tiistai 1. lokakuuta 2013

Odottelua

Päästin Helmin päivällä ulos, on ollut välillä takaterassilla meidän kanssa, tänään tuli oikein pihaankin, kun vein lakanapyykkiä ulos kuivamaan. Jätin ulko-oven auki, että pääsee sisälle jos haluaa ja menin itse kulman taakse pyykkitelineelle. Kun tulin takaisin takapihalle, näin kun Helmi n.50m päässä ylitti tien ja hävisi sinne. Yritin huudella ja kävelin katsomassakin naapurin pihassa, mutta ei näkynyt enää missään. Hiukan kyllä pelästyin ensin, että mitenköhän osaa kotiin kun ei ole pihaa kauempana käynyt. 

Illalla seiskan aikaan aloin jo huolestua, kun ei mitään kuulunut. Puolisko lähti ajelemaan autolla lähistölle, jospa Helmiä näkyisi. Kun tuli takaisinpäin, kissa oli jo meidän pihaan tulossa, mutta lähti autoa karkuun. Otin kinkkua ja kuljetushäkin mukaan ja houkuteltiin Helmi sinne. Kotona annoin heti herkkuruokaa, jotta ajattelisi että on hienoa kun tuli kotiin ja saa palkaksi herkkuja. Sen jälkeen on vähän väliä käynyt oven luona haistelemassa, mutta en viitsi sitä yöksi pihalle laskea, ehkä sitten taas päivällä. Olin kyllä onnellinen kun saatiin kotiin, tyttökin oli jo hermona että jos se Helmi ei tulekaan, vakuuttelin että kissat voivat olla pitkiäkin aikoja pois ja palaavat silti. 
Onnenavain kortti; mulle tuli tällainen tänään:
Meidän naapurin kissa kuoli juuri eilen, n.12-13 vuotias Miuku. En tiedä paremmin, mutta oli ollut muutaman päivän jo kateissa ja sitten joku löysi kuolleena ison valtatien varresta. Miukulla on ollut elämänsä aikana monet pennut ja niin on nytkin, kaksi pentua oli juuri vähän aikaa sitten synnyttänyt. Surun paikka perheelle ja varsinkin lapsille, mutta onneksi kisu löytyi, perhe sai haudata. Toisesta naapurista hävisi pari vuotta sitten vanha koira, jota ei koskaan löydetty. Se oli kuuro ja melkein sokeakin, lähti vaan kerran omasta pihasta ja sille tielle jäi :(
Helmi lempipaikallaan, katselee portaikon ikkunasta ulos..
Aamulla laittelin Ronjan jumppaopelle viestiä, kun tyttö on ollut niin flunssainen, kuumetta ei ole joten kouluun pystyi menemään. Ilmoitin opelle että tytön ei ole hyvä nyt osallistua kahden tunnin suunnistukseen ja kävin hakemassa hänet pari tuntia ennen koulun loppumista kotiin. Kurkku on kuulemma todella kipeä, on imeskellyt Strepsilsejä ja nenä ihan tukkoinen. Luulen että osasyy on siinä, ettei hän nyt oikein tajua tätä kylmyyttä, kun niin kauan oli lämmintä. Takkia pitäisi muistaa laittaa päälle sekä myssy ja kaulahuivi, mielellään myös käsineet. Nytkin on, ainakin meilläpäin, lämpötila nollan tuntumassa...hrrrr..aikas viileeltä tuntui kun äsken nenää ovesta ulos laitoin. Rapsakka keli!
Syksy on silti ihanaa aikaa, ne värit ja kuura..voiko kauniimpaa olla. 
Kiitos kaikille eilisen postauksen kommenteista. Päänsärky hellitti yöksi, mutta nukkumisesta ei tullut mitään ilman lääkettä. Luulen että johtuu niskoista, nytkin kun tässä kirjoittelen, niska tuntuu ihan jäykältä ja hartiat samoin. Käsiä välillä nipistelee, vaikka niitä aina yritän jumppailla. Etsin netistä niskoille ja hartioille tarkoitetun jumppaohjelman ja tänään sitä jo kokeilin. Kyllä se varmasti ainakin vähän auttaa jos vaan jaksaa joka päivä tehdä. Mulla vaan on se laiskuus joka iskee aina silloin tällöin..

Helmi taas tuossa vieressä odottelee yläkertaan lähtöä, ehkä me sinne sitten mennään.
Hyviä öitä ja nukkukaa hyvin.

1 kommentti:

  1. Sauvakävely on hyväksi niska-hartiaseudulle. Vaikka varttitunti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)