljen koko talven pitkillä legginseillä ja nilkkasukilla, sekä erilaisilla tunikoilla. Kun olen ulkona, laitan leggareiden päälle vain ulkoiluhousut, toppahousuja en vois ajatellakaan, niillä tulisi kuuma. Ostin yhden neuletunikan, sellasen reikäneulosta ja laitoin sen yksille synttäreille. Voi kiasus, tuli niin hiki, että oli ihan pakko ottaa se pois ja olla topilla. Ihan vikaosto, vaikka olikin kyllä kaunis, valkoinen ja osaksi palmikkoneuletta. Yleensä käytänkin vain puuvillaisia trikootunikoita tai t-paitoja, sellasia joissa 3/4 -pituinen hiha, ihan lyhyistä hihoista en enää tykkää, käsivarsissa sellaset allit. Siihen päälle tarvittaessa ohut neuletakki puuvillaviskoosi on hyvä materiaali, ei hiosta. 

Niiiin, te nuoremmat ette vielä tiedä, että kun tulee tää menopaussi, niin täytyy aina miettiä ne vaatteiden materiaalitkin ja ettei ole kovin paksuja. Muuten on niin kuuma että "soijaa pukkaa" ja se ei ole mitenkään kaunista katseltavaa. Dödöt pettää jne. Mulla ainakin saattaa tulla hikikohtaus ihan yllättäin, se alkaa kaulasta ja nousee kasvoille, kasvot punehtuu ja tulee todella kuuma, hikinen olo suorastaan. Yöllä kohtauksia tulee myös, välillä mulla ainakin yöpaita ihan märkä. Kun muutenkin valvoskelen öitä niin välillä käyn ihan viileässä suihkussa jotta olo hiukan helpottuu. Mulla ei ole mitään hormonilääkitystä - en ole halunnut - kun olen kuullut kaikenlaisia versioita ja juttuja niistä. Ajattelin että kestän tämän ajan näitä hikijuttuja mieluummin, kun en tiedä ihan varmaksi miten ne sitten ajan kanssa vaikuttaa. Mun äidilläkään ei kestänyt pitkiä aikoja eikä ollut mitään ylitsepääsemättömiä oireita, sanotaan että menee vähän sen mukaan, äidiltä tyttärelle. Onko sinulla hormonilääkitystä?
Olen todella kriittinen aina lääkkeitten suhteen. Siksi meni aikaa muutama kuukausi masennuksen diagnoosista, ennenkuin suostuin masennus- ja nukahtamislääkkeet ottamaan. En kyllä ole katunut. Mulla on vaan niin paljon lääkeallergioita että haluan aina ensin ihan faktaa tietoa miten mikin lääke vaikuttaa. Esim. silloin kun oli kamala haloo että kaikkien pitäisi ottaa se sikainfluenssa rokotus, Aleksi oli vielä ala-asteella ja Ronja alle kouluikäinen. Etsin netistä kuumeisesti tietoa lääkkeen sivuvaikutuksista ja yleensä vaikutuksista, mitään kunnollista ei löytynyt ja päätin, että meidän lapsille ei rokotetta anneta. Lähetin kouluun lapun joka tuli kotiin täytettäväksi. Siinä kysyttiin lupaa rokotteen antamiseksi, täyttelin sen ja laitoin ruksin kohtaan "ei rokotetta". Poika vei sen kouluun terveydenhoitajalle joka vielä soitteli minulle, että olenko nyt ihan varma ettei lapselle rokotetta anneta ja kertoi mitä kaikkea influenssasta voi tulla ja millaisia jälkitauteja. Sanoin vaan että meillä syödään vitamiineja läpi vuoden ja D-vitamiinia vielä ihan erikseen, jos flunssa tulee ja se on niin paha ettei parane, niin se on sitten kohtalo, se voi tulla vaikka rokotetaankin. No, sitten terkkari uskoi ja niin oltiin ilman. Monet tytön kavereiden äiditkin asiaa multa kyseli, että olenko jo käynyt neuvolassa jonottamassa rokotteen, kun sanoin etten aio mennäkään, sain kyllä outoja katseita aikaiseksi. Mutta, mutta..mites sitten kävikään..sen me kaikki tiedämme ja olen kyllä tyytyväinen itseeni että vaan pidin pääni, painostuksesta huolimatta. Kukaan meidän perheestä ei sairastunut!
Kaikki muut lastenrokotteet onkin sitten otettu, ihan kaikille lapsille. 

Tämän kauniin kuvan löysin jostain netistä, en tiedä kenen maalaus, mutta jos sinä tiedät, niin kerrothan meille kaikille, kiitos :)
Jaahas..puolisko tekee eväitään ja laittaa samalla kinkun siivuja Helmin lautaselle. Hemmottelee sitä ja Helmi tietää keneltä herkkuja saa, menee aina viereen maukumaan :)
Nyt se tuolla tyytyväisenä nuoleskelee huuliaan..ja sitten taas mun viereen toiselle tuolille istuskelemaan. Odottelee koska mä lähden yläkertaan. No, ehkä mä tästä sinne piakkoin hilpasen, huomenna lääkäriaika, jännittää mitä sanoo, haetaanko vielä lisää kuntoutustukea. Keskiviikkona meen mammografiaan, mutta siitä lisää myöhemmin.

                             Tämän runoni myötä toivotan kaikille hyvää yötä:

                                                   Yön tummat 
                                                   perhoset
                                                   tanssivat
                                                   pyörivät 
                                                   kiertävät
                                                   valon viimeisiä
                                                   säteitä

                                                   Kohta ne katoavat
                                                   horisonttiin
                                                   Pimeys
                                                   tulvahtaa näkyviin
                                                   Maaemon hellässä
                                                   huomassa
                                                   koivunlehdet suojanaan
                                                   uinuvat
                                                   pienet keijut

                                                   Enkelien siipien
                                                   hento havina
                                                   Muuten aivan hiljaista
                                                   Ilman pelkoa
                                                   laskeudun
                                                   unen pehmeään
                                                   syliin
                                                  -Elina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)