sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Syyshommeleita

Kaunis sunnuntai! Pyykit jätin eilen illalla ulos ja tänään ne hienosti tuulen tuivertaessa kuivuivat melkein kokonaan, hetkeksi levittelin vielä sisälle ja voi mikä ihana tuoksu levisi koko taloon, pyykkejä oli kolme koneellista. Meillä ei ollut ihan niin kovaa syysmyrskyä täälläpäin kuin on ollut Pohjois-Suomessa, ainakin uutisten mukaan.

Tehtiin pikkuisen ulkotöitäkin, vietiin ainakin varastoon kaikki kesäkalusteet ja tekstiilit. Kallunat on vielä istuttamatta, mutta pitää ostaa ensin parit ruukut ja multaa, ehkä alkavalla viikolla jaksan sen tehdä. Helmin kanssa yhdessä ulkoiltiin ja siivoiltiin pihassa.
                           Korituolit, pöytä ja pehmusteet lämpöiseen autotalliin
Pehmusteet menossa tomutettavaksi ja talvivarastoon
Kalusteet jo viety pois, tervetuloa pakkaset ja talvi!
Trampoliinista laitetaan talveksi suojaan kangas ja reunasuojus
Me ei haravoida nurmikkoa lainkaan, koska lehtikerros ei ole kovinkaan paksu, niinkuin kuvissa näet. Jätettiin jo viime syksynä se homma pois. Luin jostain puutarhakirjasta että on parempi jättää se ohut kerros lehtiä ja ajaa ruohonleikkurilla lehdet silpuksi kuin haravoida ne pois. Lannoittavat nurmikkoa, eikä välttämättä mitään kevätlannoitetta sitten tarvita. Ainakaan me ei laitettu mitään keväällä ja silti koko kesän nurmikko kasvoi ihan silmissä, kyllästymiseen asti puolisko sitä leikkurilla lyhenteli. Tällaiselle laiskalle puutarhurille haravoinnin pois jääminen on ilouutinen, voi senkin energian käyttää jonnekkin muualle. 

Lyhdyille puolisko teki vanhoista heinäseipäistä telineitä pihaan, lyhdyt jo laitettiin, kynttilöitä pitää ostaa vielä lisää. Mä niin rakastan kynttilänvaloa ja takan tulen katselemista, sanotaankin että lapsen leikki, virtaava vesi ja tulen liekit ovat sellaisia joita voisi katsella miten kauan vaan. 

Tämä runo sikisi tänään jostain mielen pohjukasta, kun katselin ikkunasta ulos aamulla..
Mukavaa alkavaa uutta viikkoa kaikille. Tälle viikolle ennusteltiin jo lumisadetta ja pakkasöitä, katsotaan miten käy. Pitäiskös talvirenkaat jo vaihdella?
Helmi odottaa kun oon koneella, aina viereisellä tuolilla. Sielunkumppani?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)